Gå til innhold

Elektronikk, programmerings og modde prosjekter


Anbefalte innlegg

Hei

 

Fant fram Arduinoen igjen etter en god stund, og har nå tenkt å prøve å lære meg programmering. Har før dette bare hentet kode fra nett som jeg har modifisert litt, og koblet opp kretsene til det men nå har jeg virkelig lyst til å se hva jeg kan gjøre med Arduino'en. Kommer etterhvert til å poste både bilder og dvs kode som en slags "worklogg". Kommer nok til å trenge en del hjelp om det er noen som er gode i programmering eller vet om en god guide for c.

 

Skal først få lest meg opp på programering, så det kan ta litt tid før jeg får prøvd meg på å lage noe med arduino'en.

 

Tråden kommer også til å bli brukt til andre elektronikk, programmering og modifiserings prosjekter

Endret av Mr. A
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Supert

 

Har også som mål å bli kjent med Arduino'en, og dens begrensninger.

 

Takk takk, håper jeg klarer å få noe ut av denne tråden.

 

 

Så langt har jeg lest meg litt opp på programering, men er ikke noe man lærer over natta akkurat, så det kommer nok til å ta tid.

 

Gjerne kom med forslag til gode guider om programmering. Har til nå fulgt sciguy14/Jeremy Blum på youtube, men jeg er overbevist om at det finnes noe bedre for det jeg er ute etter.

Endret av Mr. A
Lenke til kommentar

Ja, det er mitt første språk. Så langt forstår jeg hvorfor ting er som de er, men får ikke til å reprodusere koden uten problemer. Har sett på bøker før, og fant en i pdf format gratis, men jeg synes allt jeg har funnet går for fort fram litt etter starten.

Lenke til kommentar

Arduinoen kan programmeres vha. C++, C og Assembly, eller er jeg helt ute på jordet? Selv har jeg boka "Absolute C++" som jeg synes er god. Jeg har også hørt mye bra om "Accelerated C++". Fordelen med å ha en bok er at stoffet er at du har masse programmeringsprosjekter i boka og masse tilgjengelige ressurser på nett i form av løsninger, forum, videoer og slikt.

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke helt hva slags bibliotek du har tilgang til, men det er ikke usannsynlig at de har programmeringsbøker på litt større biblioteker og det burde uansett være mulig å få tilsendt fra andre bibliotek hvis ditt lokale bibliotek har en slik avtale.

 

Selv går har jeg tilgang til NTNUs bibliotek hvor det er masse slikt, og jeg vet at alle bibliotekene ved landets utdanningsinstitusjoner samarbeider (altså at de sender bøker til hverandre).

 

Du kan også ta en kikk på denne siden og avsnittet "Basic Hacking Skills" hvor det står litt om hvordan du bør og kan lære deg programmering.

 

EDIT: Jeg kan også nevne at jeg prøvde og lære meg å programmere vha. nettressurser i starten, men det ble rett og slett for tungvint, og alt løsnet etter at jeg begynte og lese og bruke bøker,

Endret av haarod
Lenke til kommentar

Det må nevnes at C/C++ ikke er det letteste språket å begynne med, men det har sålangt gått fint for meg til tross for at jeg hadde lite programmeringserfaring fra før. Det er mange som trekker fram Python som et fint språk å begynne med, så du får vurdere selv.

 

http://www.capris.no/product.aspx?isbn=0131365843

http://www.capris.no/product.aspx?isbn=1441437134

http://www.capris.no/product.aspx?isbn=0596158106

 

De to øverste har jeg selv, mens den siste har jeg bare bladd i, men den lå høyt opp på "mest populære" som kan være en pekepinn.

 

http://www.capris.no/searchresult.aspx?type=cat&typeid=2&value=9054&sort=18&filterpopular=1.

 

Her er en toppliste innenfor kategorien programmeringsspråk. Men hva er du egentlig ute etter å oppnå? Vil du lære og programmere, eller vil du kun lære nok til å programmere Arduinoen?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei, du har helt rett i det, men jeg tenkte det kunne være greit å nevne det iu tillegg som et fint programmeringsspråk å lære seg hvis man har et ønske om å begynne og programmere.

 

C/C++ er jo relativt tungvindt, men selvfølgelig et mye mer anvendelig språk når man skal programmere hardware.

Lenke til kommentar

Syns du C og C++ er tungvint?

Syns de andre ser verre ut jeg, men det har kanskje noe meg at jeg bare har programmert i Java, C og C++ :p

Bruker ihvertfall C++/C til å programmere uC'er fra Atmel.

 

Men greit å kunne programmere andre ting også, ikke minst utvikle software til det også.. Noe jeg ikke har allverdens erfaring med desverre (så langt..)

Lenke til kommentar

Er det så elektronikkaktuelt med Python egentlig..?

Ville heller sett på C++ og C først, og etterhvert kikket på PLS og assembly.

Python er nok ikke aktuelt å bruke på mikrokontrollere, men man kan lage programmer til PC for å drive datainnsamling over COM-port. Men jeg har en anelse om at det kanskje er bedre å bruke C# eller Visual Basic da det er litt mer intuitivt å lage brukergrensesnitt.

 

PLS er jo som å gå tilbake et steg om man kan mikrokontrollere. Den eneste fordelen jeg ser er at hele kretsen er ferdig bygd, slik at man bare kan sette igang med å programmere og begynne å styre ting relativt fort. Men dem er så dyre (hvis du skal ha noe som kan konkurrere mot f.eks. en Arduino) at jeg ser ikke vitsen med mindre man skal lage noe stort. Billigere PLSer har noen helt sinnssyke begrensninger, og er mer frustrerende enn givende å arbeide med.

Man får heller ikke mye bruk for programmeringsspråkene som benyttes i PLS, dog er vel unntakene SFC og strukturert tekst.

 

Forresten, så har også bokkilden.no en del bøker på emdedded design og programmering. Hvis ditt lokale bibliotek ikke har den boken du leter etter kan dem låne fra nasjonalbiblioteket slik at du kan låne den.

Endret av Dj_eLmO
Lenke til kommentar

Jau, du har et poeng der Dj.

Studerer elekronikk på høgskolen, og tenker alltid mer arbeidsmarkedorientert.. Lett å glemme seg at mange ofte er ute etter litt hobbybygging =)

 

Angående PLS, så er det en del bedrifter som bruker det fortsatt. Oljeselskapene er greit primitive pga driftssikkerheten.

Men kanskje urelevant for trådstarter..

 

Jeg programmerer ihvertfall en del i C og C++, og kan anbefale det. Mye kjekt man kan gjøre med C-programmering.

Anbefaler også å skaffe en bok. Hjelper mye på, da jeg personlig syns det er tungvint og kjedelig å lese på nett.

Men den aller beste måten å programmere på, er å se hvordan andre gjør ting, bruke andresine eksempler til å lære deg programmering. Etterhvert vil du utvikle din egen måte å gjøre ting på.

Lenke til kommentar

@haarod: Har ingen spesiell interesse av å lære annet en c på dette tidspunktet da jeg bare har tenkt til å leke med Arduino. Da får jeg heller utvide med andre språk senere når jeg trenger det. Skal kikke litt på de bøkene du linket til der.

 

@Dj_eLmO: Blir nok ikke aktuelt med noe annet en Arduino i første omgang. Kan uansett the basics innen elektronikk, så det er bare programmeringen det står på akkurat nå.

 

 

Tusen takk for alle svarene så langt, og håper at dere følger med videre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...