Gå til innhold

Tråden for sous vide, en moderne form for matlaging.


Anbefalte innlegg

Blir mye sous-vide fremover;

 

Ribbe først gnidd med salt, pepper, korianderfrø, timian og hvitløk over natta og så ~80c (hadde det bare i kjelen på plata i stedet - med induksjonstopp holder temperaturen seg ganske jevnt) i ca 8 timer med masse andefett. Etter det kjølte jeg det ned, tok ut beina og vakuumpakka det igjen, så presset jeg det over natta. Det er nå klart til å bli stekt sakte i panna med svoren ned, så får vi se om den blir sprøtt.

 

Kalkunlår (beiner ut mellomlårene og skjærer de i to biter) ligger til salting (salt, pepper, timian, korianderfrø). Skal ligge der i ca 6 timer så sous-vide med andefett på ca 69c i ~7-8 timer.

 

Brystet ligger i brine (7% salt, 2.5% sukker, timian, korianderfrø, pepper, stjerneanis). Skal ligge der i 6 timer, så sous-vide med andefett på 59c i et par timer.

 

Lager brun kraft med alle kalkunbeina og 2 griseføtter.

 

Håper det blir bra. ;)

Endret av ahpadt
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Da har sirkulator nr2 begynt å bråke også :(

Det viser seg at de ikke tåler temperaturer fra 80 og oppover, men de skal fikse dette på de nyeste som kommer til våren.

Dette er litt dumt, for det betyr at jeg enten må kjøpe en til over 4000kr eller ikke kjører grønnsaker SV.

Lenke til kommentar

Samboeren min fyller 35 år til helgen, og vi har invitert ca 20 gjester. Tenkte å servere mat som har vært innom sous vide supreme'n min. Hadde tenkt kalkunbryst, utbenet lammelår og indre- eller ytrefilet.

Planen min er at jeg skal gjøre alle disse ferdig i sous vide dagen før, og på selve dagen legger jeg alle i vannbad i vakuumposen selvsagt. Setter den på 55 grader tenkte jeg, siden det er det indre/ytrefilet kommer til å bli tilberedt på. Tenkte å la de ligge der ca 30 min og når gjestene kommer er det ut av vakuum og på glovarm panne eller grill for å få steikeskorpe. Høres dette ut som en god plan? Tar gjerne imot forslag til bedre løsninger.

 

Er også interessert i å få innspill på tilbehør. Hadde tenkt at det meste av tilbehøret skal være kaldt, sånn at jeg faktisk kan delta på festen.

Det jeg har tenkt å lage til er: salsa, chimichurri, creme fraiche med pepperrot, maisstuing (cream corn,det eneste som er varmt), saus med harissa, coleslaw, et par forskjellige salater, fransk potetsalat, en standard rømme/majones basert potetsalat og så baker jeg foccacia.

 

Noen som har forslag til noe bedre eller endringer?

 

På forhånd takk.. Ble et langt innlegg dette her.

Endret av fjoes
Lenke til kommentar

@fjoes: Skal du SV`e maten i forveien, husk at du da må kjøle maten ned veldig fort.

Bøtte med isvann og is er den beste måten å gjøre det på, du må ikke la maten kjøle seg sakte ned, da blir det ikke bra mat ut av det. (av baktereie messige årsaker.)

Lenke til kommentar

Er det noen som har funnet et billig sted å kjøpe de plastrullene til OBH Nordica vakuumeringsmaskinene? De trenger ikke være originale, så lenge det er riktig type plast laget for den temperaturen slik at den forsegles riktig. Jeg bestiller gjerne fra utlandet. Synes at 180kr for to ruller med plast er litt i overkant drøyt, selv om det visst nok skal gå an å gjenbruke de. For min del går de i bosset etter bruk.

Lenke til kommentar

Bestillte fra ebay, fikk de i posten i går. Funket veldig bra de.

 

http://www.ebay.co.uk/itm/350859380081?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

 

 

 

eller let litt her:

 

http://www.ebay.co.uk/sch/Cookware-Dining-Bar-/20625/i.html?_from=R40&_nkw=vacuum+roll

 

Nekter å tro at det er kjempestor forksjell på de. Stod i min OBH Nordica Supreme at jeg kun måtte bruke OBH sin sine poser. Men det er vel sånn de tjener penger etter at du har kjøpt.

 

 

Disse ligner veldig på de jeg kjøpte. Og vakuum maskinen som det er bilde av ett stykke nede i annonsen er veldig lik min OBH Nordica Supreme.

http://www.ebay.co.uk/itm/2-Large-Rolls-For-Vacuum-Food-Storage-Sealer-Bag-Cryovac-22cm-x-5m-28cmx5m-WST-/300963847738?pt=UK_Home_Cookware_Food_Storage&var=&hash=item4612d7de3a

Endret av fjoes
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Da tenker jeg kjøpe inn SV og vakumpakker på neste lønning, og lurer i den forbindelse på hvilken maskin jeg skal gå for og om det lønner seg å kjøpe i fra utlandet?

 

Tror ikke jeg har behov for de største modellene, men er jo vanskelig for en som aldri har testet dette før og vite hvor mye en kan tilberede i de forskjellige modellene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...