Gå til innhold

EmmetBrown

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av EmmetBrown

  1. Maks kjøretid er 5,5 timer, hvis dette overstiges skal fører ha minst 40 min pause i godkjent pauserom. Minimum hvile mellom to dagsverk på hjemmestasjon er 11 timer (10 timer ved forsinkelser, og 9 timer i helger og høytidsdager), på utestasjon 8 timer. Du finner forøvrig alle overenskomstene på nett, der er alle slike ting beskrevet i detalj https://www.lokmann.no/overenskomst-og-avtaler/
  2. Jeg er redd du blir skuffet om du forventer tre dager med jobb for så å ha ti dager fri. I gjennomsnitt har jeg 3-4 oppmøter på jobb per uke, men da inngår noen dobbelturer (f.eks. tur til Dombås på onsdag kveld med overnatting, og tilbake igjen torsdag formiddag). Jeg har også et par langfri i turnusen, f.eks. jobber jeg en uke 4 dager i strekk og har 4 dager fri etterpå.
  3. Arbeidsmiljøet hos godsselskapene er jevnt over veldig godt, det er min erfaring. Arbeidstidene er jo det man gjerne kaller "ugunstige" i gods. Svært mange ettermiddager/kvelder og netter i turnusen. Ikke utelukkende kveld/natt naturligvis, og man får også endel ekstra fri utenom helgefri da man samler opp en del timer på lange dagsverk. I og med en del ugunstig arbeidstid så blir jo lønna tilsvarende høy. Man får også betalt for opphold på utestasjon (gjerne hotellovernatting), noe som igjen øker lønna. Pluss litt overtid (enten du vil eller ikke i form av forsinkelser). Du skal vel ha ganske "uflaks" hvis du kjører godstog og har under 1 mill. brutto i året. Jeg har vært lokfører i nærmere 7 år nå og har litt ekstra tillegg som kjørelærer bl.a., og jeg ligger på 1,2 - 1,3 i året.
  4. Jobber i gods, og har Oslo som stasjoneringssted. Starter «alltid» dagsverkene der, unntatt når jeg er på utestasjon naturligvis. En gang i skuddåret kan jeg også bli bedt om å starte et annet sted (feks avløse et tog på Hønefoss), men da får jeg betalt som om jeg hadde startet dagsverket i Oslo (eventuelt får kjøregodtgjørelse for å komme meg til alternativt oppmøtested).
  5. Håper jeg får møte noen av dere nye i øvelseskjøring 😊 Da skal vi kjøre «årntli» tog (les: gods) 😄
  6. Antallet stillinger bestemmes jo i hovedsak ut fra den førerpoolen man trenger for å få produksjonen til å gå opp, pluss en liten reservepool. Klart, man kan spare litt på å kutte ned reserven, men det har flere ganger vist seg at dette ikke er lønnsomt i lengden. Det satses på bane, så jeg har liten tro på at sparekniven kommer til å bli brukt på lokførersiden — da får man rett og slett ikke kjørt de togene man har planlagt for.
  7. Som @Konglaaskriver, så er ikke dette tilfellet nå lenger, dersom man ikke absolutt må ha èn spesiell arbeidsgiver èn spesiell plass. Kullene som gikk ut i 2016-17-18 ble offer for inntaksstopp/-begrensing hos selskapene fordi ingen da visste hvor mange førere de hadde behov for da oppsplittingen av NSB/VY kom på trappene. I dag har jeg inntrykk av at nærmest alle førerkandidater står med signert kontrakt før de er ferdig på skolen. Kilde: Er kjørelærer og prater med med mange studenter på ulike kull.
  8. Går helt fint med den Mac-en du har fra før. Til simulatorkjøring kan du bare bruke maskinene på skolen.
  9. Ja, studenter får sølvbillett 👍🏻
  10. Snakket akkurat med en student som nylig var ferdig på skolen, og i følge han så var kravet om windows-PC ikke veldig aktuelt. Det var mer aktuelt da det var hjemmeskole under pandemien, da man måtte ha en maskin som kunne kjøre DeskSim, simulatorsoftware for togkjøring. Nå som man møter på skolen, så kan man bruke skolens egne maskiner. Jeg ville derfor ha avventet kjøp av PC inntil jeg faktisk begynte på skolen. Denne studenten hadde kun brukt iPad til alt skolerelatert arbeid under utdannelsen.
  11. I periodene med øvelseskjøring må du i så fall ha en svært fleksibel jobb ved siden av, da du følger turnusen til kjørelærer. Uansett ikke å anbefale, de første rundene med øvelseskjøring er ganske krevende da man bruker mye mental kapasitet og er ganske sliten etter jobb. Du bør jo helst være godt uthvilt til neste økt i førerstolen også.
  12. Syn, hørsel, EKG, blodtrykk og puls. Og urinprøve.
  13. Brukte iPad på skolen, men denne ble kjøpt selv. Skolen dekker ikke dette. Spiller liten rolle om du bruker PC, Mac, iPad eller Android-brett. Bruker nå iPad i jobb (godstog).
×
×
  • Opprett ny...