Gå til innhold

Ateister: hvilken religion?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå er vel en av mine hovedpåstander at tro ikke er noe man uten videre kan velge, og en tvangssituasjon kan ikke gjøre stort for å endre det. Så å tvinge meg til å tro på en guddom må være ensbetydende med å indoktrinere meg etter å ha dopet meg ned eller på annen måte betydelig svekket min kritiske sans.

 

Når det er sagt: skulle jeg i tilfelle velge på forhånd hvilken gud jeg i en slik tilstand skulle bli indoktrinert til å tro på (hvor søkt det enn blir), ville jeg ganske sikkert velge det flygende spaghettimonster. Dette er fordi den religionen ikke fordømmer noen, fordi den ikke påtvinger noen sine egne dogmer eller moralske læresetninger, og fordi den ikke har sitt grunnlag i at den absolutte sannhet defineres av en eldgammel eventyrbok skrevet av hallusinerende ørkenvandrere. :)

Lenke til kommentar

Jeg ville ha konstruert min egen religion hvis det var en mulighet, uten fokus på etterliv, evig dom, eller guder som tukler med livene våre i det skjulte, der kunnskap og livet på Jorden var det sentrale. Gudene ville ha vært de som levde før vårt univers ble til, og kanskje de gikk under sammen med kollapsen av sitt eget univers.

 

Uten at jeg har en detaljert oversikt, så er grekernes guder høyt oppe på lista. En gjeng med svært menneskelige karakterer, bare med litt for mye makt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Buddhismen

 

Buddhismen er en relativt ny religion som stammer fra hinduismen, men til forskjell fra den så anerkjenner ikke en buddhist at vi mennesker har noen sjel.

 

Målet var i alle fall å bryte den evige syklus som er representert i Hinduismen.

 

Hinduismen kan i likhet med vår urnoske religion på mange måter mer regnes som et filosofisk standpunkt fremfor en religion da guder er personifiserte krefter/ting .

 

Hinduismen oppsto som en konsekvens av en innvandring av Ariere (rytterfolket som kom via nåværende Iran) som direkte nedstammer fra den kaukasiske gren vi fra Europa også primært nedstammer fra.

 

Derfor vil Hinduisme være den mest aktuelle "religionen" som praktiseres i dag for min del.

 

Ellers så har vi jo vår egen Åsatro som ingen aner hva er for noe på grunn av kristningen av landet.

Endret av αкαѕнα
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hehe. Morsomt spm.

 

Hverken Buddhisme eller Taoisme kan være aktuelt, da de ikke har guder.

 

Jeg tror Tenrikyo kunne gjort livet mitt bedre.

 

The Joyous Life in Tenrikyo is defined as charity and abstention from greed, selfishness, hatred, anger and arrogance. Negative tendencies are not known as sins in Tenrikyo, but rather "dust" that can be swept away from the mind through hinokishin and ritual.

På den måten unngår du skyldfølelsene kristendommen gir deg, men opprettholder et mål som er positivt, et slags ønske om å bli et bedre menneske.

 

I og med at jeg har både masse hat, er selvopptatt, arrogant og sint, så passer dette her fint til meg. Det virker som en snill religion. Jeg er slem. :w00t:

Lenke til kommentar

En religion MED en gud, eller bare en religion?

 

...

Vel.

Satantilbedelse er jo EN ting.

Fyren ga oss jo, i følge bibelen, fri vilje og evne til å elske noen av hjertens godhet.

 

Kunnskap om godt og ondt er jo essensielt for å kunne vurdere hva man skal gjøre på et intelligent vis.

Merk også at kunnskapens tre var for kunnskap om GODT og ondt.

Så uten kunnskapens tre ville ikke menneskene kunne gjort noe godt i verden heller, og ville ikke visst når de gjør noe vondt.

 

Satan gjorde i følge bibelen mennesket om fra dyr til mennesker, mot guds vilje.

 

...

 

...

[/halvveis troll]

 

I følge jødisk tro er Satan en av guds engler og er fremdeles en av guds engler, så han er ingen gud per se, selv om begrepet "gud" ikke er klart definert og en engel kan være noen sin gud fordi en gud ikke trenger å være allmektig -- kun et objekt for tilbedelse.

 

...

...

 

...

 

Vel.

I all seriøsitet, jeg ville trodd på den første guden som har en tilhengerskare i området som jeg kan henge sammen med og som jeg liker, for tilhørighet og aksept er viktigere (sett bort i fra kulhetfaktoren av å tilbe Zeus eller Odin) enn kulhet.

 

...

 

Og dersom jeg kunne velge HVILKEN SOM HELST GUD og sett vekk fra de sosiale konsekvensene av å tro, og oppriktig TRODD, så ville det nok ha vært Venus <3.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg ville definitivt valgt Åsatro og tatt opp igjen hobbyen våre kjære forfedre startet opp med på Lindesfarme i den 6 juni 793 a.y.p.s.

 

Du mener da vi mannfolk var ute å plyndret og hadde det gøy mens dere kvinnfolk satt hjemme på gårdene deres å melka kuene? :tease:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...