Gå til innhold

Gode bøker for å forstå makroøkonomi bedre


Rescue me

Anbefalte innlegg

Jeg er virkelig interresert i å forstår makroøkonomi bedre. Altså, hvordan det økonomiske systemet fungerer på nasjonal og internasjonalt nivå. Kan ikke noe særlig på dette området fra før av, så boka må ikke være for vanskelig å forstå for "mannen i gata".

 

Språk: Enten norsk eller engelsk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde personlig en bok av Per Halvor Vale i innføringskurset mitt - hold deg unna den. Min følelse når jeg leser mikro/makro økonomisk teori på norsk er at det helt klart ikke er noen nordmenn som har vært pionerer på dette området. Alt føles så utrolig mye mer naturlig på engelsk, og språket føles rikere og mindre kronglete.

 

Hvis du skal lese videre så er det kanskje en fordel å begynne på engelsk, siden videregående norsk litteratur det mindre av.

Lenke til kommentar

I "Innføring i makroøkonomi" på NTNU brukes boken "Macroeconomics a European Perspective". Jeg har ikke lest så veldig mye i boka enda, men den virker veldig grei, lettlest og lærerik.

Kan ikke huske den som noen vinner. Enkel måte å sette seg inn i noen standardmodeller som skal spyttes ut i dertil egnet tempo på eksamen, for å få synapsene til å smelle må i alle fall jeg ha annen inspirasjon.

 

Min følelse når jeg leser mikro/makro økonomisk teori på norsk er at det helt klart ikke er noen nordmenn som har vært pionerer på dette området.

Du kan selvsagt føle hva du vil, men dine helt klare følelser har på dette punkt ikke nevneverdig rot i virkeligheten. De åpenbare eksemplene er Frisch, Haavelmoe og Kydland (alle mottagere av Nobelprisen), men også nærere figurer som Agnar Sandmo og Victor Norman har bidratt til tildels svært sentrale felt.

 

Tror jeg har lest de fleste introbøker til makrofaget, Greg Mankiws variasjon av genren er ikke det dummeste jeg har ramlet over. I motsetning til en del andre tar han seg tid og energi til å skrive skikkelig – det merkes.

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke det er noe i språket som gjør det umulig å skrive gode økonomibøker, ansvaret ligger heller hos skribentene. Svært mange av dagens akademiske økonomer er lynskarpe på mange former for kvantitative analyser, formidling er rett og slett ikke en særlig høyt prioritert oppgave, og det lille markedet gjør det ikke særlig lønnsomt å bruke store ressurser fra forlag eller forfatters side. De som forsøker seg på å selge lærebøker i stor skala internasjonalt har potensielt mye å tjene på å skrive godt – selv med magre royalties gir en million solgte friskt kontoutslag – slike forhåpninger er det få nordmenn som har.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...