Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

utslitt hele tiden


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Ut i fra det du skriver så kan det være at det sitter psykiske spenninger igjen i kroppen din etter den behandlingen du har fått før som du ikke har jobbet deg ferdig med.

 

Synes det virker som du er rimelig kronisk stressa og det igjen tærer på energien og høyner næringsbehovet ditt. Stress vil også nedregulere fordøyelsen og vil faktisk også nedregulere de gode tarmbakteriene i så stort omfang at det er nødvendig å ta probiotiske bakterier for å forbedre fordøyelsen.

 

Når du går stresset over lang tid vil også blodsystemet til hjernen endre seg og det senteret som styrer konsentrasjonen, planlegging og generelt det kognitive blir sannsynligvis nedprioritert. Migrene kan tyde på problemer med blodomløpet i hjernen og/eller at problemet stammer fra tarmsystemet. Har behandlet flere med rensekur og det er ofte nok til å ta migreneproblemer som har vart over flere år.

 

Føler også at depresjonen din er sekundær og er forårsaket av energinivået og ikke omvendt.

 

Hvordan står det til med blodtrykket og søvnmønstret ditt ?

 

Har du fått sjekket annen enn jernnivået av legen, som f.eks stoffskifteparametere som T3,T4,TSH og Anti-TPO.

 

Vil egentlig anbefale deg at legen rekvirer fysikalsk behandling til deg. Antar du har spenninger i alle fall i overkroppen p.g.a armene og det er lurt få behandler til å sjekke over resten av kroppen din.

 

Det andre har vært inne på med meditasjon er også verdt å teste ut. Til deg vil jeg anta Tracedental meditasjon ville passe godt.

 

Hvis problemet ditt er forårsaket av mikroorganismer så kan en utredning på Lillestrøm helseklinikk være noe å tenke på selv om den er relativt kostbar. Dette er en privatklinikk som har spesialisert seg på bl.a. ME, og du se dokumentarfilmen som tar for seg en pasients søken etter å bli frisk som også inkluderer gode resultater fra denne klinikken på NRK.no:

http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/698690/

 

Stressnivået ditt kan faktisk måles relativt enkelt i spytt. Du kan be om å få tatt en kortisolprøve hvor du spytter i et fire forskjellige rør fordelt over morgen til kveld. Resultatene fra denne prøven måles opp mot referansen og du får et mål på stressnivået.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hei og takk for svar.

 

tror ikke de har målt noe annet enn jernnivå, jeg synes jo egentlig det er rart at de ikke har gjort noe mer, da jeg har vært mange ganger frempå med at jeg føler meg helt utladet. nå er det jo over 10 år siden første gangen jeg var hos en lege og klagde på det. jeg føler vel det ikke har blitt tatt alvorlig, tidligere...og når de alldri har gjort noe annet enn de blodprøvene har jeg egentlig fått følelsen av at det er bare en bagatell, og det er "meg" det er noe galt med og ikke helsen,.... synes liksom det blir feil om jeg skal sitte å "overbevise" legen om at det faktisk er noe, om dere skjønner hva jeg mener.

 

jeg har som sagt følt meg slik så lenge jeg kan huske. men i 2009 toppet det seg. slik jeg har det nå har det også vært før denne "toppen".

 

nå skal jeg dit i morgen, og skal få snakket med legen da om dette, og få bedt om en grundigere utreding.

Lenke til kommentar

Poster her da jeg trenger litt tilbakemeldinger, vet ikke hva jeg skal gjøre.

 

Jeg er en jente i midten av 20- årene.

Har alltid vært plaget med lite energi og mye tretthet. dette har vært så lenge jeg kan huske, og det er ikke uten grunn at jeg fikk russenavnet sleepy allerede som orangeeruss i 10'ende. (vil bare poengtere helt i begynnelsen at jeg har et normalt sundt kosthold, lite junkfood og mye frukt og grønt. normal/ tynn kropp, som faktsik liker friluftsliv)

 

etterhvert som jeg begynte på videregående ble det ikke noe bedre. dagene gikk, men måtte ofte sove hele ettermiddagene når jeg kom hjem. bare oppe av og til for å spise og så legge seg igjen.

 

dette går veldig i perioder. av og til fungerer jeg helt normalt, og av og til har jeg også overskudd av enegri- noe som kjennes skikkelig deilig. det å være oppalgt å møte dagen med et smil.

 

jeg har vært hos legen utallige ganger, men alt de gjør er å ta blodprøver for å sjekke jernnivå. har ikke fått tilbakemeldinger på dette, så regner med at alt er i orden der.

 

etterhvert har jeg øgså gått på høgskole, utdannet meg til lærer (mangler en eksamen jeg ikke har hatt tid til å ta opp)

 

situasjonen har gjennom hele utdanningen min vært den samme.

trett og sliten hele tiden. det er virkelig sjelden jeg følger med ordentlig uthvilt.

 

nå har jeg jobbet som t ilkallingsvikar i noen år. det er ikke mangel på jobb for å si det slik, og de siste 3 årene har jeg jobbet så og si 100 % som tilkallingsvikar.

