Gå til innhold

RYP - fra grunnprogram og videre


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Etter en "lang" periode med tung spising og trening er jeg endelig ferdig med grunnprogrammet til RYP. Har aldri følt meg bedre! :)

 

Ivrig som jeg er så har jeg også fullført første uken i programmet "ekstrem muskelvekst" - men dette uten å ta den friuken som RYP anbefaler deg etter grunnprogrammet.

 

Har lest en del på HST, og ser at RYP er grovt basert på det. På HST så skrives det også at etter hver 6-8. uke så burde man ta en 9-12 dagers pause på grunn av såkalt SD, Strategic Deconditioning. Dette skriver RYP ingenting om, annet en at "det anbefales en ukes pause for motivasjonen sin del," og at "noen kan se hopp i styrke" etter dette.

 

Det jeg trenger innspill på er rett og slett om jeg burde ta meg 10 dagers pause før jeg kjører i gang med ekstrem muskelvekst? (har jo allerede fullført en uke, men det ser vi bort i fra)

 

Alternativt så kan jeg bare kjøre på - selv har jeg ikke så veldig lyst til å ta en 10 dagers pause da jeg har blitt småavhengig av trening, men hvis det er den optimale løsningen for at programmet jeg kjører skal fungere best mulig, så gjør jeg selvsagt det. Har også bynt å stagnere smått i noen øvelser, og har også lest at SD kan hjelpe på dette.

 

Hva tror dere?

 

På forhånd takk for innspill :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I RYP2 står det ganske bra forklart på side 8 og 9:

https://www.tn.no/assets/media/RYPver2_1.pdf

Hvorfor det ikke er i nyeste vet jeg ikke, kanskje fordi de nå sikter enda mer mot allmennheten og ikke vil dynke folk i info?

 

Kort sagt tar man en pause/lett uke for å bryte ned bindevevet som etterhvert bygger seg opp og gjør slik at muskelen ikke belastes og ødelegges nok.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...