Gå til innhold

Hva er den tøffeste soldaten i millitærtet/forsvaret


Knife

Anbefalte innlegg

Norges forsvar holder høyt nivå kvalitetsmessig, men talmessig er vi så underlegne at det spiller liten rolle i en hypotetisk situasjon der vi er nødt til å forsvre landet. Det hjelper ikke å ha 200 topptrente spesialsoldater til å forsvare en by når 50 000 russere med angrepshelikoptre og panservogner angriper.

 

Tiden fra et angrep til tatt over ble vel redusert fra 24 timer til 7 timer for noen år siden...? Sier jo litt...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det hadde antagelig ikke hjulpet selv om hele befolkningen var bevæpnet til tenna... SÅ da kan vi heller trene soldater som kan gjøre nytte for seg andre steder. Væpnet overtagelse er da også relativt passe i vår del av verden...

 

Men apropos tøffe soldater, ny Hamilton film/serie er på trappene :D

 

Fortell mer om den filmen er du snill! Hadde vert sykt fett om moderne norske styrker fikk vise muskler i en eller annen film.

Lenke til kommentar

Mener du at senking av skip i Oslofjorden, sprenging av jernbanelinjer og generelle aksjoner mot tyskernes forsyningslinjer ikke kan betraktes som å bite fra seg?

Joda, vi gjorde litt, det skal jeg ikke nekte for, men jeg synes ikke det var så spesielt mye heller...

 

 

Fortell mer om den filmen er du snill! Hadde vert sykt fett om moderne norske styrker fikk vise muskler i en eller annen film.

Han er jo dessverre ikke norsk da, men svensk og er basert på Hamiltonbøkene til Guillou. Jeg har lest alle sammen og gleder meg over hver film :D Den nyeste affæren er dessverre fortsatt urimelig hemmelig, men her er en artikkel: http://www.dagbladet.no/a/15444126/

Lenke til kommentar

Det er vel Telemarksbataljonen som har verdens(?) rekord på bekreftet treff på størst avstand (ca 1000m?)

 

De filmene dere ser som skal rekruttere folk inn i de forskjellige styrkene er rimelig overdrevet og samler alt det kjekke man opplever i løpet av noen år på 4 minutter.

 

Spesialjegerkommando troppene er de beste vi har, i Norge har vi forskjellige grener for de forskjellige elementene. Mens NAVY Seals er tropper som gjør det meste på land, sjøs og i lufta. Jeg tror alle kan slå hverandre under forskjellige forhold.

Lenke til kommentar

Feil bIsk0p, 1000m er ikke halvveis til rekorden som en brite satte i Afghanistan relativt nylig... Mener det var rundt 2700m! Allerede under vietnamkrigen var det en amerikaner som tok ut en fiende på over 2 km, mener det var med et m60 MG med kikkert.

 

Seals og marinejegerne er nå ganske sammenlignbare du, MJK har jo også vært i Afghanistan og det er ikke mye sjø der.

Lenke til kommentar

Navy Seals var jo på en øvelse i nord norge sammen med Grensejegerne for noen år siden(litt usikker på nøyaktig årstall), og da var soldatene fra USA sikre på at grensejegerne var de hardeste soldatene i forsvaret, mens i realiteten var de vanlige vernepliktige.

 

 

 

 

Heh, jeg var grensejeger (begynner å bli noen år siden nå). 2/3 av tiden gikk med til å spille playstation, se på film og drikke kaffe :p

 

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...