 

min konstante tretthet, og følselsen av alltid å ha sprunget ti mil begynner virkelig å plage meg.

julen 200+ fikk jeg en skikkelig knekk som ende med sykemelding i en mnd hvorpå jeg sov døgnet rundt i den perioden. klarte ikke å være oppe når vi hadde besøk engang (er forlovet og er i det 9 året i forholdet) hadde bare energi til å være oppe å spise og gå på do for så å sovne igjen.

etter denne perioden føler jeg meg enda mer tappet for energi.

derosm jeg har hatt ferie går det greit på jobben i en 2-3 ukers periode før jeg igjen begynner å bi helt utkjørt. detter gjelder både om vinteren og sommeren.

 

begynner å bli skikkelig fortvilet nå. den siste dårlige perioden started i november og er enda vedvarende. klarer å komme meg opp på jobb, men sitter i konstant ørske, og har følelsen av om jeg lukker øynene for lenge så sovner jeg. etter jobb (som er ferdig i 3- halvfiretiden) klarer jeg å være oppe til i sekstiden, og da er jeg nede for telling den dagen.

 

energinivået mitt er som sagt veldig svingene. i de gode periodene har jeg av og til uke, i sjeldne tilfeller en mnd eller to hvoer jeg fungerer greit, og så går det i nedoverbakke igjen.

 

blir sjelden uthvilt etter å ha sovet også....

 

jeg har vanlig normal/ tynn kropp. har alltid vært nogenluden aktiv, og liker fjellturer og slikt. sykler ca 1-2 mil hver dag når snøen/ isen er borte,..men jeg skjønner ikke helt de som sier at de får mer energi av å være aktive,.. jeg blir bare enda mer sliten av det.

har prøvd alt fra rosenrot til koffeintabeletter for å få en vanlig hverdan med jobb til å gå rundt,... men jeg kjenner det bare som jeg sitter fast i et gjørmehull og ikke kommer meg noen veier.

 

hva skal jeg gjøre? kan ikke se for meg at et liv som dette er slik det skal være?

jeg må jo ha penger også,..men kan jo ikke sykemelde meg heller i de virkelig dårlige periodene da jeg ikke har fast jobb,....

Hva slags miljø bor du i? Tenker da på feks fukt.Det har jeg selv opplevd,og er helsefarlig å bo i.Sier ikke du er "dirty",men har selv leid en bolig tidligere,hvor det var mye råte skader.Ble trøtt og slapp og mistet all energi.Til slutt kontaktet jeg kommunelegen,for var jo klar over fuktskadene i boligen.Hun var så på befaring,og hun sa da att hadde det vært ett offentlig bygg,ville det blitt stengt på dagen.Men loven er vist annerledes ute på det åpne markedet.Sier ikke att det er det det skyldes,men dette er ett kjent fenomen...fuktig i bolig = sykdom:-)

Endret av Jee113
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

har nå fått tilbakemelding på prøvene som ble tatt. alle var postitive, altså det var ingenting som var galt med prøvene.

skal tilbake til legen i morgen for å få dette tatt videre.

har til nå, siden jeg flyttet hit for 7 år siden, bare hatt vikarleger i og med at fastlegen min har hatt permisjon, eller rett og slett ikke har vært på vakt de gangen jeg har vært (hastetimer) hos legesenteret.

 

har nå byttet fastlege, så i fremtiden blir det kanskje enklere å ha noen faste å forholde seg til.

 

jeg har skrevet ned de sypmtomene jeg mener jeg har, samt noe av det jeg tenker på med bakgrunn i enklete svar og spm jeg har fått her. jeg hadde håpet det var laft stoffksite, da man bare kan få piller å knaske for dette (kan man ikke?)

 

men regner med det må grundigere utredning til. for å si det slik, jeg håper de finner noe som kan ordnes, for jeg er sliten av å være sliten. sliten av å ha lyst til å gjøre ting, men ikke ha energi til å gjøre det jeg har lyst til.

 

det kan jo være noe med bomiljøet, men samtidig tror jeg ikke det da jeg har bodd i 5 boliger de siste 9- 10 årene da iregner jeg barndomsjemmet og hjemmet til min forlovede- man flytter jo ogs endel når man er student) , og jeg er like sliten uansett hvor jeg er.

Lenke til kommentar

Til lavt stoffskifte brukes Levaxin som er et syntetisk T4 tilskudd, det blir omformet og regulert i leveren til T3 som igjen styrer hastigheten på cellemetabolismen. Det som er litt spesielt med T3 er at den kan reverseres under omforminsprosessen og derfor fungere som "brems" istedet for "gass". Det er teorier om at kroppen gjør dette bevisst for å spare ressursjer, men andre mener at dette skyldes en feil. Dette er noe en vanlig laboratorietest ikke fanger opp da T3 og rT3 sannsynligvis vil gi et samlet utslag på testen. I alle fall får du ikke ut verdien av rT3 som er "bremsen". Vet hormonlaboratoriet på Aker Universitetssykehus er i stand til å skille disse.

