Gå til innhold

Hva vet vi om Anders Behring Breivik? Om manifest, videoer og personlig ideologi?


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+9871234

Man må finne en levelig løsning som hensyntar begge deler, der det lar seg gjøre.

Personlig har jeg problmer med å skjønne når forsvret skal settes inn? Må hele Oslo sprenges i luften før det skjer? Det har ingen ting med et overvåkingssamfunn å gjøre at forsvaret trer inn når regjerningslokalene legges i grus, selv om noen mennesker ville blitt svært skremte. Det er bedre at vannet skremmes av noen, Breivik inkuldert om det kan redde ett menneskeliv, men jeg kan som sagt være kynisk.

 

Kan hende er noen en gang i fremtiden dumme nok til å tro de kan infiltrere hæren vår. La oss teoretisk si at de greidde det. Rent hypotetisk er det vel nok at vi er tilsuttet Nato for å kaste på dør slike eventuelle idioter. Jeg kan som sagt være kynisk. Nato er vel beregnet mot en ytre og en indre fiende.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9871234

Jeg er narsissist, og liker ikke bli kalt gutt...

Jeg skal trekke det tilbake om du er over 35 år.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Jeg mener mye det samme som deg. Jeg ønsker ingen overvåkning, men det må være folk rundt som kan ringe for eksempel eller kontakte noen dersom de ser at noen er helt på villspor og viser ekstreme ytringer på nettet, slik at de kan vurderes og kanskje også bli tatt hånd om.

 

Er du en kandidat? :dribble:

 

Kall meg heller Gud... Eller Tempelridder...hehe :p neida.. Ble bare litt inspirert av hva dagbladet kan fortelle om narsissistisk personlighetsforstyrrelse... Som narsissist, så blir man forelsket i seg selv, og man har svært høye tanker om seg selv.... Breivik hadde ekstremt høye tanker om seg selv...

Du kjenner vel Piet Hein http://no.wikipedia.org/wiki/Piet_Hein ?

 

Husk at glemme bagateller

Husk at nemme hvad det gælder

Husk at elske, mens du tør det

Husk at leve, mens du gør det

(oversatt)

 

Den som kun tar spøk for spøk,

og alvor kun alvorlig,

han og hun har faktisk fattet

begge deler dårlig.

 

:blush::love::roll:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Ingen grunn til å være hånelig. Om man først skal sette seg inn i WW2 historie så er jo ikke hendelsene i Norge av de mest interessante. Har heller aldri hørt om noen Pelle og Osvald, høres mest ut som et barne tv program på NRK.

Kan det skyldes at det offisielle Norge lukket øynene for det de to gruppene gjorde? Å kalle det et barne Tv program er vel litt søkt? Leste du de to trådene? Du ønsker kanskje å delta i en slikt fremtidig hendelse som de to gruppene opplevede og som ettertiden stempler som barne Tv program? Hvor mange i Pelle gruppen ble henrettet av tyskerne?

 

Og hva er det med dere gamlinger? Tror dere er så mye bedre enn ungdommen fordi dere har levd noen ekstra år. Det er begrenset hva livserfaring alene kan gi en person. Evnen til å unngå generalisere virker å være blant disse begrensningene. Ja, jeg er klar over min egen generalisering.

En klok gammel mann som http://no.wikipedia.org/wiki/Gunnar_S%C3%B8nsteby var nær ved å bli rammet av terroraskjonen i Oslo. Han sa på nyhetene at dette kanskje er noe vi må leve med i fremtiden. Jeg håper for all del at han tar feil.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar

Det er mulig jeg bare er mer praktisk anlagt og har bedre sans for logistikk enn dere, men jeg mener oppriktig at denne operasjonen ikke er veldig avansert.

Hva er det som er så enkelt da?

 

Alt er vel egentlig lett når man kan det så det vanskelige var vel egentlig å finne oppskriftene og komponere det til en stor plan også gjennomføre den. Mange hadde sikkert fått til det(ikke så bra som ABB) men han måtte gjemme seg hele tiden og passe på slik at ingen fikk mistanker hele tiden så det tyder veldig klart på at han har egenskaper som ekstrem viljestyrke stødighet og utrolig selvdisiplinert.

 

Hvordan han har kommet i kontakt med mafia for å få tak i våpen og hvordan han har operert med å skaffe hver eneste lille detalj uten å vekke oppsikt kan vel ikke ha vært så veldig lett.

