Gå til innhold

Har vært kjøttfri 1 mnd!


Gjest medlem-1432

Anbefalte innlegg

Jeg sier jo ikke at det er galt å være imot drap, jeg sier bare at en moralsk sannhet ikke kan godtas med mindre "alle" er enige i den. Folk flest er enige i at tyveri og voldtekt er galt, og folk som faktisk mener at det er greit å drepe noen får nok et eller annet psykisk stempel, altså er det noe galt med personen.

Så hvis du spiser svin i Iran er det noe galt med deg? Hvis du spiser okse i India er det noe galt med deg? Hvis du ikke steiner din utro datter i Saudi-Arabia er det noe galt med deg?

 

Poenget mitt er heller at mye etikk/moral helt sikkert er menneskeskapt. Kirken gjorde det uetisk å onanere uten å ha noen bakgrunn for dette, på samme måte prøver dere nå å gi dårlig samvittighet til folk som lever helt naturlig og spiser kjøtt fordi det er "feil". Drap, voldtekt og tyveri er uetisk mest av alt pga. "ikke gjør mot meg det du ikke vil andre skal gjøre mot deg"-logikken, men siden dyr ikke kan tenke på den måten kan du ikke direkte trekke slutningen at det er uetisk å spise dyr.

Jeg tror ikke det er så mange som er vegetarianere fordi de mener det er galt å spise dyr. Det går nok heller i at de mener det er galt å behandle dyr som masseproduserte produkter som det er akseptabelt å mishandles i prosessen.

Endret av Lord Britishface
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så hvis du spiser svin i Iran er det noe galt med deg? Hvis du spiser okse i India er det noe galt med deg? Hvis du ikke steiner din utro datter i Saudi-Arabia er det noe galt med deg?

Nope, men de vil fortsatt påstå at det er noe galt med deg.

 

Vet det ikke var ment til meg, men måtte bare svare mens jeg var i farta.

Lenke til kommentar

@ toth

 

Ja du kan ta avataren min seriøst på hva jeg mener, men jeg ville nok formulert det slik; "Hvordan kan du være for liv, når du støtter død?"

Jeg ville ikke likestillt å spise dyr med abort, for det er ganske forskjellige ting; jeg ville likestillt å spise dyr med å spise mennesker.

 

:)

Vel, da tror jeg ikke du selv helt forstår avataren din. Med uttrykket "Pro-Life" menes nemlig ikke simpelthen "for liv", men "mot abort".

Bildet ditt, for de opplyste(eller hvilken som helst USA'ner), mener å si "Hvordan kan du være abortmotstander og spise kjøtt?". Om du ikke støtter en slik absurd holdning, anbefales du å bytte avatar, for å unngå å bli tatt for en USA-style kristen-ekstremist. :)

Lenke til kommentar

Som åpner for en svært interessant debatt; Kannibalisme.

Jeg ser ikke noe isolert sett galt i kannibalisme - men bl.a. av respekt for medmennesker(som jeg mener veier tyngre enn respekt for dyr), lar vi i de aller fleste situasjoner være å spise deres døde nærmeste, det er ikke kjempestas å begrave en halvspist kropp. Kannibalisme er vel strengt tatt også forbudt ved lov de fleste steder, så lenge vi snakker under normale forhold.

Under force majure dog, ville jeg ikke hatt problemer med å spise menneskekjøtt for å overleve, selvsagt gitt at de dør av seg selv, jeg ville ikke drept dem for å spise dem.

Ref. "Alive".

Endret av toth
Lenke til kommentar

@ toth

 

Hvordan kan du være imot abort når du støtter død?

Det er jo dobbeltmoralsk.

Jeg ser ikke noe rart ved avataren min. :)

Med andre ord sidestiller du abort av menneskefoster med å spise dyr. Rimelig spesielt, den moralske hesten du satt på ble fort spent bein på gitt.

 

Uansett er det veldig merkelig å "støtte død"? Kanskje du mente "støtter drap".

