Gå til innhold

Ikke legg ut ferieplanene på Facebook !


oab-1966

Anbefalte innlegg

Hei folkens, det er juni måned og ferien nærmer seg for de fleste. Det skal være godt å komme seg bort fra heimen i sommer kan jeg tenke meg, men for all del, ikke legg ut ferieplanen din på Facebook eller andre sosiale medier. Å legge ut ferieplanene på Facebook o.l er det dummeste du kan gjøre, især hvis du har en åpen profil der hele verden leser det du skriver. Da inviterer du tjuver og kjeltringer til å tømme kåken din mens du er bortreist. Kjeltringene kan bare gå inn på sine egne FB-kontoer og skrive f.eks "Thailand" i søkefeltet, der kan de f.eks finne følgende statusoppdatering: "Hei, nå koser vi oss på stranda i Phuket, Thailand og kommer hjem om 14 dager". Du kan aldri være helt sikker selv om du har en profil der kun dine FB-venner leser det du skriver, for det er ikke alle "venner" på FB som kan være til å stole på. Om du har vært så dum og lagt ut ferieplanene på FB om hvor du skal, når du skal avgårde og når du er hjemme igjen, da er det like greit at du henger opp en stor lapp på inngangsdøra, postkassa eller oppslagstavla på storsenteret: "Hei, nå er vi reist på ferie til Mallorca den 2 juli og kommer hjem igjen den 23 juli. Hilsen familien Andersen i Furuveien 30." Legger man ut ferieplanene på FB, ber man simpelt hen om innbrudd i heimen.

For noen er det viktigere å la hele verden få vite om kjøttboller og ferieplaner enn å bruke sunn fornuft.

Endret av oab-1966
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest member-101642

Ikke legg ut NOE på Facebook.

 

Fuck it. Ikke vær på Facebook.

 

Noen sjanser må man ta. Skal man gå og være redd for alt?

Endret av member-101642
Lenke til kommentar

Er uenig. Synes det blir for å være for paranoid.

 

Det har ikke noe med paranoia å gjøre. Det handler simpelt hen om å bruke sunn fornuft. Leser stadig i nyhetene om at folk kommer hjem fra ferie der kåken har hatt ubudne gjester. Hvert år har mediene advart mot å legge ut ferieplanene på FB og om hvordan kjeltringene leter seg gjennom statusoppdateringer, men enkelte vil ikke høre, for noen er det viktigere å la verden få vite om kjøttboller og ferieplaner.

Lenke til kommentar

Ikke legg ut NOE på Facebook.

 

Fuck it. Ikke vær på Facebook.

 

Noen sjanser må man ta. Skal man gå og være redd for alt?

 

Facebook eller ikke Facebook. Politiet og forsikringsbransjen, med mere har i alle år rådet folk til å ta sine enkle forhåndsregler før de skal på ferie, som å la naboen fylle søppelkassa, ta inn posten og slå gresset osv. Det har ingenting med hysteri å gjøre.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Om du skal poste at du skal på ferie, ha i det minste en konto som er sperret for ukjent innsyn.

 

Dette var det eneste jeg ville høre. Man må da klare å ha ordentlige venner på FB, som man kan stole på.

 

Selv lever jeg livet mitt fult ut på FB og deler det meste, men INGEN andre enn mine venner kan få innsyn på min konto. Jeg deler aldri hvor jeg bor eller hva jeg heter, men det er av andre grunner. :-)

 

:w00t:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...