Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

jobb på MCrn, vanskelig


Anbefalte innlegg

Ja det har seg sånn at jeg har fått sommerjobb på Mcdonalds. Tidligere har jeg bare vasket gulvet og diverse små jobber så dette er vel min ordentlig "store" jobb. Jeg hadde opplæring for noen uker siden og min første arbeidsdag i går, i morgen skal jeg på jobb igjen. Problemet er da at jeg føler jeg gjør det utrolig dårlig på jobben i forhold til alle andre. Opplæringen jeg fikk lærte jeg nesten ikke en ting og dagen i går gikk det mildt sagt ganske ræva. Kundene kjeftet konstant på meg fordi ordrene tok lang tid, jeg måtte spør andre om hjelp mye, men ofte hadde de ikke tid så jeg måtte bare improvisere alene. Hele tiden ble jeg rettet på når jeg gjorde ting, og det var drit mye som jeg måtte få med meg, som ikke en gang hadde blitt nevnt på opplæringen min. Jeg følte at de andre ansatte syntes jeg var skikkelig dårlig, uansett om jeg var ny eller ikke, og jeg innbiller meg også at de gjorde litt narr av meg små lo når jeg tustet rundt som en gal. Jeg ble helt nedbrutt etter den første dagen og gruer meg skikkelig til i morgen. Jeg føler bare at jeg ikke fikk noe grundig gjennomgang, jeg kan jo ikke menyen en gang, mange kunder kan den faktisk bedre en meg. Jeg har veldig sånn "kastet til løvene" følelse...

 

Er det bare å bite tennene sammen å kjempe seg gjennom det? Noen som har jobbet/jobber på Mcdonlds eller lignende kjeder som kan komme med tips?

 

 

Postet av anonym: 20369e8210c9057c68b3177cb8d91ea1

 

Postet av anonym: 9a0718f5bb3a1f63ea62bc2cc4af6475

 

Postet av anonym: d8466aba9a2386702ae2be68aaf866c9

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet at stort sett alle har svart det samme her, men det går seg faktisk til, selv om det kanskje ikke føles helt sånn ut nå.

Jeg har nå snart jobbet som assistent på sykehjem i 1 år, det var min første ordentlige jobb, og følte meg skikkelig ubrukelig helt i starten. Grudde meg skikkelig til jobb fordi jeg følte jeg jobbet sakte og at jeg hele tiden fikk kjeft av enkelte av beboerene fordi jeg ikke visste nøyaktig hvordan de ville ha ting. Men gikk ikke så veldig lang tid før ting gikk mye glattere, og nå får jeg ofte høre av andre, faste ansatte at jeg er en av de flinkeste assistentene der, og at det er veldig greit å jobbe med meg fordi jeg er så kjapp og ser alt som trengs å gjøres. Men jeg har fortsatt friskt i minne hvordan det er å være ny, og hjelper derfor nye folk litt ekstra mye (har itillegg folk på opplæring innimellom) fordi jeg vet at det kan være vanskelig å spørre om hjelp, når man føler man blir en belastning for de man jobber med.

 

Var gjerne ikke så mange tips i hvordan å bli bedre på MCrn her, men håper du kanskje klarer å tenke litt framover, og tenke at du hele tiden lærer mens du er på jobb. Bør også prøve å bli litt hardhudet ovenfor kritikk fra kunder og lignende. Selvsagt bør du høre på hva folk klager på og lære av det, men ikke ta det inn over deg.

 

Er det ikke noen på jobben din du føler du kan spørre litt mer om hjelp enn andre? Kanskje noen som var nye for ikke så alt for lenge siden? Eventuellt om du føler du fikk en dårlig opplæring, så kan du jo alltids høre om du kunne fått litt mer.

 

Husk at du har lov å være ny, og at du nok får en bratt læringskurve framover.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest member-101642

McDonald's-ansatte er på ingen måte eksperter når det gjelder matlaging. Du vil etter en stund komme inn i rutinene og finne flyten. Dine kollegaer er sannsynligvis unge folk som er litt for kule, og elsker å herse med andre. Da må du svare med samme mynt; det er en del av det å bli akseptert.

Lenke til kommentar

Når det kjem til at dei nye personene blir herset litt med og slikt er heilt vanlig i den bransjen, men det er ein del av gamet til folk som jobber på eit kjøkken og lignende, forundrer meg ikkje om det er slik på McD heller, det er vertfal heilt vanlig på resturantkjøkken eg har jobba på eller vært utplassert hos, det blir ekstra press på deg og du må vise ka du er god på (sjølv om dette er vanskelig når du ikkje er inni systemet deres). Driver og utdanner meg til kokk eg da ;)

 

Hadde ein utplassering på 2 uker på eit hotellkjøkken der kjøkkensjefen var "eg er best" opplegg, han var fra Australia og hadde vunnet og blitt "årets beste kokk i Australia" hadde jobba i 10-15 forskjellige land og hadde jobba 2 år i nordnorge før han kom ned hit på vestlandet. Visst du ikkje handhilste på han ved første anledning når du kom på skiftet ditt merka du at han var sur i fleire timer! Svarte du han feil vart han sur, om han fortalte noe og du prøvde å virke litt spøkete vart han ikkje noen du ville se resten av skiftet ditt, fleire ansatte der sa til meg "du må ikkje spøke med han, han er veldig opptatt av dette med respekt" osv. osv.

 

Dette hjelper kanskje ikkje deg, men det er litt slik det er i denne bransjen, det er ikkje den rette plassen for dei følsomme av seg kan du sei ;)

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke gjøre litt hjemmelekser? Ta å pugg menyen før du begynner på jobb etc..

 

Det er tungt å begynne i en jobb, og om du ikke gjør en god innsats fra din egen side, som f. eks å lære deg menyen hjemme, så blir det bare værre. Det er i motgang du lærer, og du har helt sikkert lært mye forrige gang. Neste dag vil nok sikkert bli et lite hakk bedre. Og etter et par uker, så er nok jobben helt OK. Noe stort bedre enn OK tror jeg virkelig ikke en slik jobb kan bli, men det kommer igjen helt ann på deg selv.

 

Det beste du kan gjøre nå er egentlig å holde humøret oppe, og ikke la det gå FOR hardt utover selvtilitten. Finnes ikke noe værre enn en sur OG treg person som står i kassa. En blid og treg person kan de fleste som regel svelge. Ha litt selvironi at du fucker opp litt ordre, må spørre etc.. Du er strengt talt helt fersk, og det forventes nok ikke noe veldig.

 

 

 

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Det du erfarer som "mobbing" eller "erting" fra de andre ansatte er faktisk veldig vanlig i mange bedrifter, kulturen er litt slik at de som er nederst eller nyest gjerne får litt ekstra mot seg men det er sånn det er.

 

Nei, det er ikke bare sånn det er.

Ingen skal måtte ta i mot bullshit fra slike folk.

 

Til trådstarter kan jeg bare si stå på, og ikke bry deg om hva andre mener om deg.

Ikke vær bitter, sint eller noe slikt, for da lar du det gå inn på deg.

Endret av ikkespisgress
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...