Gå til innhold

Star Wars Galaxies! JA eller NEI?


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg har jo registrert at SWG endelig er lansert. Jeg har også merket meg at det finnes en god del nordmenn som har shippet det inn fra junaiten og at en del av disse frekventerer dette forumet. Jeg lurer selv på å bestille det men er veldig skeptisk. Skepsisen skyldes vel at jeg har blitt skuffet over og har ikke funnet det jeg var ute etter i andre MMORPGS (eller hva nå den siste termen er). La meg liste opp litt så dere skjønner hva jeg mener;

 

Asherons Call; Kom over det for 150 kr på Ram&Rom ca et år etter det var lansert. Sier seg selv at å være lvl 1 når alle andre er 50 er litt småkjipt så jeg spillte vel ikke det så lenge.

 

Anarchy Online; Spillte hele beta3 og 4 samt ca 2 mnd etter release. Var vel egentlig greit nok men fytti h jeg taklet ikke de konstante krasjene, bugsene og etterhvert nerfingen av allt og alle. Det hjalp ikke at mitt valgte yrke etterhvert ble ganske overflødig i enhver gruppe da det alltid var noen andre som gjorde det samme som meg, bare bedre :/ (Nanotech seff lol)... Nå har de visst fikset det, men brent barn skyr ilden etc...

 

Earth & Beyond; Ja hva skal jeg si. Her manglet det rett og slett innhold. Sånn halvokei "advancement-quest" å følge men bortsett fra det ble roidmining og missions bare for ensformig og kjedelig. Etterhvert drev jeg og took med noobs på "galaxy-tours" for å bumpe dem opp i explore level. "Dette er lame" tenkte jeg en kveld og logget av for godt.

 

Eve Online; Kult konsept. Virket som en veldig spennende playerstyrt økonomi. Kom meg inn en kul corporation og etterhvert inn i lukket beta. Minnet jo en del om E&B bare med kulere grafikk etc. Men roidmining da vettu, jeezus det er kjedelige greier. Det fikk aldri sjangsen hos meg utover beta det der. bybye.

 

Planetside; "Massive online fragfest" tenkte jeg da jeg leste om dette, "Det kan da umulig funke" var det neste jeg tenkte og jeg hadde rett. Etter årevis med CS og RTCW gaming der fps og ping er alfa omega så nytter det ikke komme her med slikt vas. Nesten allt jeg har vært borti av fps multiplayer games slår dette her nede i støvlene.

 

Og vips er vi ved dags dato; vi har konstatert at jeg har wastet ca 2500 spenn i løpet av et par år på diverse fiaskoprosjekter men til tross for dette er jeg altså nær ved å fleske ut nye 500 spenn. Spørmålet er jo da naturlig nok om dette er verdt det. Jeg er ikke så veldig keen på å bli skuffet nok en gang... Jeg ville satt stor pris på om noen av de som spiller kunne kommet med noen gode salgsargumenter for å si det slik. Hva er det med SWG som gjør det verdt å spille? I samme slengen kan dere jo også gjerne komme med noen negative ting. Ingenting er jo perfekt heh. Pros and Cons er det jeg er ute etter altså. Server stabilitet og bugs er ikke så veldig interessant da jeg ikke kommer til å spille før ferien er over uansett. Jeg antar de får orden på slikt til da(doh!). Noen av de kriteriene jeg er ute etter er bra innhold (content, story etc) samt at det må være gøy å kjøre solo, men gjerne enda mere gøy å groupe. Jeg kommer nok til å gjøre en god del av begge nemlig. Jeg er ikke noen stor fan av feks "roidmining" ala E&B, dvs timevis med gørrkjedelig leting etter ressurser i det store _tomme_ rommet... :wink:

 

Takker :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Heisann

 

SWG har en del spennende konsepter i mine øyne. Utviklerene har ispedd et liknende kampsystem som i Anarchy Online og som for øvrig er ganske standard i MMORPGer. Det finnes en del forskjellige kampteknikker man kan lære seg og spesialisere seg i; som Marksman lærer man seg det grunnleggende innen rifler, pistoler og carbines (kan vel omtales som maskinpistoler). Andre yrker gir deg muligheten til å spesialere deg i nærkampsvåpen eller i Martial Arts også kjent som Teras Kasi. Hvis du tar en titt på sidene til SWG finner du en oversikt over alle yrkene man kan påta seg. Merk at du har 250 sertifiseringspoeng som du kan bruke på å lære deg ferdigheter og yrker. Du kan lære omtrent 2-3 avanserte yrker.

 

Du kommer heller ikke unna "roidmining" i SWG. Dette skjer i form av at spillere bruker geologiske instrumenter til å avsøke jorden for mineraler, gasser, vann osv. Det er et stort mangfold innen det å være geolog så det bør ikke bli kjedelig med det første. Jeg har prøvd EVE og "roidmining" der så jeg har en viss peiling på sammenlikningen.

 

Jeg har desverre ikke så mye kunnskap til historien i dette spillet fordi spillet mitt ikke har kommet i posten og ergo har jeg ikke fått deltatt i den. Men til det finnes såkalte spesifikke Roleplaying Servers som du kan spille på, hvis dette er interessen din.

