Gå til innhold

Hva mener nordmenn om Tsjetsjenia?


Anbefalte innlegg

Ett stykke fra en russer fra den Kaukasiske krigen under tsarske tiden:

 

 

Vi var nødt til å delta i den tøffeste/verste krigen i Tsjetsjenia (Noah-tsjyj-tsjø), som ble dekket av eldgamle skogen. Den eneste stien/åpning ble ryddet av Ermolov (fra meg: var kjent i selve Russland som barnemorder og brutal mann, han hadde brent ned landsbyer med sivile folk for å skremme folket og nå sine militære mål--- alt dette kan du godt finne i russike kilder fra selv russiske generaler som deltok i folkemord i under den såkalte store Kaukasiske krigen . (!) Russiske generaler de fleste var snille og menneskelige, og mange hatet det folkemord, det er masse eksempler av vennskap mellom russiske militære og tsjetsjenerne under den Kaukasiske krigen. Når jeg skiver russere mener jeg ikke hele snille russiske folke, rusere og tsjetsjerne er gode venner), den stien/åpning som førte/gikk gjennom den berømte Gojtinske skogen (Gåjtar hunn) ble dekket igjen ugjennomtrengelig gress/kratt like som i jungel.

Tsjetsjenerne som innsamlingsted for ekspedisjon valgte Germentsjokk (Gæm-tsjog).

General Veljaminov bestemte seg utnytte/bruke den (fant det nyttig) og demonstrere/vise for hele regionen og alle (straff over/for tsjetsjenerne som nektet å suge k.k, det vil si de som nekter å suge k.k for straff )

Tre tusen tsjetsjerne (3000) og otte hundre (800) lezginerne på hester (kavalerister)som kom til å hjelpe tsjetsjerne inntok posisjoner i Germentsjokk.

General Veljaminov ledet angrep på midten av forsvarlinje til tsjetsjerne. Tsjetsjerne med tapperhet og vilje viste motstand. Veljaminov ga ordre for å brenne deres hus (Germentsjokk). Kanonmenn begynte å skyte med artillerigranater. Det ble hørt 2 granater sprenge, med resten av granater som ble skutt slutte å sprenge. Senere vi fant ut at tsjetsjerne satte seg over/på de granatene og slukket ild i rørene i granatene før den kontaktet med krutt. Men sakte litt etter hvert ilden/brannen slukte husene i Germentsjokk.

Tsjetsjerne fikk forslag å legge ned våpenet sitt.

 

Tsjetsjerne svarte: vi er ikke ute etter nåde, men ber om en tjeneste/nåde hos dere russere: la dem vite våre familier vite at vi døde som levde uten å underkaste seg for fremmede (okkupasjon, erobring).

 

Da fikk artillerifolk ordre å brenne hus fra alle kanter. Men tsjetsjerne bestemte godt å dø, de sang en dødens sang, i begynnelsen sang de høyt, men etterpå sang de mykt (lav stemme) i den grad fordi tsjetsjerne reduserte/døde under ild og røyk. Så lukket opp ei dør til et hus som ble nesten brent ned. På dørstokken dukket opp en menneskelig figur - skinte ild, en kule suslet forbi ørene våre, og tsjetsjener kaste seg i en angrep mot oss. Og en mozdokskij cossack Atarsjikov sende en kule i ham i hans bryst.

Etter 5 minutter gjentok det samme scene. Brennende hus begynte å falle fra hverandre, fra brennende ruiner krøp ut 6 (seks) sårede/skadede lezginere (som kom til å hjelpe tsjetsjerne), de ble båret til lege for å leggde bandasje på sår.

Ingen av tsjetsjerne overga seg i live.

 

 

Kilde: М.Н. Чичагова, "Шамиль на Кавказе и в России", СПб, 1889 г. // M. N. Tsjitsjagåv, " Sjamil i Kaukasus og Russland", Sankt-Petersburg, 1889.

