Gå til innhold

Hvilken fotograf?


Anbefalte innlegg

Fotografiet jeg har på minnet er av en soldat under 2. verdenskrig. Mulig hukommelsen spiller meg et puss, men dette er slik jeg husker det: Soldaten sitter, stiv av skrekk, på kne ved siden av en båt (?) under en eller annen landgang, muligens den i Normandie. Bildet er ganske kjent, og historien vil ha det til at fotografen tok en rekke eksponeringer av denne soldaten i løpet av en 30-sekundersperiode, og ansiktsutrykket er som frosset i alle disse sekundene. Hver eneste eksponering viser nøyaktig samme vettskremte ansiktsuttrykk.

 

Har forsøkt å google etter bildet, men har kommet opp tom. Tenkte at det kanskje var Robert Capa, men det virker ikke slik. Noen med ideer til hvilket bilde og hvilken fotograf det er jeg tenker på?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det dette bildet av Don McCullin du tenker på?

OKCombatStressDonMcCullin.jpg

 

Jepp! Det var akkurat dette jeg var på jakt etter. Bommet visst "litt" på krig og sted, dette er vel da fra Vietnamkrigen så vidt jeg forstår. Blandet nok litt med D-Day-bildet av Robert Capa som vises over her. Uansett, fantastiske bilde er de begge to!

 

Edit: For de interesserte, et intervju med Don McCullin gjort av BBC i februar '10. http://www.guardian.co.uk/artanddesign/2010/feb/07/don-mccullin-shaped-war-review

Endret av EmmetBrown
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...