Håper du som meg støtter død, hvis ikke hadde vi plutselig vært 3000 milliarder mennesker og dyr her på jorda, og du hadde fått altfor få gulrøtter.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Du toth, ikke heng deg opp hva jeg står for og hva jeg er imot. For meg handler alt om å redusere så mye lidelse som mulig. Ok? :thumbup:

 

Ikke frekt ment men du drar nå dette ganske langt. Lag en ny tråd, så kan vi ta det der ;)

Endret av MrBadger
Lenke til kommentar

janovi

 

Det er et veldig godt spørsmål, og jo det stemmer. Melkeproduksjonen er ikke mindre skånsom enn kjøttproduksjonen. Først må kuene få barn relativt ofte for å i det hele tatt kunne gi melk. Ungene blir tatt fra moren rett etter fødsel. Ja, de får ikke sett hverandre en eneste gang og vi vet hvor ille dette er for kuene når de er både flokkdyr og har sterke sosiale bånd med hverandre, slik som oss mennesker. Når kuene ikke lenger kan gi melk, når de har blitt for gamle rett og slett, blir de også slaktet og går igjennom denne grusomme prosessen.

 

Her må jeg virkelig få noen kilder, evt gårder som driver med denne 'kidnappingen' av kalver.

 

Jeg har 3 unkler i familien min som alle driver store gårder med kyr, melk, korn, sau og slakting, i 3 forskjellige deler av landet. INGEN, og da mnener jeg faktisk INGEN av unklene mine eller noen de kjenner lar kalvene bli tatt fra moren på den måten. Så slutt å dra alle kyr-bønder under samme kamm. Dette er et veldig vanlig argument folk som deg bruker. Drar frem det værste av det værste. Men det blir feil, slik folk tenker om MCklubber. Det er ikke nødvendigvis kriminelt. Kun disse 1 prosentene som er kriminelle.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Enig. Kan ikke tenke meg at folk lar ku og kalv være sammen, jeg er så og si oppvokst på landet og alle naboene med gård, tok kalvene rett i fra mora til en egen binge.

 

Hvis ku og kalv skulle vært sammen måtte man ha spesialbygd en boks. (fordi kubinger er jo åpne)

 

Noen som vet akkurat hvordan økologiske gårder er drevet i forhold til vanlig gårder?

Lenke til kommentar

Skjult kamera fra steder man ikke får besøkt er mer interessant enn mindre anlegg som faktisk tillater besøk.

 

Les om undercoverabreidet til NOAH

 

"De fleste kalvene tas fra moren med en gang, dette er både fysisk og mentalt skadelig for dem. De holdes alene i kalvebokser de første dagene, og deretter flere i binger hvor de har ca. 1-2 m2 hver. Kalver får som hovedregel ikke gå på beite. Kvigene og oksene står også i binger – store dyr har ca. 2,5 m2 hver.2)

• Både kuer og kalver utvikler sterotyp adferd som tungerulling og stereotyp suging når de står på bås eller i binge.2)"

Endret av MrBadger
Lenke til kommentar

"De fleste kalvene tas fra moren med en gang, dette er både fysisk og mentalt skadelig for dem.

Den oppgitte kilden er ikke mulig å oppdrive på nett.

 

De holdes alene i kalvebokser de første dagene, og deretter flere i binger hvor de har ca. 1-2 m2 hver. Kalver får som hovedregel ikke gå på beite. Kvigene og oksene står også i binger – store dyr har ca. 2,5 m2 hver.2)

Det går mot en ny standard med løsdrift nå, det blir ikke lenger bygd båsfjøser og de fleste som holder på i noen betydelig skala har allerede eller holder på å legge om til løsdrift.

 

• Både kuer og kalver utvikler sterotyp adferd som tungerulling og stereotyp suging når de står på bås eller i binge.2)"

OK. Forklar hva som er galt med "tungerulling".

Endret av Lord Britishface
Lenke til kommentar

Det er da enormt mer komplekst enn det - det er stor forskjell på å drepe for mat, drepe for bekvemmelighet, drepe for å spare offeret, eller "drepe" pga voldtekt.

 

Dessuten nei, det handler ikke i begge tilfeller om å ta liv - for majoriteten er ikke fosteret for liv å regne før i et visst utviklingsstadie. Så isåfall får du sammenligne det med å spise egg.

 

Det er uansett en absurd og idiotisk sammenligning. Menneskefoster og voksne kuer har like lite til felles som en maur har med en blåklokke.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...