Endret av Pretorianer100
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jo da), en del av moderne kaukasere kom men mongolere ender langre krigen mot ekte kaukasere (tsjetsjerne) og bosatte seg, mange kaukasere er etterkommerne av mongolere ot tatarske folk.

Etter mongolske erobringen, kommer verdens hærsker Timur/Tamerlan som knuste mongolere og brent ned hele Kaukasus (de borgene og festningene) hov levde tsjetsjerne og nesten utslettet tsjetsjerne som det det gjorde før ham mongolere. Og mange tyrkiske stammer bosatte seg i Kaukasus og de tsjetsjerne som overlevd ble drevet opp hørt i Kaukasiske fjellene. I 200-300 år i skjul forberedte seg tsjetsjerne mot Iran, Krim og Tyrkie og fremmede på bakken/flat i Kaukas. Og srika for 4-5 år siden ledet 4-5 store bølgde av godt bevæpnede tsjetsjerne mot fremmede folk som bosatte seg ifølge tsjetsjenske myter på deres jord. I en landsby hengte de opp 21 edelsmenn til kumikere (muslimske folk i Kaukasus og de tilhører tyrkisk språklige gruppe, kilde fra A. Adisutanov), det angrep tyrkere, slaktet hæren til Krimske khan og kastet ut mange edelsfolk med deres militære... men rett etterpå Russland vant over Skandinavsike helten Karl den 12 og russere bestemte seg å ta kaukasus. Da ble de krig mellom tsjetsjerne som frigjorde sinn flatbakken i Kaukasus, og mange de fremmede muslismke edelsklass sluttet sammen med russere. Som i gamle dager (mongoler, TImur og nadre) ledet igjen tsjetsjerne kampen for frihet.

Store deler av Tsjestenia ble gitt til naborepubliker .

Lenke til kommentar

... tsjetsjerne både etnisk og språklig skiller seg kraftig fra andre fjellfolk i Kauasus. De er etterkomerne av den store/berømte hyperboreisk-paleoasian stammen stammen som ble flyttet til Kaukasus, stammen var pallassert fra Toran/Turan og videre gjennom/over Nordlige Mesopotamia helt til Hanaana.

 

Kilde: (Иосиф Карст, "Начало Средиземноморья. Доисторические средиземноморские народы, их происхождение, расселение и родство. Этнолингвистические исследования", г. Гейдельберг, 1937г.), norsk: Iosif Karst, "Begynnelsen til Middelshave". Forhistoriske middelhavs folkegrupper, deres opprinnesle, overføringsflyktningar/bosettelse og slekt-frohold. Etnospråklige undersøkelser", b. Heidelberg, 1937)

Lenke til kommentar

Ни один из князей кумыкских, по словам ермолова, не смел выезжать, не будучи сопровождаемым чеченцем. (Василий Потто. Кавказская война. Том 2. ермоловское время. М.: Центрполиграф, 2008 г. С. 55)

 

Ingen av kumykiske elite/ledere/khan, ifølge russike general Ermolov, våget å gå ut (ri) uten å ha beskyttelse/ledsage av tsjetsjerne.

Kilde (vasilij Pott. Kaukasiske krigen. Delen 2. Ermolovs tiden. M. Sentrpolygraphy, 2008. S. 55)

Lenke til kommentar

Александр Моисеевич Пятигорский (р. 1928) - востоковед, философ, писатель.

 

"…чеченцы заселяли территорию нынешней Чечни за четыре тысячелетия до того, как восточные славяне стали заселять киевский район, а папуасы жили в западном Ириане, включенном (по ошибке, конечно) в Индонезию, за десять тысяч лет (!) до того, как древние греки появились в Греции...

 

 

...tsjetsjerne bosatte seg i gjeldende territoriet nåværende Tsjetsjenia før 4 000 år siden vestlige slaverne begynte å bosette seg i Kiev området, før papuanerne levde i vestlige Iriane som innkludert (pga feil) i Indonesia, for 10 000 siden da grekerne dukket opp i Hellas...

