Gå til innhold

Tråden for sous vide, en moderne form for matlaging.


Anbefalte innlegg

ProphetSe7en skrev (På 30.12.2022 den 22.23):

Ble 61 grader i 5-6 timer, men synes det var noe tørt 

Hmm. Jeg prøvde 65 grader i 5-6 timer og hadde samme erfaring. En god del av kraften lå igjen i vakumposen. Kjøttet ble OK, men ikke mer enn det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 12/30/2022 at 10:00 PM, Mephisto- said:

Har fått ei hel and jeg tenkte å gjøre noe gøy med i morgen. Har dere noen erfaringer ? leste på litt oppskrifter og som vanlig sier det jo mye forskjellig. Det er jo både lår og bryst i ett bad. Så tenkte 65 grader fra kl 0800 til 1700 når vi skal spise. Med 30-45-60 minutter på varmluft i ovnen. 

I tilfelle noen kommer etter meg og lurer på. Det ble litt som ribbediskusjonen, kjøttet var en tanke tørt (kan nok gå ned en grad eller to hvertfall), og skinnet var 30 minutter i på ca. 220 grader varmluft. Det ble ikke sprøtt, hjalp på med en gassbrenner og det funka helt greit, men ikke så bra som det er mulig

Lenke til kommentar
Salvesen. skrev (På 27.12.2022 den 21.12):

Ja kjørte denne en gang! Det ble sprøtt på toppen, men liksom bare en tynn hinne. Om det gir mening? 

Jeg har sett noen som skjærer av svoren, kjører ribba i sous vide og frityrsteker svoren, før de legger den fint tilbake. Sikkert morsomt, men på julaften vil jeg heller se Disney med ungene.

-k

Lenke til kommentar
meis skrev (På 19.4.2020 den 22.45):

Dette har jeg faktisk svar på. Fikk uslåelig saftig og mørt sous vide pinnekjøtt på denne måten:

Resultat: Ble først litt skeptisk da jeg så hvor mye "kraft" det var i sousvide-posene, dette pleier ikke  å være noe godt tegn. Det viste seg imidlertid at væsken bare var smeltet fett. Pinnekjøttet var faktisk konfitert. Kokt i sitt eget fett, omtrent som ande-confit. Tror ikke jeg har smakt så godt pinnekjøtt noen gang: Passelig salt, rosa og saftig inni og 100 % mørt.

(Svarer på en gammel post)

Interessant. Jeg har prøvd pinnekjøtt i trykk-koker i 30 eller 45 minutter. Det var nedtur. Beina gikk i oppløsning og det hele var bare ekkelt.

Ellers er tipset mitt til ferdig-kokte pinnekjøttrester å pakke den inn i alu folie og legge dem i nesten nedbrent ovn. La dem ligge i 10-15 minutter til de er glovarm men ikke svidd. Da er fettet crispy og de holder seg akkurat varm mens du tar ut forløpende til de som spiser. Spis med brød, smør og kald melk. Det er julekos for meg.

-k

Lenke til kommentar
Henrik C skrev (På 8.6.2020 den 8.25):

Hva er godt utgangspunkt i Norge for sirkulator?

Jeg fikk en helt plain sirkulator fra Wilfa. Den gjør jobben for meg.

Den første gangen jeg prøvde å trekke noe over natta - med åpen kjele - så var hele kjøkkenet fullt av damp neste morgen.

Jeg har en stor kjele som jeg hekter den på, og nå også en plast-skjærefjøl fra ikea som er skjært sånn at den akkurat lukker rundt sirkulatoren og unngår vanndamp.

-k

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...