 

Ellers er jo det sosiale aspektet ganske fengende etter det jeg hører på Teamspeak serveren til kompisene mine. Vi er en gjeng fordelt over USA og Europa som spiller litt Planetside og MYE SWG. :)

Trikset med SWG er kanskje å skaffe seg en god vennegjeng som du deler erfaringer, materiale osv med. Dette gjør opplevelsen en god del bedre for deg og alle andre.

 

Her er også et par linker som kan være nyttige for deg:

 

The official SWG Site:

http://starwarsgalaxies.station.sony.com/index.html

Profession forumet:

http://forums.station.sony.com/swg?categor....id=professions

To Fansites

http://swg.stratics.com/

http://swg.allakhazam.com/

 

Ytterligere hjelp i spillet kan du jo få her:

http://forums.station.sony.com/swg/board?b....id=game_guides

 

Håper dette gir deg et lite hint på veien og kanskje vi møtes en gang jeg virrer rundt med Stimpackene mine? ;)

Lenke til kommentar

Takk for et svært godt svar!

 

Litt variasjon på "roidmining" fronten kan jo fort ta noe av kjedsomheten ut av det. Godt poeng der.

 

Martial Arts profession ja, det høres gøy ut. Hatt mye morro med slike characters i pnp rollespill.

 

Og jeg tror definitivt en "rollespill" server kan være noe for meg. Jeg er slettes ikke noen powerplayer og har ofte irritert meg over "statswhores" som bare løper rundt og brifer med hvor uber de er i PVP.

 

På papiret høres jo spillet svært lovende ut men jeg skulle også gjerne likt å få høre fra noen med "hands on experience" fra hvordan det hele funker i praksis.

Lenke til kommentar

Jeg spilte selv beta, og skal spille når det kommer fra "over dammen).

Jeg kan også derfor med trygghet si at SWG er en ny opplevelse innen MMORPG. Spillet satser tungt på sosiale aspekter, der combat blir litt satt i skyggen. PvP forekommer mer sjeldent, og derfor er disse "Statswh0res" ikke noe stort problem.

 

Den største fordelen SWG har, er at om du ikke vil slåss hele tiden, finnes det utallige andre ting du kan bruke tiden in-game på. Det er også ingen hemmelighet at disse non-combat yrkene er mer varierende og mer morsom enn de klassiske "Ut-å-drepe-dyr" -yrkene.

Lenke til kommentar

Jeg har hands-on experience her da.

 

Fikk spillet tilsendt en liten uke etterpå, og har spillt det i beta. For øyeblikket er det en del server-downtime, for patching og slikt, ala AO i begynnelsen. Jeg har selv spillt AO en god del, men det ble for mye power-lvling og killing for meg.

 

SWG er som tidligere beskrevet mye mer variert. Man bestemmer selv hva man ønsker å gjøre. Man velger en start-klasse, men denne klassen kan når som helst skiftes til andre klasser dersom du ønsker det. Du er ikke stuck som i AO. Det samme for alle skill-poengene. System ala Morrowind. Du får experience i det du driver med. Bakdelen er at dersom du oppgir en klasse mister du experiencen.

 

Så har man gulroten for mange da. Muligheten for at man låser opp en force sensitiv slot, og kan bli jedi. Fortsatt ukjent så vidt jeg vet. Det var ingen som klarte å låse opp denne igjennom hele betaen.

 

Man bygger heller ikke opp en char. på samme måte som AO. Du øker ikke i styrke, helath osv. Du får kun tilgang til nye moves, eller kan bruke bedre våpen/utstyr.

 

I tillegg er SWG veldig sosialt bygd opp. Har gjort det lett å holde kontakt med venner i spillet, samt default oppsett er at tastaturet brukes til å skrive med, ikke utføre funksjoner.

 

Negativt er vel at det mangler litt content enda, samt at det er litt for mye downtime innimellom. Men alt dette bedrer seg etterhvert. Jeg vil tørre påstå at AO var mye mer uferdig når det ble sluppet.

 

Selv har jeg gått for en ikke-combat klasse til å begynne med. Det fenger meg mest. Vil heller slappe av de få gangene jeg har anledning til å spille. Men vil nok skaffe meg noen weapon-skills etterhvert så jeg har muligheten til å dra ut å jakte også :)

 

Og sist men ikke minst... det er Star Wars universet! Husker enda første gangen jeg stakk innom Mos Eisley. Star Wars IV og Space Quest I kom tilbake i tankene med en gang :D

 

Men i siste instans er det du som bestemmer om du vil bruke tid på dette. Jeg har ikke anledning til å spille så mye så jeg blir naturlig nok ikke noen über-person i spiillet. Men igjen, det har nok content og utfordring for meg på newbie-stadiet også, så det gir meg noen timers avslapping i uka. Akkurat hva jeg trenger innimellom.

Lenke til kommentar
Jedi er enda ikke inplemtert i spillet ennå.

