Gå til innhold

250 GB HD til Xbox 360en for 400 kr!


trollfacelol

Anbefalte innlegg

Tipper det er ulovlig å skrive om modding av XBOXer ol. her på forumet, men her er det ikke snakk om modding for å spille piratkopierte spill, bare en DIY for å slippe unna MS sine latterlig høye priser på vanlige HDer + litt plastikk. (Og så vidt jeg vet, er det ikke mulig å kjøpe større enn 120GB HD til X360 originalt)

 

Mange vet sikkert om dette allerede, men siden jeg ikke fant noen guide som var noe bra måtte jeg prøve og feile i noen timer til jeg fikk til dette her. Prosessen er enkel hvis du gjør sånn som dette:

 

Jeg gadd ikke ta noen backup av saves osv. Hvis du vil gjøre dette kan du skru ut den gamle disken, koble den til SATAen på PCen og bruke Xplorer360...

Hvis du ikke har skrujern som er lite nok for de små skruene som holder plastikkchassiset sammen, kan jeg anbefale et stearinlys og et skrujern (evt. loddebolt) for å smelte rundt skruene:P

 

Ved å kjøpe denne harddisken og flashe den i DOS, på en PC med SATA, kan man nå altså få 250GB til XBOXen for litt over 400 kr.

 

Du trenger dette programmet og en bootcd/floppy/thumbdrive.

(Husk å laste ned både programmet HDDHackr og HDDSS.bin fila som tilsvarer størrelsen på disken du skal flashe.)

 

Siden jeg har Mac, måtte jeg finne frem en gammel 800MHz P3 og kjøpe en SATA kontroller til 200Kr fra ModNet.

Deretter lagde jeg en bootCD med Bart (modboot). Guide finner du her (bla ned til "Bootable Dos CD-Rom (single boot image)").

 

Husk å legge HDDHACKR.EXE og bin fila i "cds\cdromsi\files\", inne i BCD mappa du har lagd..

 

Boot med CDen og start HDDHackr. Finn disken du skal flashe på lista (WD2500BEVT/BEVS) og trykk nummeret den har fått tildelt. Når du skal flashe er det viktig å velge en gyldig path for undo.bin. Hvis du ikke gjør dette vil ikke flashingen fullføre. Hvis du bruker bootCD fra guiden ovenfor kan du bruke A:, som er RAMdisken. Backupen vil forsvinne når du slår av maskinen men du trenger ikke fila med mindre du har tenkt å flashe disken for bruk i laptop el. senere.

 

Jeg svarte nei når programmet spør om det skal lage partisjoner (0/1/2) siden den stoppa på 2% og unmounta HDen hver gang jeg valgte dette alternativet.

 

Når det står at disken er ferdig flasha, slå av maskinen i 10 sek og reboot (VIKTIG). Start HDDHackr igjen og sjekk om disken har skifta navn fra "WDsomethingsomething" til "FUJITSUsomethingsomething". Har den det, er det bare å skru den ikke i kassen som inneholdt din gamle Xbox HD.

Du skal visst nok måtte formatere disken og taste inn serienummeret på Xboxen din når du kobler den til Xboxen for første gang. Jeg slapp dette og disken funka perfekt når jeg kobla den til for første gang.

 

Hvis du skal spille gamle spill for XBOX(1) så må du koble den til maskinen ETTER at den er initializa på XBox360 og lage en ekstra partisjon med Xplorer360. Dette har jeg ikke testa.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tviler på at det er nokon som er banna for kun HDD-modifikasjon.

MS vil aldri ta sjansen på å banne folk for "uoriginal" HDD rett og slett fordi det er enormt mange av desse som blir solgt på eBay som originale eller "MS refurbished" etc. Folk har handla i god tru om at det berre er eit godt tilbud. Chinese knockoffs eller ikkje, for mange er det umulig å vite om dei har ein original eller ikkje (til og med fakes kjem med MS-hologram. Det er ofte forskjellar, men ikkje som Joe Sixpack lett kan sjå).

 

Ja, MS har sin fulle rett til å banne dei som har uoriginale harddiskar, men det vil bli svært mange misnøgde kundar om dei gjer det. MS burde gjort som Sony og latt ein bruke kva som helst harddisk som passa.

 

Treng du eit HD case til harddisken har Dealextreme dette:

 

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.25939 - ~62 kr inkl. frakt. Dealextreme sender frå Hong Kong, så rekn med ~2 vekers levering (mao, like treige som Play er for tida :p)

Lenke til kommentar

Vil nok tro at grunnen til hvorfor Microsoft er litt såre på dette med uoriginale harddisker er fordi de vet at maskinen er ustabil. Om den ikke hadde hatt noen problemer med overoppheting eller frysing vil jeg tro at de hadde vært mye mer avslappet over hvilke harddisker folk bruker. Små variasjoner i vibrasjoner og varmeutvikling mellom de mange forskjellige harddiskmerkene og modellene tror jeg nok ville vært grunn nok for en ferie for en del xboxer der ute.

Endret av Lakus
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...