Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Avslutting med sovemedisiner


shozo

Anbefalte innlegg

hei!

 

holder for tiden på med å slutte med sovemedisiner, kaldt for Remeron.

må si dette er veldig utmattende, uansett hvor mye jeg prøver så klarer jeg ikke å sove, om jeg sovner så søver jeg, men det er dette med selve innsovningen, selvsagt jeg tenker at dette er normalt, føler meg heller ikke særlig uthvilt når jeg våkner, sover gjennomsnitt 2-3 timer pr natt, om jeg i det hele tatt sovner, merker veldig godt at jeg er avhengig ivertfall siden jeg MÅ ha medisin uansett pokker..

 

noen som har vært igjennom det samme? noen som har noen tips for å sovne inn?

jeg fikk også utskrevet samme type tabletter i mildere form, jeg gikk på 30 mg og disse jeg fikk utskrevet var på 15 mg men skulle dele dem i to..

 

så jeg tenkte det var best og bare slutte skikkelig med en gang. eller er det noen som mener jeg skulle ha tatt ut de andre tablettene bare for å trappe ned istede? det er godt mulig jeg bruker det som en unnskyldning for å få flere tabletter, siden jeg merker sugen veldig godt.. jeg er sinnsykt sliten etter og ikke ha fått sove skikkelig siden sist fredag..

 

tips,råd etc taes imot med stor takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei

 

Dette har jeg selv hvert igjennom, stress på jobb over flere år førte til slutt at jeg gikk søvnløs i flere døgn før jeg da bare "stupte av utmattelse" Løsningen for meg ble rett og slett at jeg sluttet med sovemedesin etter jeg fikk en ny fastlege som var litt mer løsningsorientert.

Og ga meg et preparat som dempet angst og uro da jeg ofte ikke klarte og "slå av hodet"

Dette har fungert helt strålende for min del, jeg tar dagene mer med ro psykisk, noe som igjen gjør at jeg kan "gire ned" et par hakk før kvelden kommer og sovner forholdsvis lett. Gikk på disse i et års tid, for og så trappe ned sakte men sikkert. pr dags dato så har jeg ikke behov for medikasjon og sover når jeg trenger søvn:) Uansett det med og kutte ut medesin på dagen og ikke trappe ned ville ikke fungert for meg, og jeg har erfaring fra bekjente at dette har ikke fungert for de heller.

Som tidligere nevnt så vet jeg ikke hva som er grunnen for at du er søvnløs, men det er gjerne i mye av tilfellene noe psykisk. Send meg en PM så kan du få navnet på preparatet jeg ble annbefalt og som ga meg en mye bedre hverdag og søvn.

 

( beklager også evt skrivefeil)

Lenke til kommentar

Har du prøvd Vallergan eller Phenergan? De funker strålende for de fleste og er ikke vanedannende. Minuset er at effekten ofte varer lenger enn du har tenkt å sove, typisk 12 timer, så du kan være ganske groggy noen timer etter at du sto opp, men bruker du dem jevnlig går det lettere.

Lenke til kommentar

Det aller beste er å ha en fast døgnrytme. Jeg sliter litt med å sove selv, men jeg tuller fælt med døgnrytmen min.... Men når jeg innimellom klarer å få til en grei døgnrytme sovner jeg når jeg skal og våkner (sånn ca) når jeg skal :p Jeg er alltid trøtt om morgenen...

Vet ikke hvordan døgnrytmen din er, men prøv å legg deg til samme tidspunkt hver kveld, og stå opp til samme tidspunkt hver morgen. Selv om du fks skal på jobb kl 9 den ene dagen, og kl 12 den andre....

så kan du sove litt lenger i helgene eller bare sånn innimellom...

 

Jeg var også hos legen med mine søvnproblemer. Det var like før jeg begynte på sovemedisiner selv, men legen sa at jeg måtte tenke godt over det siden jeg kunne bli avhengig av de for å få sove... så jeg skjerpa meg egentlig bare... og fikk til noen rutiner som passer meg for når jeg skal sove.

 

Det er noen netter jeg ikke får sove da, selvfølgelig. Men da sover jeg vanligvis bedre neste natt siden jeg blir ekstra sliten den dagen.

Lenke til kommentar

hei!

 

beklager for veldig sen oppdatering, har hatt litt kvinne besøk etc xD hahaha:D

 

men uansett, jeg var hos legen for en ny samtale, så nå skal jeg gå på 7.5 mg remeron i en ukes tid før jeg kutter ut.

 

faste rutiner prøver jeg og holde, men det var ikke enkelt når jeg kunne legge meg 11 å ligge våken til 4-5 tiden, men skal gjøre et nytt forsøk med tanke på hva legen sa.

 

vallergan hadde jeg en stund før jeg fikk tolvon, å etter noe greier så kunne jeg ikke ta dem mere så da fikk jeg remeron:)

 

Ramstad79: skal ha det i bakhode i tilfelle jeg trenger navnet om en uke elns:)

 

takker for alle svar!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...