 

Kilde: Aleksandr Moiseevitsj Pjatigorsij (ble født i 1928), forsker på øst(orientalist), filosof, forfatter.

Lenke til kommentar

En tsjetsjener er gjestfri, snill, og ikke fremmed for representanter av andre religioner''

(De militære stykke. Major Power.''Krigen i Tsjetsjenia,''Big. 1885., S. 9)

 

Чеченец гостеприимен, добр, и не чуждается иноверцев''

(Военный листок. Майор Властов. ''Война в Большой Чечне''. 1885г., стр 9)

Endret av Pretorianer100
Lenke til kommentar

''I levemåte mellom rike og fattige tsjetsjenerne nesten ingen forskjell, fordelen/forskjellen mellom dem utrykkes delvis i klær, men mest vises våpen og hester. I sitt lukket samfunn danner tsjetsjerne av seg en klass - mennesker, som er frie og vi ikke finner noe føydale forhold blant dem"

Kilde: A. P. Berzhe "Tsjetsjenia og tsjetsjerne", Tiflis, 1859. s. 98-99.

 

"''В образе жизни между зажиточным и бедным чеченцами почти нет никакой разницы, преимущество одного перед другим выражается отчасти в одеянии, более же всего в оружии и лощади.. Чеченцы в своем замкнутом кругу образуют с собой один класс - людей вольных, и никаких феодальных привилегий мы не находим между ними''

(А. П. Берже. ''Чечня и чеченцы ''. Тифлис. 1859. стр 98-99

Lenke til kommentar

Tsjetsjerne besieret i mange slag ikke bare mongoler, tyrkere. Men de knuste ny verdens hærsker Petr den Første ved Enderi (det er enda diskusjoner mellom kumykere og tsjetsjerne vhem som grunnla den landsbyen, tsjetsjerne kaller den Iandare/jandare), det ble knust russike general Veterani der.

 

 

 

I 1722 tsjetsjerne kjempet mot Petr 1 og beseiret Veterani ved Enderi. Russere ble kastet tilbake av hard fremrykking av tsjetsjerne. V. Pott.

В 1722 г. чеченцы вели военные действия против войск Петра I и нанесли поражение отрядам Ветерани у аула Эндери. «Поражение Ветерани, - пишет В. Потто, - живет ныне в преданиях кумыкского народа, которые говорят, что рейтеры Петра Великого были сброшены с кручи сильным натиском чеченцев»

Lenke til kommentar

Tsjetsjenia er et land som er så fjernt for meg og det er det også for de aller fleste av norges befolkning så jeg har absolutt ingen formeninger om Tsjetsjenia. Slik er det med de aller fleste nordmenn. De felste vet ikke en gang hvor det ligger på kartet en gang så jeg tviler på at det er så lett å få politiske og samfunnsmessige syn fra nordmenn om akkurat det. Men jeg ønsker deg lykke til!

Lenke til kommentar

Litt for vanskelig for oss å sette oss inn i Tsjetsjenia. Det var jo nylig en russisk fotballspiller som ble skambanket av en tsjetensk berm bare fordi han var litt aggressiv ute på banen.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=GaEEGaqFdWs

 

 

Jeg tror også at tsjetsjenerne bedrev utstrakt kriminalitet imot russerne på begynnelsen av 1990-tallet. Det finnes tsjetenske soldater i dag som kriger imot amerikanerne i Afghanistan.

Endret av Ergod
Lenke til kommentar

Litt for vanskelig for oss å sette oss inn i Tsjetsjenia. Det var jo nylig en russisk fotballspiller som ble skambanket av en tsjetensk berm bare fordi han var litt aggressiv ute på banen.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=GaEEGaqFdWs

 

 

Jeg tror også at tsjetsjenerne bedrev utstrakt kriminalitet imot russerne på begynnelsen av 1990-tallet. Det finnes tsjetenske soldater i dag som kriger imot amerikanerne i Afghanistan.

