Gå til innhold

Hvordan sette opp trådløst nettverk som dekker hele tomta mi?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg lurer på hvordan jeg best og billigst skal få satt opp ett trådløst nettverk som dekker hele tomta mi så jeg har tilgang til internett over alt.

 

Tomten er mer eller mindre flat med få trær og 6 mindre bygninger, et hovedhus(her bor jeg) og en låve ca. midt på tomta, den har ca. form som ett rektangel, 300 meter langt og 90 meter bredt.

 

Hvilke deler trenger jeg? Og hvilke merker er anbefalt med tanke på oppetid/driftssikkerhet og ytelse. Jeg bor i et veldig øde område så sikkerjetsfunksjoner trenger ikke nødvendigvis å vektlegges noe særlig.

 

Edit: Kan legge til att nettverket vil kun brukes til å gi tilgang til en 4megabits internettoppkobling.

Endret av s1337en
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar :) Dette regner jeg med blir basestasjonen? Unskyld, men er litt grønn. Hva om jeg trenger noe mer enn kun en slik og rundstråleantenne? Skal jeg da spe på med ekstra router av samme modell med ekstra rundstråle antenne, eller er det andre komponenter jeg trenger for å "videresende" det trådløse signalet?

 

Edit: Hvilke rundstråleantenner anbefaler dere til utebruk? Jeg regner med kvaliteten og rekkevidden varierer på de forskjellige modellene?

Endret av s1337en
Lenke til kommentar

Jeg ville startet med en dekningsmåling.

Tegn opp et kart over området og merk av hvor du vil ha dekning.

 

Sett opp en AP strategisk ved utgangspunktet og se hvor langt du kommer.

Da ser du fort hvor du mangler dekning.

Om nødvendig flytter du da APn til et sentralt punkt i den døde sonen og ser hvordan dekning du får der.

 

Tegn ned alle målinger på kartet.

 

Det vil gi deg en oversikt over behovet og du kan begynne å se på hensiktsmessige løsninger.

(WLAN bro mellom bygg, TP link,innendørs/utendørs antenner osv.)

 

Om du føler for det kan du jo poste kartet med resultater her etterpå, så får du nok en del innspill.

 

Med litt ekstra forarbeid unngår du unødvendige kostnader.

Lenke til kommentar

Takk for informasjonen, dette var et virkelig godt tips. Jeg kommer tilbake med resultatene og kart iløpet av helga. Jeg har foreløpig kun en 3com router som fulgte med eidsiva abonementet til å teste med. Regner med denne ikke er av samme kvalitet som linksys, men det vil jo gi en pekepinn. :)

Lenke til kommentar

Da har jeg traska litt rundt på tomta. Jeg fant ut att jeg trenger to routere eller hva de nå heter for å dekke hele området grunnet en stor låve som er i veien.

 

Jeg trenger en som står i huset og kopler opp mot internett og sprer signalet over nordre del av tomta, og en til som er koplet trådløst til den i huset og sprer signalet på sør-siden. Denne blir stående i en annen bygning omtrent 30 meter fra hovedhuset.

 

Hvilke to bokser skal jeg velge? Og hvilke 360 graders antenner skal disse ha for maks effekt? Jeg kan godt bruke noen høvdinger, men helst ikke opp på cisco prisnivå, linksys virker veldig bra. Ellers er vel 802.11.n et must nå om dagen? =)

 

Edit: WRT160NL er etterfølgeren til den framgangsrike WRT54GL - nå med støtte for DD-WRT. Blir det to slike da mon tro? Men skjønner meg ikke helt på antenne også er det jo forskjellige typer kontakter på dem, vet ikke hvilken jeg trenger...

Endret av s1337en
Lenke til kommentar

Linksys er Cisco. ;)

 

Tegn opp et kart over tomta med tilhørende bygninger, gjerne med prioritet, så blir det litt lettere å komme med et forslag. :) Med seks mindre bygninger, hovedhus og en stor låve må du nok ha mer enn to aksesspunkter for å få en brukbar dekning.

Endret av >Jonas<
Lenke til kommentar

Linksys by cisco kan ikke sammenlignes med cisco sine egne produkter.

Eneste som har endret seg på linksys produktenne er navnene...

 

En kraftig rundstrålende antenne med signalforsterker dekker nok hele tomten, men i forhold til plassering er nok en oversikt/kart veldig hjelpsomt, gjerne ta med høydene på byggninger,

Endret av cruzader
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger.

 

På kartet har jeg ringet rundt området hvor jeg ønsker god dekning med oransje, området utenfor er ikke kritisk, men hadde vært kjekt med dekning der og.

 

Hovedhuset er bygningen det står 938 på, det er her "internett" tilkoplingen er (radiolink fra eidsiva). Huset er 2 etasjer høyt. Det andre store bygget er låven, denne er ca. som et 3 etasjers hus. De andre byggene er en etasje ca 3,5 meter høye.

 

Håper dette er til hjelp =)

post-21209-0-14557400-1300140653_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Det er jo i hovedsak to måter å gjøre dette på. Enten må du ha kabel ut til hver lokasjon hvor du skal ha aksesspunkt, eller så kan du sette opp aksesspunkt som repeatere. Du må nok ha et aksesspunkt for hovedhuset, ett for låven hvis du skal ha dekning der, samt ihvertfall ett til for de andre bygningene. Da vil du nok fremdeles ikke ha dekning på alle de åpne områdene. Det kan nok lønne seg med noe mer enterprise-rettet utstyr, enn billig forbrukerelektronikk, både på grunn av et mer egnet bruksområde, og at sendeeffekten nok vil være noe høyere på "skikkelig" utstyr. Hva er budsjettet?

 

Ekahau Heatmapper er forresten et enkelt verktøy du kan bruke for å kartlegge dekning. :)

Lenke til kommentar

Budsjettet er på 5.000,- men slipper jeg unna med mindre så gjerne det. Jeg vil ha trådløs kommunikasjon mellom aksesspunktene da eventuell kabel må graves ned om det skal trekkes og dette blir altfor dyrt å gjøre på en skikkelig måte. (gravemaskin og rør). Grunnen er for hard og steinete til at det er arbeid man kan gjøre for hånd med spade.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...