 

Han har i hvertfall gjort et svært grundig arbeid som burde respekteres og ikke forkastes hvis man ser bort fra destruksjonene som det førte til.

 

De fleste har vel prøvd å gjemme seg selv eller gjenstander og sett hvor lett det er å bli avslørt og kjent på frykten for å bli avslørt? trenger nødvendigvis ikke å være noe kriminelt da.

 

Hva er så vanskelig? Kunstgjødselbombe er veldig basis kjemi og da fyller du bare på, parkerer en bil, har en remote trigger, f.eks. telefon. Du dra på en øy med unger kommer gjennom sikkerhetsvakten fordi du ser ut som en purk og plaffer løs (seff trenger du skytetrening)

 

Det at du mener dette er "lett" er skremmende. spesielt mtp at det skal være så "lett" å gjøre noe så alvorlig. Er det Norges åpne samfunn som må klandres for denne ugjerningen? Det var rett og slett så lett å få til, at hvem som helst kunne gjort det, bare de var litt syk i hodet? (Det fines mange tusen syke folk i dette landet, som gjør ting mot barn og unge, som er like gale)

 

Så lenge de er oppegående syke i hue så mener og tror jeg at det er veldig mange i dette landet som lett kunne fått til noe lignende som dette.

 

Noe av skylden kan også ligge i Norges åpene samfunn ja.

Lenke til kommentar

Etter å ha lest store deler av manifestet har følgende blitt klart for meg:

 

1. Han er selv klar over at han har et oppblåst selvbilde og et stor ego.

2. Han mener at folkemordet begått av Serbia kan forsvares med at dette var for å demme opp for demografisk krigføring begått av muslimer i Bosnia. Dette må være noe av det mest forstyrrende jeg har lest i manifestet, og han mener også at Radovan Karadzic er en helt.

 

Man kan ut fra Breiviks ståsted forstå hva han mener etter at man på et intellektuelt plan har skjønt hva Breiviks ideologi er.

 

Kort sagt mener Breivik at vi lider under en demografisk krigføring fra Islam sin side. Kort fortalt på et enkelt språk betyr dette at Islam har som mål ved invandring og formering å fortrenge etniske nordmenn. Det jeg ikke skjønner er hvordan noen i det hele tatt kan mene dette. En rase har ikke en "kollektiv" bevissthet. De fleste har nok med å klare seg i hverdagen, og tenker ikke på det som kalles demografisk krigføring. Å mene noe slik er jo å være forstyrret.

 

Ut fra Breivik sitt ståsted kan de handlinger han har begått forsvares og han anså dem som nødvendige.

 

Men å fatte at han har et slikt synspunkt er veldig vanskelig og nærmest uforståelig. Det er rart å tenke at man i dag, i 2011 stiller en rase over en annen. Alle raser er like mye verdt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva er så vanskelig? Kunstgjødselbombe er veldig basis kjemi og da fyller du bare på, parkerer en bil, har en remote trigger, f.eks. telefon. Du dra på en øy med unger kommer gjennom sikkerhetsvakten fordi du ser ut som en purk og plaffer løs (seff trenger du skytetrening

 

LOL

 

En 18 år gammel guttunge som har fått innføring i eksplosiver i en episode av MacGyver. Gjødselbomber er ustabile og krever grundig forståelse i hva man faktisk gjør. Det er ikke "bare" å gjøre det ene og det andre. Det er derfor du sannsynligvis hadde blåst deg selv i lufta hvis du hadde forsøkt deg på noe slikt. Og det å tilegne seg de nødvendige kjemikaliene uten å vekke mistanke hos etterretningstjenesten, er som ABB selv demonstrerte i manifestet, en prosess som krever meget høy kreativ intelligens.

 

Ja må si meg enig i det å ikke vekke misstanke er en større prosess, men det å lage en kunstgjødselbombe er drit-lett, jeg har selv vært borti kjemien før og nei, det er ikke vanskelig, så lenge du tar deg tid og helt grunnleggende forehåndsregler er det ikke mye intelligens som trenges for å lage det, men det å få den perfekte blandingen, er vanskelig, dette hadde heller i ABB, hvis du har lest avisa i det siste.

 

BTW, jeg har ALDRI sett en episode av MacGyver, det er nok for eldre som deg selv.

