Gå til innhold

Matte R1, eller S1+S2


Gjest medlem-1432

Anbefalte innlegg

Gjest medlem-1432

Hva lønner seg best og ta for noen som ikke har så veldig gode mattekunnskaper? Skal gå opp til privatisteksamen. Begynte på R1 kurs i høst, men kom bare gjennom første kapittel, så sluttet jeg. Burde man fortsette med R1 matten eller begynne helt på nytt med S1 og S2, og hvor stor forskjell på vanskelighetsgrat er det på de to fagene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg droppet nettopp ut av R1 for å ta S1 privatist eksamen til våren, og fortsette med S2 til høsten på vanlig måte. Hvis du klarer å henge med er R1 greit nok, men det er veldig mye og vanskelig du må gjennom på kort tid. Vil anbefale S1 og S2 hvis du ikke tror du kan få 5 eller mer i R1 hvis du prøver.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Jeg slet med R1, men pga dårlig motivasjon prøvde jeg ikke særlig heller.

Heller mot S matten, selv om det blir mer stoff å gå gjennom. Eller?

 

Men er ikke S1/S2 flettet i hop, på samme måte som 1P/2P? (hvis man tar det som privatist)

Lenke til kommentar

Jo, det er de. Men man kan ta S1 privatist og så S2 privatist (om jeg forstod spm ditt riktig).

 

Jeg vet ikke om du skal ta alt over ett halvt år eller om du skal bruke 1 helt år. Men S1/S2 er lettere å forstå, kan hende at det er mer, men det er mye lettere å forstå.

Lenke til kommentar

Statistikk er da ikke akkurat den vanskeligste matten. Jeg har R2 dette året, og synes det er relativt hardt. Jeg klarer til en viss grad å følge med til tross for at jeg ikke gjør noe særlig lekser, men det merkes på prøvene at jeg ikke har hatt så god kontroll som jeg trodde.

 

Om du ikke har særlig gode mattekunnskaper og i tillegg mistet motet av kap1 i R1-boken burde du absolutt velge S1+S2.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Ja men har egentlig ikke tid til det. Frister ikke å sulle bort enda et år på å få den studiekompetansen jeg trenger.

 

Foresten så er vel R2 enda mer komplisert enn R1 ja? Slipper heldigvis unna den.

Endret av medlem-1432
Lenke til kommentar

Hva du bør velge kommer ann på hva du har lyst til å studere. Ønsker du å studere et ingeniørstudie bør du gå for R1.

 

Matte er et jobbefag, hvor man må jobbe lenge med det slik at det kan synke inn og man lærer seg teknikker for å 'se' løsninger på svar. Om du vet at du ikke kommer til å jobbe vil du slite uansett.

Endret av ahpadt
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er da bedre å bruke to år på å få R1-kompetanse med en brukbar karakter, enn å bruke ett år på å ikke få noen særlig kompetanse og en ikke-brukbar karakter. DA har man sullet bort et år. Kvalitet fremfor kvantitet, på en måte ^^

 

R2 er vanskeligere enn R1 ja, det er jo år nr. 2 (hvor man da er ferdig med både S1 og S2). Men S1 og S2 er jo det "det samme" som R1, så om du er klar for arbeidsmengden er det vel bare å kjøre på.

Lenke til kommentar

Innholdet i S1/S2 og R1 er da ikke det samme? Det er vel heller det at kombinasjonen S1 og S2 blir likestilt med R1 på studier som krever R1-kompetansen.

 

Jeg vil egentlig ikke si at R2 er vanskeligere enn R1, det er jo bare nytt stoff. Ingeniørmatten er heller ikke vesentlig vanskeligere enn R2, men igjen er det nytt stoff som bygger på tidligere kunnskap. Faget er så klart større, siden det er et universitetsfag, men det er ikke noe vanskeligere.

 

Jeg kjenner mange som hadde 5-ere og 6-ere i samfunnsfag, som strøk eller fikk 2-er i matte. Da konkluderte de med at de ikke var flinke i matte, altså at de ikke var skapt for matte fra naturens side nærmest … Grunnen var nok heller at de leste matematikk, som de ville lest sosiologi eller historie. Det nytter ikke. Matematikk, og til dels fysikk og kjemi, krever en helt annen strategi for å lykkes enn mange andre fag.

 

Jeg strøk selv i teoretisk matte på grunnkurs, men tok det + 2MX og 3MX som privatist. Fikk toppkarakterer der, og fikk A på universitetet.

 

Han her har skrevet en meget god artikkel om hvordan man bør studere matte og realfag: http://www.csupomona.edu/~rosenkrantz/skills2.htm Bare et tips.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...