Gå til innhold

Førstegangstjenesten - jeg trenger tips!


1993

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det var så bra at dette innlegget kom opp, jeg lurte nemlig også på dette. Har selv allerede vært inne på Forsvarets hjemmesider og lest litt, men syns ikke at oversikten gir meg nok detaljert informasjon om åssen det er på de forskjellige stedene. Hadde vært kjempe fint om noen som har vært i de tre hovedgrenene (Hæren, luft-og sjøforsvaret)som kunne sagt litt om hvordan det er på forskjellige stedene. Broren min er selv i Støttekompaniet i 2. Bataljon i Skjold, og sier at han trives der oppe, men jeg vil helst finne ut om andre steder er aktuelle før jeg bestemmer meg fast :-) Hadde satt STOR pris på noe som helst hjelp her :-)

Lenke til kommentar

Vel, jeg som kun har vært i Panserbataljonen kan ikke si noe om hvordan det er i resten av Hæren. Dette vil i så fall være ting jeg har hørt fra andre eller lest. Kom med noen konkrete spørsmål om Pbn, så skal jeg svare etter beste evne. Orker ikke å sitte å skrive så langt om alt som er verdt å vite der oppe.

Lenke til kommentar

Jeg var MP ved militærpolitistasjonen i Oslo (ligger/lå inne på Akershus Festning). Oslo var da definert som området fra Kristiansand til Rena.

 

Militærpolitiskolen/rekruttskolen var på Sessvollmoen og er felles for både Hær, Sjø og Luft. Om du har noen spørsmål om det, så kan jeg sikkert svare. Var der i 02/03, så det begynner jo å bli en liten stund siden, men da var det en ny reform for MP, så du skal ikke se bort i fra at det fortsatt er sånn som da :) Forsvaret er som kjent oppfinner av "TTT".

Lenke til kommentar

Du kan gjøre masse rart i forsvaret så er jo ikke sikkert det jeg syntes er gøy er gøy for deg, hva er du ute etter? f.eks liker du fly maskiner kan jo crew chief ass. i luft være noe liker du å kjøre lastebiler eller store maskiner kan css eller ingeniør være noe. Hva er det du ser etter er det viktigste er det grønn tjeneste eller er det noe annet?

Endret av Zimmerh
Lenke til kommentar

Hvis du sier hva du kunne tenke deg å gjøre, er det lettere for oss å svare. Selv er jeg vaktsoldat ved Haakonsvern og jeg stortrives, er ikke dermed sagt at du kommer til å like det. Fortell oss hva du kunne tenke deg, eller synes høres spennende ut, i det minste hvilken våpengren du vil til, så blir det mye lettere å hjelpe til. Kan forøvrig svare på det meste rundt Vakt og Sikring i Sjøforsvaret hvis du så måtte ønske.

Lenke til kommentar

Først og fremst så kommer sesjonsdagen til å bli avgjørende for hvor du kommer. Da jeg var på sesjon i mars, så hadde jeg omtrent 0 valgmuligheter hvis jeg ville inn på sommer/høst-innrykkene. Om jeg var villig til å komme inn i januar, mars eller april, så var mulighetene langt flere. Panserbataljonen i august, hvor utrolig mange ønsker seg til, blir først fullt. Så er de "kjipeste" avdelingene ledige mot slutten.

 

Du burde være åpen for mange forskjellige avdelinger og innrykksdatoer om du ønsker deg til spesifikke avdelinger i Forsvaret.

Lenke til kommentar

Kan jo ta en grønn valgmulighet i luft da kalt basesett2 i basesett 2 har du litt forskjellige tjeneste muligheter du har nasjonal innsatstyrke (vakt og sikrings tropp som ikke driver med vanlig vakthold) denne troppen blir sendt rundt i norge på øveser osv. du får gjøre mye rart og noe av beskrivelsen er at NIS er den troppen i førstegangstjenesten som skyter mest, men jeg tviler nå pga lite penger og skyteforbud.

 

Samband driver med rele og div. under øvelser skyter ganske mye og driver med mye rart noen gager blir det mye trasking og utifra hva jeg har skjønt har de på de verste øvelsene bært like mye som sin egen vekt.

 

Hund har den desidert hardeste kursperioden som holdes på haurseter og noen ganger på rygge, løpeplikt i 6 uker og litt av hvert. Du må kunne ha litt guts da selv når du hater livet under øvelse er hunden første pri med mat, vann og lufting når andre hviler etc. Mye av tjenesten jobbes mot eksamen som hundefører da ved bestått kan søke deg videre i forsvaret med hund. DU driver også å støtter vakta. Det er hundetropp på rygge, Bodø og ørlandet, på bodø og ørlandet støtter du ikke opp mot noe annet enn vakta og det blir mye streifer med vakta på rygge der basesettet holder til støtter du mer opp om NIS spesielt under øvelser.

 

Ingeniør driver med annleggsarbid på baser også ikke bare på ryge men andre steder i Norge også. Pleier å være med på øvelser som geværlag, men noen ganger driver de med annleggsarbeid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...