Привет!

Er det så vanskelig for deg? )).

Han ble skambanket sier du? Er du sikker på? I tilleg som ble skambanket er ikke etnisk russer men er fra Kaukasus med iransk opprinnesle.

Han reagerte ikke på advarsler go provoserte publikum, folk tror han ble betalt for det: han ropte at han kn...a deres mødre, søstre osv.

Om det er greit for deg noen som sier slikt til deg da vet jeg ikke noe. Jeg spør hvem som banket han opp? Kan du gi svar? Det er russiske politfolk i Russland (Tsjetsjenia er en del av Russland). Tsjetsjerne skammer seg over det som skjedde der på fotballbane, med Tsjetsjenia er ikke det eneste stedet som skjer sånne ting. Jeg forstår deg: du bare prøver å si: di tsjetsjerne fortjent folkemord. Men det er din mening.

 

Mot russere i kriminalitet på begynnelsen av 1900 tallet? Du tror at alle på jordkloden er så dumme? Hva sier for deg disse kjente brutale mafiagrupper av etniske russere i Moskva:

 

Lubertsy, podolskaja gruppirovka

 

Og det som gjelder Afganistan. Ikke en eneste tsjetsjener har vært i Afganistan! Jag de misbruker ordet Tsjetsjenia fordi tsjetsjerne er kjent i SOvjet og Afganistan som gode krigere, forskere sammenligner de med krigere fra gamle dager som vikinger og andre.

og til slutt Afganere kaller alle som har europeisk utseende: tsjetsjener.

 

Tsjetsjerne kjemper på russisk side mot Georgia, de som gikk til angrep og knuste georgiske hæren var tsjetsjerne, ifølge mange kilder russiske politikere slapp å bombe i ihjel Georgia pga tsjetsjerne.

 

 

Men russiske oppsisjon ønsker å slippe Kaukasus fri, det skal sikker skje snart, og mange håper med hjelp av Georgia at VEsten tar over der å sender sine styrker. Da blir det bedre.

 

Og her kjemper tsjetsjerne ikke i Afganistan men i Georgia på russiske side og ødellegger georgiske tanks, jeg kan også si at du kjempet i kriget i AFganistan og hjalp terrorister, men jeg eier ikke zombibox (tv) som gjør det noen i Russland.

 

Russiske TV sier at tsjetsjerne skremte vette av georgiske soldater:

http://www.youtube.com/watch?v=9kFk2wVDyko&feature=player_embedded

 

Her fortleller georgiske jonarlist forteller at de som knuste georgiske forsvarlinje var tsjetsjenske soldater som var på spissen i angrepsbøge av russiske styrke, russere kommer etter dem

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1OqC-Q4Af1w

Lenke til kommentar

Georgiske kilder sier at russiske kanonmenn tapte skyting mot georgiske kanonskytere, da russiske sjefer kom med løsning de kastet tsjetsjerne på georgiske linjer og deres kanoner og tsjetsjerne knuste dem faktisk og Russland slapp å bombe georgie igjel.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1OqC-Q4Af1w

 

______

 

I denne filmen anerkjente journalist kommer med fakta og argumenterer at russiske hæren i Georgia ble reddet av en større krig og tap gjennom bruk av elite-enheter av som besto av etniske tsjetsjenere.

... da den russiske artilleriet og gerorgsike artilleriet beskjøt hverandre (det var en duell) , og russiske styrker tapte nesten duellen, og de fleste artiillerisoldater forlot sine posisjoner. Da motte russere bruske gru elite-enheter som besto av tsjetsjere. Og der hvor russiske artilleriet tapte duellen ble kastet på georgiske forsvarstillengene tsjetsjenske soldater med håndvåpen, og det hjalp.

