Gå til innhold

Koble PC til TV - HDMI, DVI eller VGA?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Regner med TVen har HDMI-inngang, så da kjøper du en HDMI-kabel, og en DVI-HDMI overgang slik at kabelen kan kobles fra den stasjonære til TVen. Har TVen VGA inngang kjøper du bare en vanlig VGA-kabel til bruk med den stasjonære. Er det ikke VGA på TVen kjøper du en VGA-HDMI overgang. Eventuelt en ekstra HDMI-kabel hvis du skulle trenge det. Bare gå på Clas Ohlson og kjøp den billigste HDMI-kabelen du finner, med mindre det er flere meter med kabel det er snakk om :)

Lenke til kommentar

En vanlig DVI port på skjermkort sender ut både Analog og Digital...

Så ble vel DVI-A til VGA hos deg.?

Jeg er ikke påståelig nå altså, men digitale signaler på vga er ikke mulig...

 

It is partially compatible with the High-Definition Multimedia Interface (HDMI) standard in digital mode (DVI-D), and VGA in analog mode (DVI-A).
Lenke til kommentar

La meg rydde opp litt her. HDMI benytter samme type (digitale) signaler som DVI. DVI er med andre ord et digitalt interface. VGA er analogt, og kan slettes ikke uten videre kobles til en DVI inn/utgang. Til det trengs det en digital signalkonverterer, som gjerne er langt fra en optimal løsning.

Nå over til kontaktene. VGA bruker vanligvis en DB-9 til plugg, men kan også brukes med DVI-A-plugg (merkelig navn). Det analoge signalet blir sendt gjennom ledningene som signalet som kommer fra TV-antenner (sterk/svak/av). DVI bruker vanligvis en av to kontakter (DVI-I, DVI-D). DVI-I (-pluggen) er ment for å kunne brukes med både analoge (VGA) og digitale (DVI) signaler. DVI-D er ment kun for å overføre digitale signaler (DVI). DVI-A er, i motsetning til DVI-D, ment for å kun nyttegjøre seg av analoge signaler (VGA).

La meg minne om at DVI og VGA er standarder for overføring av bildedata/-signaler. DB-9, DVI-I, DVI-D og DVI-A er pluggene som vanligvis brukes til deres respektive protokoll/standard.

Det er ikke ønskelig å benytte en DVI<->VGA-converter (eller omvendt) hvis det ikke er absolutt nødvendig. HDMI-kabler kan skaffes med adaptere som lar man koble til "ekstern" lyd.

Håper dere ble litt klokere. ;)

 

Mvh. Magne

Endret av magne
Lenke til kommentar

Må bare legge til Lalands innlegg, at en adapter i seg selv ikke utgjør noen potensiell kvalitetssenker. Det er interferens (radiobølger som forstyrrer etc.) som er problemet. Jo flere uskjermede punkter, desto større mottagelighet for interferens. Vær oppmerksom på at dette primært kun gjelder for analoge signaler. Interferens kan skape (store?) problemer for digitale signaler også, men vil i de fleste tilfeller ikke utgjøre noen stor trussel, nettopp pga. at signalene overføres digitalt.

 

Mvh. Magne

Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...
  • 2 måneder senere...
  • 1 måned senere...

Som sagt, kommer helt ann på hva slags utganger du har på PCen, og inganger på TVen.

 

Har du HDMI ut på PCen og HDMI inn på TVen er valget enkelt. HDMI.

 

Har du DVI på PCen, sjekk etter evt. DVI på TVen, men best med DVI til HDMI kabel.

 

Har du VGA på PCen, så kan du likegjerne kjøre VGA til VGA. Her er det ikke snakk om å sende til HDMI, for så vidt jeg vet av erfaring funker det dårlig. Feil signal type. Samtidig som at VGA vil ikke være noe bedre enn VGA, og derfor kan du bruke VGA inngangen på TVen, og samtidig frigjøre en HDMI inngang på TVen. Ikke kast bort en HDMI inngang på en VGA kilde.

 

Meph

Endret av Mr_meph
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...