Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PCen Fryser pluttselig


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg bygget meg ny Pc for noen måneder siden men jeg har hele tiden hatt problemer med den, rettere sakt et prblem: den fryser helt pluttselig. Dette kan skje mens jeg spiller spill, surfer på nettet, når jeg ikke gjør noe med pcen og når den er i dvale. Jeg har prøvd å bytte skjermkort for å se om det var det som var problemet, men den fryser fremdeles. Så vidt jeg vet er alle driverne også helt oppdaterte. Den var overklokket bitte litt før, men nå er alle innstillingene i bois på default

 

Spec:

- windows 7 64

- ASUS P8P67

- Intel core i5 2500k

- Gigabyte geforce gtx 560 ti, har nå gått over til radeon hd 4870

- ram: vengeance 1600 mhz 4 gb

- cooler master gt 750W

- 1 tb Samsung hd

 

Tusen takk for all hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilket kabinett har du?

 

Hvorfor jeg spør: Har selv Fractal R3, og der er usb-portene forran bugga. Ofte når jeg har noe i de så kortslutter de og pcen fryser.

 

Hvordan fryser den? Blir skjermen svart, shutter den seg ned eller bare fryser bildet? Det er sistnevnte som skjer hos meg.

Endret av N1ko
Lenke til kommentar

Jeg har et aplus case x clio 2. Fryser din med en gang, eller skjer det helt pluttselig?

- Bildet fryser hvis jeg surfer på nettet eller bare er på skrivebordet.

- Hvis jeg spiller blir skjermen hvit men jeg hører fortsatt lydene i spillet i noen sek før disse også stopper og jeg må resette pcen.

- hvis den er i dvale og fryser der så skjer det ingenting, da er jo skjermen svart fordi pcen er jo i dvale. Rører jeg musen eller tastaturet reagerer den ikke.

 

HAr brukt dette kabinettet før i den gamle pcen (har brukt det sammenhengende i over 4 år), og da merka jeg ingen problemer selv med usb-musen koblet i i kabinettets usb-porter.(jeg bruker dem fremdeles)

Lenke til kommentar

Ja, googla "P8P67 Freeze" og det kom opp masse tråder i forskjellige forum osv. Var en kar som hadde problemer fordi det ene PCI-e nettverkskortet hans ikke funka med 64-bit.

 

Virker som om random frysninger på det HK-et er et kjent problem, og det burde ligge løsninger der ute. :)

Endret av N1ko
Lenke til kommentar

Det pleier jo enten å være:

 

Feil på PSU altså strømmen.

Driver problemer

Varme problemer

Virus

 

 

Er bare å starte å feilsjekke da, driver problemer pleier å dukke opp som feilmelding når man starter pc'en igjen. Det gjør vel forsåvidt også skjermkort problemer. Varme kan jo sjekkes med for eksempel SpeedFan, og FurMark for å stresse skjermkortet som tester for varme og feil på skjermkortet, samt PSU problemer? SpeedFan er ikke så bra på temp på skjermkort så vidt jeg vet så det er kanskje lettere igjennom programmet som følger med skjermkortet.

 

Hvis ikke så er det jo bare å oppdatere alle drivere. Finnes vel diverse programmer som sjekker alle drivere for deg, usikker på hva som anbefales.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Leste i et utenlandsk forum om at sandy bridge cpuen som er kjernen til at pcen fryser, jeg har samme cpu og pcen fryser like mye på et P67 som på Z68 chipset, ram også byttet uten at det hjalp. Dette er fordi cpuen klokker seg ned automatisk og strømspenningen blir redusert for mye.

Men i går satte jeg ram volten manuelt til det som er anbefalt, core volten satte jeg til 1.19 og har ikke siden ikke opplevd mer frysing.

 

Å klokke ned ram eller bytte rambanker hjelper heller ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...