Endret av Rudde93
Lenke til kommentar

men det å lage en kunstgjødselbombe er drit-lett, jeg har selv vært borti kjemien før og nei, det er ikke vanskelig, så lenge du tar deg tid og helt grunnleggende forehåndsregler er det ikke mye intelligens som trenges for å lage det, men det å få den perfekte blandingen, er vanskelig, dette hadde heller i ABB, hvis du har lest avisa i det siste.

 

Har du vært borti kjemien man bruker for å lage dynamitt også?

Lenke til kommentar

men det å lage en kunstgjødselbombe er drit-lett, jeg har selv vært borti kjemien før og nei, det er ikke vanskelig, så lenge du tar deg tid og helt grunnleggende forehåndsregler er det ikke mye intelligens som trenges for å lage det, men det å få den perfekte blandingen, er vanskelig, dette hadde heller i ABB, hvis du har lest avisa i det siste.

 

Har du vært borti kjemien man bruker for å lage dynamitt også?

 

Jeg har vært borti kjemisk dynamitt ja, men jeg har aldri lest om det, eller tatt del i å lage det.

Lenke til kommentar

Altså, jeg vet ikke hvordan man lager kjemisk dynamitt eller hva som må til, men jeg kjenner folk som har hatt det brukt det og lagd det, eneste jeg vet om det er at rødsprit bryter ned kjemikaliene som gjør at det er mulig å brenne det 100% trygt.

 

Men det er ikke snakk om kjemisk dynamitt her, det er snakk om kunstgjødsel-bombe. Som ja er ganske lett.

 

Har noen av dere i det hele-tatt PRØVD basis kjemi? Det er ikke stort vanskeligere en å lage en kake, gjør det det slurvete får du slurvete kake, gjør det det bra får du en god kake.

 

Altså, jeg mener hele opplegget hans er lett å gjennomføre om du har det andre lagt opp, jeg skjønner selvfølgelig ledd som at en må gjøre det i skjul uten å vekke misstanke osv...

 

Men det å lage bombe, og skyte unger (i den forstand at de ikke har noe å forsvare seg med, ville seff aldri skutt unger.) ser meget lett ut ja.

Lenke til kommentar

Altså, jeg vet ikke hvordan man lager kjemisk dynamitt eller hva som må til, men jeg kjenner folk som har hatt det brukt det og lagd det, eneste jeg vet om det er at rødsprit bryter ned kjemikaliene som gjør at det er mulig å brenne det 100% trygt.

 

Men det er ikke snakk om kjemisk dynamitt her, det er snakk om kunstgjødsel-bombe. Som ja er ganske lett.

 

Har noen av dere i det hele-tatt PRØVD basis kjemi? Det er ikke stort vanskeligere en å lage en kake, gjør det det slurvete får du slurvete kake, gjør det det bra får du en god kake.

 

Altså, jeg mener hele opplegget hans er lett å gjennomføre om du har det andre lagt opp, jeg skjønner selvfølgelig ledd som at en må gjøre det i skjul uten å vekke misstanke osv...

 

Men det å lage bombe, og skyte unger (i den forstand at de ikke har noe å forsvare seg med, ville seff aldri skutt unger.) ser meget lett ut ja.

 

Der tror jeg du tar feil, les manifestet hans og legg merke til at alt er utmerket planlagt. Hvilket land man burde prøve blackmarket, hvor man skal øve trening med full auto. Bomben vet jeg ikke mye om.

Lenke til kommentar

Altså, jeg vet ikke hvordan man lager kjemisk dynamitt eller hva som må til, men jeg kjenner folk som har hatt det brukt det og lagd det, eneste jeg vet om det er at rødsprit bryter ned kjemikaliene som gjør at det er mulig å brenne det 100% trygt.

 

Men det er ikke snakk om kjemisk dynamitt her, det er snakk om kunstgjødsel-bombe. Som ja er ganske lett.

 

Har noen av dere i det hele-tatt PRØVD basis kjemi? Det er ikke stort vanskeligere en å lage en kake, gjør det det slurvete får du slurvete kake, gjør det det bra får du en god kake.

 

Altså, jeg mener hele opplegget hans er lett å gjennomføre om du har det andre lagt opp, jeg skjønner selvfølgelig ledd som at en må gjøre det i skjul uten å vekke misstanke osv...

 

Men det å lage bombe, og skyte unger (i den forstand at de ikke har noe å forsvare seg med, ville seff aldri skutt unger.) ser meget lett ut ja.

