Gå til innhold

UiT (eller UiO?)


Quaric

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg skal søke på fysikk eller informatikk på et universitet, men jeg sliter litt med å velge mellom UiT og UiO, rett og slett fordi jeg ikke vet så mye om UiT, og å bo i oslo frister ikke. Så jeg lurte på om noen på forumet her har noen erfaring med universitetet i tromsø?

 

Da tenker jeg mest på kvaliteten på undervisningen, hva som ser best ut på papiret etter ferdig utdanning osv :)

 

Om noen går/har gått på FAM på UiO så hadde jeg satt pris på om dere postet deres erfaring med studiet også:)

 

 

Takk for svar:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vel liten tvil om at UiO antagelig ser bedre ut på papiret (dog vet jeg ikke for fysikk, men jeg antar det er det samme der...)

 

Selv går jeg på fredsstudier her oppe. Bortsett fra en manglende vår så stortrives jeg, både med byen og med universitetet. Det skal også sies at jeg har gått på både UiO og NTNU også.

 

Jeg har ingen problemer med kvaliteten, men der må du nesten egentlig spørre noen innenfor relevant linje.

Lenke til kommentar

Hvis du vil hit, så vil jeg anbefale å sette bachelor i informatikk på første og årsstudiet på andre. Jeg tror alle kom inn på årskurset i fjor høst, og hvis du først kommer inn i systemet så kan du velge samme fag som bachelor har og søke intern overgang og/eller søke på nytt gjennom SO og sannsynligvis få hoppe rett til 2. klasse.

Lenke til kommentar

Jeg fullfører en bachelor i Matematikk, Informatikk og Teknologi til sommeren. Har tatt en god del informatikkfag, ikke så mange fysikkfag, men har dog nesten identisk studieplan med FAM de første semestrene.

 

Først og fremst vil jeg si at den faglige kvaliteteten på realfagsstudiene ved UiO er meget god! I forbindelse med de mattetunge realfagstudiene (inkludert FAM) har de et prosjekt kalt CSE - Computer Science in Education. Hvor man trekker inn datamaskiner, soim det meget nyttige verktøyet de kan være, i utdannelsen veldig tidlig. Som et eksempel kan vi se på strukturen første semester, du har da tre fag. Et tradisjonelt matematikkkurs, et programmeringskurs i Python hvor man fokuserer på naturvitenskapelige anvendelser. Man beregner hvordan forskjellige fysiske fenomener ol oppfører seg ved hjelp av differensialligninger, monte carlo simuleringer osv. For å bygge opp teorien man trenger til programmeringskurset har man et blandingsfag som bygger broer mellom de to mer tradisjonelle fagene nevt ovenfor. Dette gir deg en utrolig god startpakke som du tar med deg videre i fysikk- og mattekursene seinere i studiene. Dette er et opplegg som toppinstitusjoner i USA og andre plasser har begynt å snuse på med stor interesse. Etter min mening er UiO et meget godt valg, uten at jeg skal si noe om Tromsø som jeg har ingen erfaring med..

 

Ellers kan jeg tilføye at jeg var meget skeptisk til å flytte til Oslo på forhånd, men jeg ble kjempepositivt overrasket! Det er veldig godt studiemiljø ved universitetet og tigerstaden er egentlig en veldig koselig plass å bo med alt man kan tenke seg av aktiviteter og liv. Det er et fortreffelig kollektivtransporttilbud som frakter deg til studier, fritidsaktiviteter og ut av sentrum for å komme deg opp i marka for å sykle, gå seg en tur eller gå på ski om du skulle ønske det.

 

Jeg er i hvertfall storfornøyd med å ha studert realfag ved UiO! :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...