Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Trakk meg fra 6`er til svak 4`er


Anbefalte innlegg

Så vi hadde en prøve i matte.

Den bestod av flere spm. om pytagoras areal osv... blant disse spørsmålene var areal av et paralellogram. jeg viste utreining men brukte "Siden" istedenfor høyden. så trakk han meg ned til en svak 4 (spørsmålet var en liten ubetydelig del av prøven). Jeg har lust og klage og få en 5`er. hva mener forumet om dette og hva burde jeg si?

 

Takk for alle svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sa læreren at den ene oppgaven ikke var av særlig betydning for karakteren? Det høres litt merkelig ut, hvorfor ta den med i en såpass liten prøve da, som kun består av 3 oppgaver? Forøvrig, hvor mange poeng fikk du totalt, av antall mulige? Dette hjelper veldig hvis vi skal vurdere om karakteren er satt riktig.

 

18/20 poeng.

 

Men jeg er helt enig.. høres utrolig sært ut

Lenke til kommentar

Du skulle nok sikkert hatt 5, men mulig læreren mente at du hadde en såpass elementær feil at du ble trukket mye for den. Jeg vet at mange mattelærere gir 6-er kun ved 100% rett. Det lureste du kan gjøre er å ta en prat med vedkommende. Selv har jeg erfart at det å snakke seg til en bedre karakter i matte sjelden lykkes.

Lenke til kommentar

Du skulle nok sikkert hatt 5, men mulig læreren mente at du hadde en såpass elementær feil at du ble trukket mye for den. Jeg vet at mange mattelærere gir 6-er kun ved 100% rett.

 

Du har sikkert rett, men som lærer vet jeg at det er en rimelig grov feil av læreren å benytte poeng i prøven for så å ikke bruke en poengskala ved retting. Han ble jo ikke trukket mer enn 2 poeng for feilen sin, og det er meningsløst å gi poeng i utgangspunktet hvis de skal skjønnsvurderes etter hva læreren måtte finne for godt å legge vekt på i etterkant. Forøvrig må jeg moderere anslaget mitt tidligere, 5 eller 5+ hadde nok vært reell karakter på prøven din alt ettersom hva slags karakterskala som blir brukt. (Noen runder opp, andre ned.)

 

For å si det på en annen måte, hadde denne feilen vært så grov, burde den oppgaven også vært verdt flere poeng.

Endret av ChaosPredicted
Lenke til kommentar

Jeg hater lærere!

 

Samme meg en gang! Jeg var 5 poeng unna 5,( eller var det 6? :/ )men fikk 3! Dette var en kapitellprøve med mange oppg. Urettferdig! Jeg sa det til læreren, men :( hva skal jeg gjøre? Fikk 3 til standpunkt! Skulle hatt 4. Vi har hatt 3 prøver, 3,3,4! Den første skulle vært 4+, og den siste var jo 4. Er det liksom ikke de siste som skal telle? Jeg har jo fått framgang!

Hater skole, og sist men ikke minst, lærere! = hater livet

Endret av 24erBest
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...