 

Der tror jeg du tar feil, les manifestet hans og legg merke til at alt er utmerket planlagt. Hvilket land man burde prøve blackmarket, hvor man skal øve trening med full auto. Bomben vet jeg ikke mye om.

 

Vel, siden du svarer dette vet jeg at du ikke har lest fra hvor jeg startet i denne diskusjonen, men uansett.

 

Jeg vet han har masse detaljer osv... Jeg snakker om å lage lage en bombe, tenne den og skyte unger, jeg nevner også tidligere her at du seff må ha våpen trening.

Lenke til kommentar

Jeg mener mye det samme som deg. Jeg ønsker ingen overvåkning, men det må være folk rundt som kan ringe for eksempel eller kontakte noen dersom de ser at noen er helt på villspor og viser ekstreme ytringer på nettet, slik at de kan vurderes og kanskje også bli tatt hånd om.

Er du en kandidat? :dribble:

 

Jepp... :)

 

Jeg har mange ekstremistiske tanker om ting og tang! :-P

Spesielt når jeg spiller spillet: Counter Strike... Da tenker jeg ut strategier for å drepe så mange Counter-Terrorister eller Terrorister så mulig (kommer jo an på hva slags gruppe jeg blir en del av)

 

Da er jeg svært utspekulert, og forsøker å gjemme meg bak dører, mens jeg venter på at fienden går igjennom døra, og når fienden har gått forbi meg, så skyter jeg vedkommende i bakhodet eller i ryggen.... Når jeg spiller på nettet, så er jeg rimelig gal i hodet... :) Jeg gleder meg over å ligge høyt oppe på lista over hvem som har drept flest... Hehe... Vel... Forskjellen er vel at jeg klarer å skille mellom en data-skapt verden og den virkelige verdenen, så jeg er vel neppe noen trussel. ;)innocent.gif

 

Breivik har jo tydeligvis tenkt at menneskeheten er delt opp akkurat på samme måte som dataspillene deler opp menneskene. For eksempel i muslimer og ikke-muslimer, slik spillene deler opp i amerikanere og terrorister(...)

 

 

Kall meg heller Gud... Eller Tempelridder...hehe :p neida.. Ble bare litt inspirert av hva dagbladet kan fortelle om narsissistisk personlighetsforstyrrelse... Som narsissist, så blir man forelsket i seg selv, og man har svært høye tanker om seg selv.... Breivik hadde ekstremt høye tanker om seg selv...

Du kjenner vel Piet Hein http://no.wikipedia.org/wiki/Piet_Hein ?

 

Nei. Kjente ikke til mannen fra før, men har lest om ham nå.

Jeg kjenner bedre til Arnulf Øverland for å si det slik... Arnulf er en av mine favoritter.

Agnar Mykle også, av de norske. Og en del andre som ikke har noe med krigen å gjøre... =)

 

Husk at glemme bagateller

Husk at nemme hvad det gælder

Husk at elske, mens du tør det

Husk at leve, mens du gør det

(oversatt)

 

Den som kun tar spøk for spøk,

og alvor kun alvorlig,

han og hun har faktisk fattet

begge deler dårlig.

 

:blush::love::roll:

 

Det første forstod jeg. Det andre forstod jeg ikke.

Den som kun tar spøk for spøk, og alvor kun alvorlig, han og hun har fattet begge deler dårlig?

Kan du utdype?

Lenke til kommentar

Jeg er narsissist, og liker ikke bli kalt gutt...

Jeg skal trekke det tilbake om du er over 35 år.

 

Hehe. Da mener du at en ikke kan bli kalt "mann" før man er over 35 år du da? :p

Vel.. Nå påvirker jo min narsissistiske natur meg til å påstå at jeg er Gud, hevet over alle andre... Og jeg finner til og med belegg for det i bibelen, hehe... (Sal 82,6 og Joh 10,34) hehe... Eller mente du at man ikke kan være Gud dersom man er under 35 år? ....Nei, nå er jeg helt på villspor, så nå bør vel noen komme å ta hånd om meg :p

Lenke til kommentar

Men det er ikke snakk om kjemisk dynamitt her, det er snakk om kunstgjødsel-bombe. Som ja er ganske lett.

 

Så hva skulle Breivik med hjemmelaget dynamitt? Eller kanskje det ikke var dynamitt han lagde og jeg er helt på villspor? Hva slags primærladning var da han da brukte for å detonere bomben?

Endret av Tå.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...