Gå til innhold

Kommentar: Min første kjærlighet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Min første sikkelige spillkonsoll var Nintendo 64, selvom jeg i mange år siklet på Super Nintendo. Blei det aldri Snes på meg, bare en bærbar konsoll kjøpte jeg før N64 og det var den første Game Boyen :) Mitt første spill til N64 var Mission Impossible, som var helt nytt da jeg anskaffet konsollen. Min beste jul noensinne var samme år, da jeg fikk Zelda OOT og Bomberman Hero til jul :) Den jula vil jeg aldri glemme, og er vel grunnen til at jeg ble såpass stor fan av Nintendo og N64. Selvom jeg i seinere år satset mer og mer på Playstation ;)

Lenke til kommentar

Min første kjærlighet?

 

Det hele begynte vell med at en kamerat av meg fikk commandore 64

 

Med spill som summergames, wintergames californiagames ol ble det vekken en liten gnist.

Og når vi begge fikk oss data, 486, var vi begge solgt. Her gikk det i zeliard, stunts, test drive2

for å nevne noen, men ennå var vi ikke blitt skikkelige gamere. Det skjedde nok litt senere.

 

For etter hvert som tiden utviklet seg kom ny data, og nye spill.

De mest minneverdige er nok:

Red Alert

Age of Empires

Need for Speed 3

Half Life

og frem til Unreal og Quake.

Hvor mang en helg ble brukt til non stop spilling. :D

 

Men ingen av oss hadde konsoller.

Så på konsoll ble det ikke noe før GT3 og 4 kom.

De har alltid vært fantastiske.

Og GTA serien. Det er hva jeg vil kalle for minneverdige spill.

Lenke til kommentar

Husker enda den dagen broren kom hjem. Han hadde kjøpt en brukt PS1 med litt over 30+ brente spill :D

 

Jeg var såå glad!! Den månden ble ikke det noe skole eller noe som helst i det hele tatt. Satt dag inn og ut for å spille Crash Bandicoot.

 

Som det spillet bringer tilbake gode stunder, om natten til 5 og bare prøve å greie den vanskelige "is bro" banen (nesten mot slutten, der du skal gå over broen). Ikke minst Crash Bandicoot 2, Tekken og Resident evil

 

Spiller faktisk Crash 1, 2, 3 og Bash enda. Har emulator på pcen og en "PS" usb kontroller.

 

Kan ikke huske å ha spillt noen andre enn dem, selv om de fleste ikke virket helt.

Endret av eXz
Lenke til kommentar

Dette var virkelig morsomt å lese!

Jeg fant meg igjen overalt i hele artikkelen, (fra Nintendo 64 biten)

Min første konsoll var som nevnt en Nintendo 64 som jeg fikk til julegave, med Super Mario 64.

Dette spillte jeg og naboen natt/dag, natt/dag over lang tid, å etterhvert fikk vi oss Zelda: OoT såklart, å da braket det løs! Jeg har ingen aning på hvor mange timer jeg har brukt på dette spillet, men vi kan idet minste si at det er ett 3 sifret tall, hvis ikke 4 :D Men som du skriver: Goldeneye, ikke begynn engang. (forresten - Banjo Kazooie N64 + Dr. Bombay musikk = WIN).

Etterhvert kom Playstation 1 inn hus (Jeg kjøpte i feil rekkefølge kanskje =P )... Men jeg kjøpte ikke så veldig mange spill til den egentlig, men jeg husker spesielt demo cd`ene som fulgte med Playstation bladet :rolleyes: . *Lurer på hvor mange jeg faktisk hadde*

Gameboy.. Ja, vi kan si Pokemon Red/Blue, det skulle dekke den seksjonen for de fleste...

Tekken! Xbox med Halo, alt ble spillt og kjøpt inn. tilslutt kom lille GameCube, uheldigvis har/hadde den ikke så veldig mange gode spill, men jeg fikk heldigvis med meg The Wind Waker, utrolig flott spill. Kan nevne at jeg også gjorde den brutale feilen ved å selge de gamle konsollene (N64 & PS1) når PS2 og Xbox kom, angrer den dag i dag :( .

PS3 og Xbox 360 har gitt meg mange gode spill idet siste, men ingenting slår følelsen jeg fikk idet Hyrule stod foran meg i The Legend of Zelda: Twilight Princess på Wii B)

ble litt mye kanskje ^_^

Lenke til kommentar

Jeg har alle de gamle konsollene mine - men jeg hoppet også rett fra en Sega Mega Drive til en Sega Dreamcast. Da denne etter hvert også gikk inn til regjeringen, begynte min fartstid med Nintendo og Microsoft (i form av Xbox og GameCube), og der henger jeg igjen fremdeles, en generasjon senere

 

Jeg må ærlig innrømme at jeg siklet en del på Nintendo 64 før jeg omsider fikk Dreamcasten, og det ble mye spilling av både Mario, OoT og GoldenEye hos venner. Virtual Console-opplegget var således en av hovedmotivasjonene for innkjøpet av en Wii - endelig kunne jeg eie Mario 64 og Ocarina of Time selv. :p

Lenke til kommentar

Da jeg kjøpte Nintendo 64 fikk jeg med Donkey Kong. Det spillet er kanskje den spillopplevelsen min som har brent seg mest fast i hjernen :love:

 

På min gamle PS2 husker jeg veldig godt GTA: SA og Tekken Tag Tournament. Jeg vedder på at de to til sammen har blitt spilt i sikkert 500 timer.. :wacko:

 

Og på xbox 360 er det Gears of War 2 som gir meg den beste feelingen :)

 

Veldig fin og koslig artikkel! :)

Lenke til kommentar

Personlig har jeg nok en ganske annen historie, min spill-barndom er fra amigaens tider. Jeg har spillt mye konsoll også, men de aller beste titlene, de virkelige unike gode og dype har vært på PC hos meg (civ, fallout, planscape, doom 2 osv). Jeg er også av typen som pensjonerer konsoller så fort som mulig når gode emulatorer kommer, da spiller jeg heller spillene på emulator, så kan jeg ha et system for alt (bedre grafikk og funksjonalitet har emulatorene også).

