Gå til innhold

CPU-kjøler som er lett å installere


Carlitoz86

Anbefalte innlegg

Hei. Kjøpte meg nettopp en oppgraderingspakke fra komplett med Intel i7-2600K, Asus Sabertooth P67 og 8 gig Corsair Vengeance.

 

Føler ikke at stock-kjøleren presterer særlig godt i det hele tatt. Må klokke ned for at den ikke skal ligge på 80/90-grader mens jeg spiller.

 

Har lyst på en ordentlig kjøler, men det virker som om de fleste krever at du plukker ut hovedkortet og fester noe på baksiden.

 

Jeg er alltid supernervøs når jeg bygger i PC-en, og er egentlig overrasket over at jeg klarte å installere den oppgraderingspakken uten problemer ^^ Lurer derfor på om dere kan anbefale en god cpu-kjøler til socket LGA1155 som er lett å installere og som er rimelig idiotsikker i tilfelle jeg må fikle bak hovedkortet? Har god plass i kabinettet og grei avstand fra cpu til minnebrikkene.

 

På forhånd takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har lyst på en ordentlig kjøler, men det virker som om de fleste krever at du plukker ut hovedkortet og fester noe på baksiden.

 

Vær så snill styr unna. Kjølerløsning som dette.

 

intelC2Dstock_bot.jpg

 

Det er skruer og muttere som gjelder på større kjøler.

 

Consair A70 eller Cooler Master Hyper 212 Plus er gode budsjett kjølere.

Men ville ikke anbefale disse til høy overklokking. Men du burde klare litt overklokking med disse.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Noctua NH-D14

 

Bruker denne selv. Lett å monteresyntes jeg. Har skrudd en del pc fra før av, men uansett er det god step by step veiledning med i pakka. Vill absolutt annbefale denne, ligger på ish 30-35grader når jeg gamer.

 

Hva er forskjellen på denne og Noctua NH-C14? Mener jeg har hørt at NH-C14 skal være rimelig enkel å montere.

 

Takk for tips så langt :)

Lenke til kommentar

Hva er forskjellen på denne og Noctua NH-C14? Mener jeg har hørt at NH-C14 skal være rimelig enkel å montere.

 

Denne?

 

Muligens enkel å montere, men nå er desverre Noctua blandt de største luftkjøerne på markedet.

Jeg styrte unna denne, mest på grunn av størrelsen.

 

Så sansynligheten er større i ATX kabinett at du får vankeligheter å bytte ram eller noe i maskinen uten å ta ut kjøeren først.

Lenke til kommentar

D14 er konstruert til å blåse ut bak i kabinettet, og C14 blåser oppover. I tillegg har D14 2 stk kjøleribber og litt flere bein som transporterer varme vekk fra overflaten som er i kontakt med prosessoren. De har samme feste mekanisme, den er solid!

 

Edit: Leif!

Endret av NOddi
Lenke til kommentar

Hei igjen og takk for svar :) Jeg kjøpte en Noctua NH-C14. Er nettopp ferdig med å montere alt. Tok en times tid og alt virker å fungere fint så langt.

 

Måtte ta av den nederste viften, siden den ville blokkert Corsair Vengeance-brikkene. Uansett er kjøleytelsen langt bedre. Fra 60 idle (med nedklokket cpu) til 30 grader idle nå :)

 

Jeg mistenker at den dårlige ytelsen fra stock-kjøleren skyldes at jeg ikke hadde montert den skikkelig, med det pushpin-systemet. Nå, med den bakplaten og ordentlige skruer, er jeg i hvert fall sikker på at kjøleren sitter ordentlig :)

 

(Og, det var jo faktisk ganske enkelt ^^)

Lenke til kommentar

Bumper denne litt da jeg er i samme situasjon.

 

Har en i5 2500K med stock kjøler som jeg kanskje kunne tenke meg å bytte ut etterhvert. Jeg får en idle temperatur på 32 grader, noe som er kjølig nok, men kunne allikevel tenke meg noe bedre. :p

 

Ønsker ikke bruke særlig mye penger på dette, helst under 400kr. Kan hende at jeg vil prøve meg på overklokking etter hvert, kanskje snike meg opp mot 4 GHz. Blir budsjettet mitt for lavt da?

 

Har sett litt på Corsair A70 til 360kr og Cooler Master TX-3 til 150kr. Skeptisk til TX-3 though, likte ikke helt den klipse-festingen som var på stockkjøleren.

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke kjøre en Corsair H70? Greit, du må ha en radiator, men du slipper det gigantiske tårnet stikkende ut midt i kabinettet. Monterte det i en kompis sin PC på en 1156-socket og det var relativt enkelt :)

 

EDIT: Og om du kjøper deg en ny, lydløs vifte også er hele pakka stillegående

Endret av Audun0505
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...