Gå til innhold

"Cheese curds" i Norge


Anbefalte innlegg

Jeg hadde planer om å lage den kanadiske retten poutine, men en viktig ingrediens i oppskriften er såkalte "cheese curds". Jeg kunne selvsagt erstatte den ingrediensen med vanlig ost, men det blir ikke det samme. Er det noen som vet om/hvor jeg kan få tak i "cheese curds" i Norge? (Har det et norsk navn?) Jeg bor i Trondheim, så det bør helst være mulig å få tak i et annet sted enn én spesiell innvandrerbutikk i Oslo eller lignende.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter det jeg vet så er dette en utpreget ferskvare som bør spises innen få timer etter at de er lagd, det er antagelig derfor de er vanskelige å få tak i da holdbarheten sikkert er et stort problem.

Det er vel også et slags bi-produkt av osteproduksjon?? Så muligens er det størst sjanse å finne det hos mindre lokale osteprodusenter.

Lenke til kommentar

den retten der så spesiell ut, brun saus, pommes og cheese curds..

men der fikk jeg en åpenbaring også.. bare må prøves, nesten så jeg lurer på om dette hadde gjort seg på bar/cafe i norge..

cheese curds blir kanskje litt vanskelig å finne, iallefall den "rette" sorten..

Lenke til kommentar

Det er viktig med råferske cheese curds i poutine. De skal knirke i munnen når man tygger dem. Da skal de helst ikke være mer enn fem seks timer gamle. Det er mulig at det går å avtale med et lokalt ysteri, hvis man er heldig nok til å bo i nærheten.

 

Jeg er interessert i å finne en god cheese-curd erstatning, så si fra hvis dere har noen idéer.

 

Her er min tolkning av på liksom-poutine --> https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1082968&view=findpost&p=16504804

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...