 

Ifølge journalisten og hans kilder tsjetsjerne ble beordret til å drepe alle, men tsjetsjenerne brøt ordren og tok krigsfanger, i stedet for belønning tsjetsjenere tsjetsjenske enheter ble oppløst.

 

Navnet til filmen (den forbudte filmen) i Russland (08.08.08.Запрещённый в России фильм):

 

http://www.youtube.com/watch?v=SOXg_YJGhsU&feature=player_embedded

Lenke til kommentar

Litt for vanskelig for oss å sette oss inn i Tsjetsjenia.

Det er ikke så vanskelig:

 

338dea11edba.jpg

Georgiske soldater i en militær bil

 

9b22be38808d.jpg

Tsjetsjenske militære er i georgiske bilen under kortvarog krigen i Georgia i 2008.

Takket være tsjetsjerne russerne vant krig på få dager. Og georgierne tapte krigen selv om amerikanrne hjalp dem og nektet å bruker de tsjesterne som bor i Georgia fra gamle dager ( det er 2 stammer der av tsjesterne: batsby og kistinere).

Lenke til kommentar

Litt for vanskelig for oss å sette oss inn i Tsjetsjenia. Det var jo nylig en russisk fotballspiller som ble skambanket av en tsjetensk berm bare fordi han var litt aggressiv ute på banen.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=GaEEGaqFdWs

 

 

Jeg tror også at tsjetsjenerne bedrev utstrakt kriminalitet imot russerne på begynnelsen av 1990-tallet. Det finnes tsjetenske soldater i dag som kriger imot amerikanerne i Afghanistan.

 

Her russiske elite soldater brenner amerikanske flagg i 2008 og de sier skammende ord mot USA verdens fremmeste land! Og der er skam syns vi:

http://www.youtube.com/watch?v=eYHxyB89kCs

 

, det er flagg til ett demokratisk land som ikke dreper sine egne borgere. I USA har allle amerikanrne det samme rettigheter uansett kjønn, farge, tro, rikdom, velstand....

Og hva jeg selv tror? Jeg tror på USA som sa den helten i filmen POSTMAN. USA har en rolle i verden å redee verden, det vi tror.

 

 

Og her russiske militære bruker amerikanske flagg som en klut! Det er uhørt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=F_q9FLMUtWM

Lenke til kommentar

Litt for vanskelig for oss å sette oss inn i Tsjetsjenia.

Vi kan godt hjelpe deg, se her Putin sier til franske journalister, det er vist på russisk tv og er tilgejneglig. Hva sier Putin om Vest og demokrati, og om USA? Han sier at en venn av ham fra Europa sa til ham at du har en sekk med penger da kan du stelle deg som en kandidat i valg...

 

http://www.youtube.com/watch?v=m4NvYXe0LUo

 

Og Putin satser nå på tsjetsjerne, de er svært gode krigere (jeg snakker ikke om radikale dritt (fanatiker og rasister som misbruker iideer og religion og dreper alle lsom står i veien, vi snakker om mennesker generelt) om Putin satser på tsjetsjerne kan han vinne Kaukasus, og der er gratis elite styrker som kan rekruteres i russiske militær.

Ifølge deg Putin er en god mann og tsjetsjerne er banditter og blodsugere. Alt som skjer i verden (ulykker og krig) er selfølgelig tsjetsjernes skyld (det gjør ingening at de er bare 700 000 folk). De er mektige! Hvis de kan plage hele verden, da må verden samle seg mot dem. Hva er problemmet da?

Lenke til kommentar

Litt for vanskelig for oss å sette oss inn i Tsjetsjenia. Det var jo nylig en russisk fotballspiller som ble skambanket av en tsjetensk berm bare fordi han var litt aggressiv ute på banen.

