Gå til innhold

Ny seagate.... Idèel partisjonering?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Til de som er interessert...

 

http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;EN-US;175761

 

Noen med erfaringer med dynamiske disker? Software raid?

 

Min mening er at C: bør være 8192 MB, altså 8 GB, og ikke inneholde annet en OS. Programmer/spill bør være på en annen partisjon. Windows trives godt med å tusle og gå for seg selv på en 8GB partisjon. Ikke større enn 8 GB, da øker clustersizen, og vi får et uønsket overhead, da windows inneholder massevis med små filer.

 

Hvis du har 8 KB cluster, taper du 7 KB hvis du lagrer en .txt fil på 1 KB.

Logisk nok med 16 KB cluster blir tapet av plass større.

 

Tabell over default clustersize:

 

Drive Size Cluster Size Number of Sectors

--------------------- ---------------- -----------------

4097MB to 8192MB(8GB) 8KB 16

8193MB to 16384MB(16GB) 16KB 32

16385MB to 32768MB (32GB) 32KB 64

greater than 32768MB (32GB) 64KB 128

 

Les mer om clustersize:

http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;EN-US;140365

 

Og les litt om fordeler/ulemper ved FAT, NTFS:

http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;100108

Lenke til kommentar

Jeg så en guide på Software Raid en gang. Så lenge man bruker to IDE-kanaler så funker det like bra som hardware raid. (Litt høyere CPU-belastning men ikke mye) Problemet er bare at du ikke kan kjøre annet enn Raid1 (mirror) på C: På andre disker kan du kjøre Raid0, 0+1, og 5 men da har man neppe bruk for den ekstra ytelsen.

 

Etter å ha lest guiden prøvde jeg for morroskyld å sette to stk 1,2GB (5400rpm 0,5MB cache) harddisker i raid0. Ytelsen doblet seg (nesten) på kopiering av Mp3 filer fra hoved-disken min til disse og på kopiering tilbake. Alle diskene var på hver sin kontroller.

Lenke til kommentar

Så at det var noen her tidligere som anbefalte å la OS kjøre på sin egen disk/partisjon og installere programmer og spill på en annen.

Jeg gjorde det slik tidligere. Ikke spør meg hvorfor. Mener jeg leste en gang at dersom man hadde så og så mange mapper på C så ville det senke ytelsen/oppstartstiden etc.

 

Uansett så har jeg nå gått bort fra dette etter at jeg fikk XP og kjører NTFS. Har ikke merket noen forskjell. Heller ingen ustabilitet ovenfor dette. Jeg installerer alt i Program Files og får å være ærlig så er det litt deilig å bare trykke next-next-next-finish når jeg skal installere noe ;)

 

En annen ting er at dersom jeg må reinstallere OS så gir jeg egentlig blaffen i programmene som er installert. Dem tar det maks 10-15 min å reinstallere. Virker mer risikabelt for meg å reinstallere OS men ikke programmene.......går dette virkelig uten problemer!? Ifølge mine egne erfaringer så går dette ikke særlig greit.

 

Jeg har som tidligere nevnt alt uinstallert på en egen HD og OS+ programmer på sin egen partisjon. Dersom OS'et blir korrupt så hiver jeg inn ghost-cd'ene (2) og har OS + alle drivere oppe på 10min.

Det eneste som er litt kjipt da er jo at jeg sletter alle savegames og slikt, men det plager meg egentlig ikke noe særlig.

Lenke til kommentar

jeg har også hatt dilla på å dele opp disken, men har egentlig gått litt vekk fra dette med tiden og funnet ut at det er mye enklere å rydde opp på disker og holde orden når man ikke har så mange partisjoner. min pc er delt opp slik:

c: (wd raptor 36,7gb)

d: (160gb maxtor disk)

e: (120gb hitachi deskstar)

f: (brenner)

synes det er greit å ha alle ting jeg installerer på en partisjon helt alene. dokumenter og slikt(filmer,musikk osv) legger jeg på en annen disk. eller partisjon for din del. da tar det ganske kort tid, kanskje bare et par dager å reinstallere maskina..

med tanke på ytelse vil du ikke merke noen ytelsesforskjell om du bruker mange eller bare 2 partisjoner. del opp som du føler er riktig, kan alltids gjøre om senere med partition magic e.l.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...