Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

"Brennende" hender.


Anbefalte innlegg

Hendene mine er varme, og til tider opplever jeg en brennende smerte i de. Varierer veldig fra dag til dag hvor ille det er. På en dårlig dag er det ille nok til at det gjør vondt å bruke de.

 

Spesielt når jeg våkner merkes det godt. Hver dag våkner jeg med kokende hender med en brennende smerte, og antydninger til rødhet. (Vet ikke hvor relevant det er, men har målt overflatetemperaturen i håndflaten til 36C når jeg nettopp har stått opp.) Når jeg våkner kjenner jeg det også i føttene og i knærne. Føttene ser spesielt røde ut. På en dårlig dag vedvarer smerten i hendene hele dagen, mens på en god dag så gir den seg etter en time eller to.

 

Hva kan dette være?

 

Postet av anonym: 74881107515cdcf9f0cad229b30a4095

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Er dette noe å dra til legen med da? Har vært sånn i godt over et år. Når det oppstod har jeg egentlig ikke tenkt over. Er meget skeptisk til å dra til legen av diverse årsaker, og vil helst finne ut av om dette er noe å bekymre seg over først.

 

Virker som om været kan ha litt innvirkning på hvor intens den brennende følelsen er, men selv på en god dag er den tilstede. (Merker det spesielt i forbindelse med viapassana-meditasjon, da blir jeg klar over smerten på en dag der den ellers er mild nok til at jeg kan ignorere den.) Belastning på hendene kan gi utslag i at smerten forverrer seg. Noen ganger skal det til så lite som litt tastaturbruk, eller en lengre biltur.

 

Indre kropstemperatur er normal, og regulerer seg fint både ved varmt og kaldt vær.

 

Håndspåleggelse har jeg kun forsøkt på bikkjas ører. Hun plages med tilbakevendende ørebetennelser, og liker det virkelig godt å få et par varme hender på/i det irriterte området. Holder meg ellers langt unna syke folk, så det får jeg ikke testet.

 

(Pappa har visstnok varme hender som kan ta bort smerte. Farfar har leddgikt.)

 

Ibux/paracet påvirker ikke smerten. Indocid tar den nesten helt bort. (Forøvrig merket med antirheumatikum på pakken, selv om jeg tar de for hodepine.)

 

Postet av anonym: 61cde3d4bdbc1887d7a7f61a01dcb7fd

Lenke til kommentar

Hvis dette kom plutselig kan det vel være en akutt revmatoid artritt.

Dette bør du definitivt få undersøkt av lege.

 

Det at du får nedregulert smertene med Indocid gir jo en grei indikasjon.

 

Indikasjoner Indocid (Indometacin):

Reumatoid artritt, artrose, Mb. Bechterew, akutte anfall av urinsyregikt, akutte inflammasjonstilstander i muskel/skjelettsystemet.

 

Om det hadde vært urinsyregikt hadde du vel merket det i en av stortærne først, men en lege vil vel også sjekke for dette i tillegg til en del andre tester via blodprøve.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fant denne beskrivelsen via google etter "revmatoid artritt" - http://www.lommelegen.no/320601/leddgikt-revmatoid-artritt

 

Jeg kjenner meg veldig igjen.

 

-Morgenstivhet og smerter også i større ledd på dårlige dager

-Veldig variasjon i hvor ille plagene er

-Uvanlig trøtthet

-Diffuse symptomer

 

Smerten kan jeg takle, og leve med. Men om dette er grunnen til at jeg plages med at jeg er trøtt og mangler energi nok til å klare normale lange dager så vil jeg gjerne vite mer.

 

(Nei, jeg er ikke deprimert, og kostholdet tilsier ikke at jeg skal mangle energi i den grad jeg gjør.)

 

Ser i artikkelen på lommelegen at røntgenbilder blir nevnt som en måte å teste på. Hvor lenge med plager slik jeg har skal det til før sykdommen vil vises på røntgenbilder? Fins det andre tester som kan være aktuelle?

 

Postet av anonym: 61cde3d4bdbc1887d7a7f61a01dcb7fd

Lenke til kommentar

Jeg forstår ikke hvorfor du absolutt ikke vil ta dette med legen din, men om du leter etter andre behandlingsmetoder så kan du ta kontakt med meg på PM, så skal jeg henvise deg til en klinikk som ikke stikker hull i deg som muligens kan reversere lidelsen din. Du har med all sannsynlighet et immunsystem som er godt ute av balanse av forskjellige årsaker. En lege ville vel teste for Revmatoid faktor og muligens ANA+ antistoff-pakken mot eget kroppsvev vi blod.

Lenke til kommentar

Er "litt" skeptisk til leger, og har fobi som er så sterk at blodprøver kun er aktuelt i nødstilfeller der jeg ikke er istand til å nekte.

 

Å ta kontakt via PM tør jeg ikke, vil gjerne forbli anonym. Kan du ikke linke direkte til klinikken? Er det snakk om alternativ medisin?

 

Postet av anonym: 61cde3d4bdbc1887d7a7f61a01dcb7fd

Lenke til kommentar

Grunnen til at jeg ikke går direkte ut med anbefalinger er at det kan oppfattes som reklame.

Du kan jo lage deg en ekstra bruker og sende derfra om du er redd for personvernaspektet, men om du sender via din ordinære bruker så behandler jeg det uansett konfidensielt.

 

Du kan vel klassifisere tilbudet som en brobygging mellom alternativ og skolemedisin med en kureringsrate som er meget høy.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Kansje har hendene dine helbredende evner. Varme hender er jo noe som kjennetegner helbredere. Jeg ville ha prøvd ut hendene mine på noen. (ja, seriøst)

Lenke til kommentar

Kansje har hendene dine helbredende evner. Varme hender er jo noe som kjennetegner helbredere. Jeg ville ha prøvd ut hendene mine på noen. (ja, seriøst)

 

Da kan han vel legge føtter og knær på folk også, for de er også angrepet.

Med litt effektivitet kan han jo således behandle 3 ganger så mange som snåsamannen :)

Lenke til kommentar
  • 4 år senere...

Heisann Brennende hender.. Jeg har det samme .. Det er Ingen som veit hvorfor og sier at det er ingen ting å gjøre med det. Dette har slete med i årevis. Jeg er også Svært hoven og rød, men jeg sliter også med lungene og sirkulasjons svikt, mista venste foten som 19 åring pga blodpropp, har Alvorlig astma, kronisk bronkitt og lunge emfysem.. Så jeg har fått inntrykk av at dette handler om sirkulasjons svikt, og at skaden er skjedd & ingenting å gjøre med det..

 

Har du funnet svar ? Om du veit noe som kan hjelpe så PLEACE gi beskjed ! Håper og du fikk nyttig informasjon fra meg. Og hvis du veit om noe lindrende beh så PLEACE kom med alle råd du har.

 

Ps jeg har flere kroniske lidelser, og tror disse glødende hendene er en bivirking/konsekvens av et meget sammensatt sykdomsbilde- iallefall i mitt tilfelle. Men ingen som veit, så hadde satt STOOOR Pris på om du veit noe anna osv.

 

Jeg vet hvordan det er å leve med dette og det gjør du og Desverre.. Håper vi kan hjelpe hverandre alle oss som sliter med dette.

 

Vennlig Hilsen Kristine

 

Vennlig Hilsen frå ei med Heite og Hovne hender

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...