 

Her blir skambanket opp ei kvinne i russiske fengsel av rusiske politimann(det er selfølgelig tsjetsjerne som har skyld! Jeg bare vet det!):

 

http://www.youtube.com/watch?v=RHm1C0U6MyI&feature=related

 

Russiske politie banker om på grusom måte russiske fanger:

http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3DhEZzlY_Fi3E

 

------------------------

 

Dere er vant skylde alt på tsjetsjerne i Russland før var det kapitalister, Vesten, nå er det tsjetsjerne, men dag situasjon snur seg, Putin gjør av tsjetsjerne sine trofaste venner. Nå er tsjetsjerne igjen gode, men oppissjon i Moskva er ikke fornøyd de sier: Nei til Kaukasus, de sier slipp dem. Men da spør vi: hva i huleste i 400 år kriger og døde Russland for å ta og beholde Kaukasus? Skal det slippes ? Det er mye rart som skjer i Russland.

Vi vanlige borgera kan bare gjette hva kommer til å skje. Vi håper at alt ordner seg. Kanskje Nord-Korea tar over Russland og nedkjemper alt som ødelegger Russland, kanskje kommer det romvesener. Men vi håper på det beste. Vi håper på fred.

Lenke til kommentar

Ergod

 

Ingen sier et tsjetsjerne er 100 % engler, men det var ikke tsjetsjerne som oppløsre Sovjet, det var ikke tsjetsjerne som innvotert radiakaler religiøse sektanter som dreper alt som beveger seg, det var ikke tsjetsjerne som delte bort sovjetiske våpen og ammunisjon, det var ikke tsjetsjerne som frastjålet Russland til 100 og 1000 millarder dollar, det var ikke tsjetsjerne som skyldi at Sovjet tapte krigen i Afganistan, i Afganistan uden sovjetiske tid tsjetsjerne blebrukt som elitestyrke på alle kanter mot fiende, det var tsjetsjensk olje som russiske fly brukt under andre verdens krig, det var tsjetsjerne som knuste hvite hæren til Denikin og reddet bolsjevikker i Moskva, det var tsjetsjerne som ikke ga seg mot tyskerne under første verdens krig, og russiske generaler satte på kaukasisk divisjon, de ble kastet å tette hull på russiske fronten mot østerikske og tyske soldater, det var tsjetsjerne som knuste den leendariske tysker tung bevæpnet divisjon såkalte Zheleznaja divizia med kavalirister på et blodig angrep mot kanoner, det var broren til russiske kongen som ledet den legendariske kaukasiske ville divisjon under den krigen, og han kentet å lede andre grupper, det var 400 tsjetsjerne uder andre verdens krig i borgen Brest som ikke ga seg.

 

Og den kjente rusiske filmen om snikskyter om Vasilij Zajtsev var en tsjetsjener som fikk medalje, men filmen fikk en russer som aldri vært der. Tsjetsjerne skyller ikke på russiske folk, fordi det er galt og sykt, men snakker vi om rettferdighet og sannhet? Da la oss ikke lyge og bruke dobbelt moral.

Det var tsjetsjenske gamle borg, grvalunder, helligsteder, kirker over 2000 som ble spreng og revet ned, gamle bøkene forsvant... ja! Det er rett det er tsjetsjerne ventet i mange hundre år til russiske tsar erobrer Kaukasus og ødelegger sin kultur og historie.

 

Men tiden har forandret seg: tsjetsjerne er igjen snille, da har de sirka 10-30 år, om det kommer en annen enn Putin kan alt forandre seg. Hvem vet. Ingen er stole på der, får de makt lover om demokratig men etterpå gir bort våpen til radikale grupper og mordere og utsletter etterpå sivile. Hvem vet kansje Putin forstått og blitt snillere, i hvert fall han stoppet folkemord i Tsjetsjenia.

 

Nei pga 1 eller 2-3 duster er det ikke lov og rett og utslette hele folket!

Det er ikke riktig pga noen syke fanatiker eller krimineller beskylde hele folke (uansett nasjonalitet). Det fins syke terrorister i alle land, da mo vi utslette hele verden? Eller fins det den eneste måten å løse verdens problemer?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...