 

AtW

Lenke til kommentar

Veldig sann artikkel, ihvertfall for min del. Nintendo 64 med Mario var lykkerus, tett etterfulgt av Banjo-spillene og Ocarina of Time (fikk konsollen, Mario og Zelda samtidig. Banjo julen samme året). Xbox bundlet med Halo: Combat Evolved og Midtown Madness 3 fikk også altfor mange timer brukt på seg selv i de senere tider. Med Xbox 360 og PGR3 kan jeg ikke si det samme, men Kameo (mitt andre X360 spill) spilles fortsatt en gang iblant. Holder seg godt til å være over tre og et halvt år gammelt! :)

Lenke til kommentar

Husker veldig godt min første spillkonsoll: PS1. Den ble ikke så mye brukt siden jeg hadde kompiser med N64 og spill som Super Mario 64 og Mario Kart.

 

 

Det spillet jeg husker best må være Jak 3 :love: . Jeg husker når jeg skulle bestemme meg over hvilket spill av Ratchet and Clank 3 og Jak 3 jeg skulle kjøpe. Men etter å ha runda spillet sikkert 30 ganger og enormt mange timer spilt ved å bare kjøre rundt i ørkenen var svaret klart. :rolleyes:

Lenke til kommentar

Jeg er litt skeptisk og nervøs for Splinter Cell: Conviction. Virker som om det har tatt et av de beste snike spillene (utenom Theif 2) dummet den ned dramatisk og gjort den om til en action spill bare for å trekke til seg mer unge spillere for å tjene mer penger. :cry:

 

Håper jeg tar feil, men ifølger interviewer og presentasjons videoer ser det ikke sånn ut.

Lenke til kommentar

Husker jeg alltid var så misunnelig på vennene mine som satt der med NES, og etterhvert SNES. Var alltid like kjipt å måtte dra hjem etter å ha sittet og spilt dagen lang hos kompiser, og jeg syntes foreldrene mine var de kjipeste på jorda som ikke lot meg få en konsoll. Husker ennå den dagen jeg kom hjem, og på spisestuebordet stod det en C64 med kasettspiller, og på gulvet en diiiger pakkeske med piratkopierte spill. At C64 allerede var utdatert, og at spillene minimum brukte 2 min på å laste inn, brydde meg ikke det minste: Jeg hadde endelig noe eget å spille på! Hvor mange timer jeg har lagt igjen i spill som Paperboy, Microprose Soccer, Space Harrier, D. Ducks Playground, Green Beret, Barbarian...listen er endeløs.

 

Etterhvert fikk vi også en 486 i hus, et stort øyeblikk for min del. Wolfenstein 3D, Transport Tycoon, Jones in the fast lane, WFM, Doom, Duke Nukem 3D, Commander Keen 1-6, og som på C64: listen fortsetter i det uendelige...

 

Ble ikke konsoll på meg før jeg kjøpte en PS2 Slim i 2006, og etter det har jeg gradvis glidd mer og mer over til konsoll. Etterhvert som man blir eldre(er "bare" 22, men føler meg av og til som om jeg er 100 år blant dagens unge gamere) og tidsklemma slår inn, er det utrolig befriende å bare sette inn et spill som fungerer fra boksen. Ingen installasjon, ingen drivere og annet tull, bare plug and play.

 

Savner fortsatt den utrolige innlevelsen og entusiasmen jeg hadde rundt spill når jeg var mindre. Likevel er det fortsatt en utrolig herlig følelse av nostalgi og spilleglede når jeg fyrer opp C64en om sommeren(nå oppdatert med floppydisk) for å ta noen runder Barbarian og Micro Soccer. :)

Lenke til kommentar

Veldig morsomt og nostalgisk artikkel. Det hele starta med Nintendo 8-bit på julaften for min del. Husker fortsatt den dag i dag hvor irritert jeg ble når søstra mi spilte Mario Bros, hun var så mye bedre enn meg skjønner du :)

Goldeneye har vel de fleste vært borti, og det var min første store multiplayer opplevelse. Genialt spill.

Lenke til kommentar
En godt skrevet artikkel! Her har du funnet et emne utrolig mange har sterke relasjoner til. Husker selv min Nintendo 64 og hvor utrolig gøy Mario Kart og Super Mario 64 var. Alt var så mye bedre før... :rolleyes:

 

Enig Joananas. Dette treffer meg midt i hjertet og.

 

 

Men i motsetning til artikkelforfatteren klarte det nostalgiske i meg å overtale lommeboka til og kjøpe inn igjen alle konsollene som ble solgt en gang i fortiden. Det ble dyrt...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...