 

Hmm... Dette har jeg ikke fått med meg. Hvor på SWG forumene står dette? Vet med 100% sikkerhet at det ble kommentert av Q3PO etter betaen at ingen hadde oppnådd å bli force sensitive. Om det skyldes at dette ikke var implementert i spillet/betaen vet jeg ikke.

(Q3PO er en av de som er med på å utvikle spillet)

Lenke til kommentar

Jepp visste det.

 

For å være helt ærlig har jeg ikke noen sikre kilder på dette. Men jeg tipper at SOE kommer til å vente 2-3 måneder før dem setter inn dette. Det er altfor mange bugs i spillet nå. Blir du disconnected i spillet kan du vissnok miste din force sensitiv slot. Leste på den gamle www.starwarsgalaxies.com siden at Q-3PO kunne garantere at det ville ta LANG tid før noen ville få muligheren til å bli jedi.

Lenke til kommentar
Jepp visste det.

 

For å være helt ærlig har jeg ikke noen sikre kilder på dette. Men jeg tipper at SOE kommer til å vente 2-3 måneder før dem setter inn dette. Det er altfor mange bugs i spillet nå. Blir du disconnected i spillet kan du vissnok miste din force sensitiv slot. Leste på den gamle www.starwarsgalaxies.com siden at Q-3PO kunne garantere at det ville ta LANG tid før noen ville få muligheren til å bli jedi.

 

 

Ahem... det er slike ting som skaper falske rykter :wink:

 

Jeg ville nok avventet en eventuell offisiell be/av-kreftelse på om de har tatt vekk muligheten for å bli force sensitiv og/eller jedi på dette tidspunkt, grunnet ustabile servere o.l. Så da velger jeg å tro på at det faktisk er mulig å bli force sensitiv (som igjen kan gjøre deg til jedi) på våværende stadium :)

Lenke til kommentar
Så har man gulroten for mange da. Muligheten for at man låser opp en force sensitiv slot, og kan bli jedi. Fortsatt ukjent så vidt jeg vet. Det var ingen som klarte å låse opp denne igjennom hele betaen.

 

Jedi er enda ikke inplemtert i spillet ennå.

 

Jedi er inne jo. Men ingen har blitt force sensitive ennå.

 

SWG er på mange måter et mer sosialt MMORPG enn andre. Man kan gjøre mye mer. Kan spille i band på fritida, mens man er ute og temmer dyr til vanlig. Samtidig som man lager hus og selger de.

 

Man kan ta seg en fisketur, eller gå til en av dinosaur-planetene for å se noen schvæææære dyr. /me anbefaler SWG. :)

 

PS - se signatur for PA'en vår

Lenke til kommentar

Ok virker som folk er rimelig fornøyde med spillet så jeg har bestillt fra gamestop. 4-5 dager leveringstid påstår de så kanskje jeg har det til helga :D

 

Tnx for feedback!

 

Btw; med servere i USA blir det mye lagg eller? Og har noen peil på euro release? Kommer dere i så fall til å skifte server?

Lenke til kommentar
SWG er på mange måter et mer sosialt MMORPG enn andre. Man kan gjøre mye mer. Kan spille i band på fritida, mens man er ute og temmer dyr til vanlig. Samtidig som man lager hus og selger de.  

 

Man kan ta seg en fisketur, eller gå til en av dinosaur-planetene for å se noen schvæææære dyr. /me anbefaler SWG.  

 

Ser ikk helt va som er så kjekt med å spille i band eller fiske i en MMORPG, men så har ikke jeg så mye peiling på SWG :-?

Lenke til kommentar
SWG er på mange måter et mer sosialt MMORPG enn andre. Man kan gjøre mye mer. Kan spille i band på fritida, mens man er ute og temmer dyr til vanlig. Samtidig som man lager hus og selger de.  

 

Man kan ta seg en fisketur, eller gå til en av dinosaur-planetene for å se noen schvæææære dyr. /me anbefaler SWG.  

 

Ser ikk helt va som er så kjekt med å spille i band eller fiske i en MMORPG, men så har ikke jeg så mye peiling på SWG :-?

 

Men så har du heller ikke PRØVD å fiske eller å spille i et band i SWG...

Folk som har sagt at aldri ville gjort no sånt, har prøvd, og de har ELSKA å spille i band! :) .. (jeg har ikke prøvd - men foretrekker villmarka fremfor kantina :) )

Lenke til kommentar

Jeg har prøvd å bestille fra Gamestop (både med VISA og MasterCard), men får mail av GameStop at min bank ikke kunne verifisere at jeg er rettmessig kortinnhaver. Jeg har sankket med min bank (Gjensidige NOR), men de sier at de har klarert "bestillingen" fra GameStop. Jeg har skjønt at flere av dere har hatt problemer med dette, så noen tips hadde vært fint. Jeg har en kamerat som bruker Nordea bank, og hos han gikk det fint.

 

Har noen av dere som har Gjensidige NOR konto gjort noe spessielt for å få GameStop til å sende spillet?

 

(min kamerat er på ferie, ellers hadde jeg bedt han bestille et spill til meg og ;-))

 

All hjelp mottas med takk,

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...