Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Vannlekkasje i leilighet ovenfor, fremskynde prosess.


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Bor i blokkleilighet og naboen som bor over oss har den siste tiden hatt en vannlekkasje i baderomssluket sitt slik at det drypper vann ned i taket vårt.

 

Cirka det siste året~ har det dryppet og de har hatt (en udugelig døgenikt av) en rørlegger innom tre ganger for å fikse det. Hver gang har det holdt en uke, kanskje to før det har begynt å lekke igjen. Å kalle ham en døgenikt er kanskje å ta hardt i, men andre rørleggere ville sannsynligvis ikke tatt jobben i det hele tatt. I slutten av februar begynte det å lekke igjen og da var det blant annet klart at de ikke skulle bruke samme rørlegger igjen, heldigvis. Kort tid etter det lakk igjen fikk de rørlegger+murer til å ta en kikk. Selvgjort er ikke alltid velgjort, så nytt gulv m/ membran må legges. Omtrent en totalrenovering.

 

Slik det er nå renner det noen liter (3 og opp) i døgnet. Jeg er mer eller mindre skeptisk til å dusje i et bad hvor det mangler ca en halv kvadratmeter tak da jeg frykter fukt, råte ol kan bli et problem senere. Selve lekkasjen er ikke det største problemet lenger da jeg har laget en løsning så alt vannet blir ført rett ned i et sluk og jeg dermed slipper å tømme ei full bøtte hverannen/tredje dag. :dremel:

 

Takstmann og rørlegger var igjen innom i slutten av mars og siden den gang har vi egentlig ikke hørt noe særlig. Verken jeg eller samboer er "masete" personer når det gjelder slike ting og vi ønsker heller ikke å lage dårlig stemning eller ødelegge et ellers godt naboforhold. På den annen side, vi har vært svært tålmodige og hadde jeg vært i naboens situasjon hadde løsningen min blitt å ta det snarest mulig, selv om jeg måtte tatt et dyrt forbrukslån. For noen dager siden hørte jeg kort hvordan situasjonen var og fikk høre at rørleggere er trege og at de fortsatt venter på anbud. Jeg er litt småskeptisk da det i utgangspunktet er billige løsninger som er grunn i vannlekkasjen.. (Det kan nevnes at jeg er av typen som ikke er ivrig etter å hente inn anbud, men tyr til bedrifter anbefalt av venner og derfor føler prosessen kommer til å gå enda tregere om det absolutt skal gis anbud på alt)

 

Slik jeg kjenner naboene mine er det ikke nødvendigvis økonomiske vanskeligheter som ligger til grunn, selv om dette for min del ville vært en legitim årsak til at det tar så lang tid. Det er "vanlig sameieforsikring" på bygget men tror ikke det går innunder denne. Uansett ser ikke skadene ut til å være særlig omfattende. Det er bare et irritasjonsmoment.

 

Har dere noen forslag til hvordan vi kan fremskynde prosessen?

Hva bør vi være oppmerksomme på?

- Tar gjerne imot tips, alt fra A til Å.

 

(Postet forøvrig denne i juss da jeg ikke føler det er direkte relatert til hus, hage og oppussing)

Endret av Melkekartong
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil det ikkje være betre å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for utbetaling og taksering av skaden i din leiligheit?

Sølv om du har laga ei løysning for å drenere vekk vatnet så er det fortsatt ei skade, både med tanke på at vatnet tydeligvis trenger gjennom taket, men også faren for andre plager som fukt fører med seg. Dersom du får sopp og råte kan dette rett og slett være helseskadelig.

 

Dersom du tar skaden på din leiligheit med ditt forsikringsselskap så vil vel forsikringsselskapet gi regress til naboen sitt forsikringsselskap for ikkje å ha gjort nok for å begrense skaden. Då vil du sleppe å ta dette direkte med naboen din sjølv.

 

Du kan i alle fall ikkje slå deg til ro med den vannskaden som du har på ditt bad.

Her må naboen gjennomføre strakstiltak, kanskje til og med avstenging av vatnet for å forhindre ytterligare skader. Deretter må du få skaden utbetra, dersom naboen bruker for lang tid må du berre leige inn nokon sjølv og deretter sende rekning.

 

Så snakk med ditt forsikringsselskap, eg skal love deg at dei ikkje vil betale meir en dei må på denne saka.

Lenke til kommentar

Okai.. Samboeren min har visst vært i kontakt med forsikringsselskapet som har ansvar for innbo i leiligheten og de henviste henne videre til de som har med sameiet å gjøre. Forsikringsselskapet til sameiet mener dette ikke er en forsikringssak så ingen av de vil igrunn ta tak i noe som helst.

 

Årsaken til at det lekker er hovedsaklig dårlig håndverk, i og med de har lagt gulvet selv..

Lenke til kommentar

Dette har ikke noe med innbo å gjøre, men selve bygget, og derav forsikringen som gjelder byggtekniske saker. Forsikringsselskapet dere har innboforsikring hos har derfor rett når de henviser videre.

 

Forsikringsselskapet til sameiet derimot ville eg tatt et par runder til med. Eier av leiligheten over har vært skjødesløs med å ikke sette i gang tiltak for å hindre skade på bygg, men etter min oppfatning har dere ikke akkurat tatt tak i det dere heller. Dette kan slå negativt ut for begge parter.

 

En hjemmesnekret dreneringløsning for en taklekkasje er minst like dårlig jobb som dårlig oppussing av bad.

Lenke til kommentar

Utenom det å purre og mase er det ikke akkurat stort annet vi kan gjøre, annet enn å stenge av hovedvannkrana til hele bygget som tilfeldigvis ligger i kjellerboden min.. Men dét igjen er en løsning som absolutt ikke kommer til å bringe noen gode frukter ;P Mest derfor jeg opprettet tråden, fordi jeg ikke aner hva vi skal gjøre.

Den hjemmesnekrede løsningen er for å slippe å tømme ei bøtte i hytt og pine.

 

(Lekkasjen er rundt et sluk grunnet dårlig/ingen membran. Taket er i betong, løsningen min gjør at ingenting drypper ned på gipstak, isolasjon ol..

Endret av Melkekartong
Lenke til kommentar

Fukten kan ha kommet til andre steder du ikke ser, derav må du ha fagfolk på plass for å bedømme skadene og konsekvensene det har fått. Og de må på plass så snart skaden/feilen er oppdaget, ikke etter 3 måneder med mas når du er lei av å vente på at andre gjør noe.

 

Sameiet har også interesse av at det ikke er skader i strukturen mellom deg og boenheten over deg.

 

Så få på plass fagfolk så snart det lar seg gjøre og samtidig kontakter du styret i sameiet for å forhøre deg om hva de har tenkt til å foreta seg videre, eller hva du skal gjøre. Utgiftene må du kanskje dekke selv akkurat nå, men vil kunne få dette igjen på en eller annen forsikring senere.

 

Men om skadene som må fikses nå skyldes manglende reaksjon fra deg så vil du måtte dekke disse utgiftene selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...