Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Ytelsesproblemer, Core I7-930+ATI Radeon HD5850


Anbefalte innlegg

Etter å ha reinstallert Pc'en (selvbygd sommer 2010) for kun et par måneder siden, så sliter jeg med ytelsen på maskinen. Har spillt endel COD Black Ops, men dette lugger nå såpass at det blir mer frustrasjon en morro.

 

Specs:

Hovedkort, Gigabyte GA-X58A-UD3R, X58

Prossessor, Intel Core™ i7-930

RAM, Kingston DDR3 1600MHz 6GB

Skjermkort, Sapphire Radeon HD 5850 1GB GDDR5

 

Jeg kjører Windows 7 -64 bit. Os ligger på en Corsair SSD 60 GB, mens spill, programmer m.m. ligger på en ordinær Samsung Spinpoint 7200 rpm. 1 TB.

 

Testet i dag 3DMark og fikk score på 3142, hvilket ifølge statistikken er langt under pc'er med tilsvarende specs. Etter dette avinstalerte jeg skjermdriver og oppdaterte denne til nyeste catalyst driver (ver. 8.821.0.0). Kjørte 3DMark igjen og fikk score på 3151. Altså ingen nevneverdig forskjell.

 

Skulle det være til hjelp så kan jeg legge til noe detaljert info fra 3DMark:

Graphics score, 3577

Physics Score, 2575

Combined Score, 2023

 

Vet ikke helt hvor flaskehalsen ligger. Hjelp mottas med takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå skal det sies at COD:BO ikke er noen god målestokk for ytelse. Dette spille har slitt med store problemer siden release. Virker nesten vilkårlig om man opplever lagg eller ikke. Jeg har jo en langt dårligere maskin enn deg (Quad q6600, 4Gbram, GTX285) men spiller det uten problemer med all pynten på fullt.

 

Derimot ser det ut som om scoren i 3DMark er langt under pari.

 

Test de rådene du allerede har fått. Utover dette så kan det være interressant å se hva slags PSU du har.

 

Sjekk også i BIOS og se hva slags strømverdier som blir levert på de forskjellige kursene. Av en eller annen grunn så ser jeg for meg at litt lav spenning på en av disse kursene (kanskje RAM?) kan være problemet

Lenke til kommentar

Jeg har Chieftec 560 W. Er det for lite ?

 

Har sjekket litt i Bios.

Vcore - 1.000 V.

Dram Voltage - 1.520 V.

 

Finner ikke noe strøm alternativ for hverken "sparemodus" eller "high performance"

 

Men det er noe som heter "Load Fail Safe Defaults Y/N" og "Load Optimized Defaults Y/N". Forøvrig virker det ikke som om noe skjer når man svarer Ja eller Nei på disse.

Lenke til kommentar

Velg load optimized Defaults Yes og når du logger deg ut av bios får du spørsmål om at lagre endringer vilket du gjør..muligt at det hjelper.

 

Kansje det er autosetting som justerer volten men sett dem manuellt:

Men dram Voltage burde være på 1,8 enligt spec for ram som du har..går den at endre til 1.6Volt så prøv det ut og muligens 1.8Volt hvis det ikek virker.

CPU Vcore kan du prøve med 1.125Volt ..

Endret av Robbansvenske
Lenke til kommentar

Har forsåvidt ikke noen grunn til å tro at en 560 W strømforsyning skulle være for lite til dette oppsettet. Det er allikvel store forskjeller i hvor mye effekt disse klarer å lever ut på forskjellige "kurser" så noen ganger kan en bli litt lurt av dette med total effekt på en PSU. Jeg kjenner ikke så godt til forskjellige PSUer, men her er det store forskjeller på modeller og produsenter. CHieftec lager iallefall rimelig gode PSUer nå, så om den ikke er for gammel så ville jeg tro at den leverer.

 

Ser ut til at Robbansvenske er inne på noe iallefall. Nå har ikke jeg sjekket hva slags verdier det burde være på din maskin, men jeg syntes også at det ser litt puslete ut.

 

Det kan hende at det hjelper med å bare justere til Optimized default i BIOS, men det kan hende du må inn og justere manuelt. Da kan det være greit å ha dobbeltsjekket den informasjonen du får på forumet for å være sikker :)

Lenke til kommentar

Takker for alle inspill.

 

Det er helt riktig at COD BO ikke bør være noen god indikator da spillet kan være ustabilt på endel systemer. Det jeg glemte å ta med var at dette har fungert bra for meg tidligere.

 

Etter en sjekk inni kassa fant jeg en CPU vifte fullpakket i støv, slik som Mumriken påpekte. Etter å ha tatt ut vifta, renset og blåst denne for støv ser det ut til at brikkene begynner å falle på plass.

 

Ny sjekk av 3DMark 11 (performance) gir en score på P3859

Detaljer:

Graphic score: 3590

Physics score: 6705

Combined score: 3592

 

Med andre ord en vesentlig forbedring :) , eller "problem solved" som det også heter.

 

Men.... Jeg ser jo fortsatt på statistikken at jeg fortsatt er et stykke under snittet av andre med samme specs.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...