 

Hvis du har interesse av dette kan du lese mer her:

http://www.thyroid-rt3.com/

 

Husk også at stoffskifteparametre krever en våken lege i tolkningen av de såkalte normalverdiene som jeg mener er alt annet en normal enkelte ganger, for det er mange som går med subklinisk hypothyreose - Du kan lese mer her: http://www.sonjas-stoffskifteforum.info/

 

Det du sier ang. effekten av trening forsterker min mistanke om at du har problemer med mikroorganismer. Hvis du tar kontakt med meg på PM (personlig melding som du sender via forumet) så skal jeg gi deg noen tips til noen som kan diagnostisere og behandle dette.

Lenke til kommentar

Kjenner meg veldig igjen i det meste her. Jeg sliter ikke spesielt med hodepine, men er ofte utmattet, noe jeg kjenner veldig godt i musklene. Som om de er tomme for energi. Jeg skal begynne å trene nå for å se om dette hjelper.

Det som slår meg først og fremst er, trener du? Og drikker du nok vann? Sistnevnte er noe jeg selv merker utrolig stor forskjell på! Ikke umiddelbart, men en liten stund etter at jeg har drukket mye vann så blir jeg utrolig pigg. Så jeg tror det kan være at jeg drikker altfor lite vann rent generelt.

Lenke til kommentar

B-vitamin mangel? Jeg hadde det, og var trøtt hele tiden. Jeg sov hver eneste dag etter skolen, sovnet ofte PÅ skolen og så å si hver gang jeg hadde kjangsen til det. Men nå som jeg har tatt innskudd med B-vitamin gjennom sprøyter så er dette borte. Måten du beskriver problemet ditt på virker utrolig mye mer serriøst enn det jeg kanskje snakker om nå, men verdt å prøve...

Lenke til kommentar

Til trådstarten:

 

Sovner du veldig bra? Når du først sover, eller våkner du veldig lett? Hvordan sover du? Er du sliten når du våkner?

 

Har du tett nese noen ganger eller ofte. Dette vil da si det danner seg busemenn i kanalene at du får problemer med å puste med nesen, kanskje du bruker nesespray mot dette?

 

Hvordan mener du at du fryser på fingrene, er det på toppene det er mest frysninger eller hele fingeren + hånda? Hvordan er føttene, er de like kalde som fingrene eller ikke?

Lenke til kommentar

Interessant lesing. Håper det går oppover og at de finner ut av det!

 

En tanke som slo meg... Husker du når det begynte? Skjedde det noe spesielt i livet da? Har du en "fasade" du må holde oppe til en hver tid for ikke å vise hvordan du egentlig har der? Det koster enormt mye å holde ubearbeidede opplevelser unna bevisstheten. Det får til slutt fysiske (og psykiske) konsekvenser. Det har jeg opplevd.

Lenke til kommentar

Spiser du nok og får i deg nok kalorier/energi hver dag? Dager hvor jeg spiser lite blir jeg veldig trøtt.. Og hvor lenge sover du når du først sover? Nå er jeg ingen lege, men nok søvn (8 timer +) og nok sunn mat (1940 kalorier hver dag basert på gjennomsnittskvinnen) er vel et sted å starte hvis det ikke allerede er slikt pr. dags dato. Evt. også starte med kondisjonstrening for å få overskudd i hverdagen.

Lenke til kommentar

hei igjen.

nå har jeg vel gått på stoffskiftegreiene litt over to uker. merker ikke noe forbedringer. mye "varmeanfall" med svettetokter og svimmelhet, humørsvingninger (kan jo være pms også da;) og endel mer mageknip enn jeg er vandt med til vanlig.

 

andzel: det jeg husker, mulig det har vært tidligere også, er at jeg begynte å bli sånn trøtt på ungdomsskolen.

ikke noe spesiellt som har skjedd annet enn vanlig hverdag. foreldrene mine har alltid kranglet, og heldivis skilte de seg noen år etter at jeg flyttet hjemmefra. ikke noe fasade eller opprettholdelse der. har et godt forhold med forloveden min. ikke noe krangling eller stress fra den siden.

 

det med søvn er veldig opp og ned. noen ganger sovner jeg fort og sover tungt. men som oftest ligger jeg lenge,..noen ganger flere timer uten å få sove. sover som regel tungt når jeg ført er sovnet, men noen ganger våkner jeg lett også. det hjelper jo heller ikke at forloveden snorker som et sagbruk...

er ikke noe særlig uthvilt etter søvn.

Noe som også plager meg er at jeg klarer ikke å "våkne" av meg selv. de fleste av dere kjenner sikkert til muskelsvakhet i hender om morgenen...jeg vet ikke om dette er noe av det samme, men jeg kan våkne (uten at jeg skal si for sikkert på klokkeslett) i 9- 10 tiden på morgenen, og være våken og høre på ungene i barnehagen utenfor leiligheten. hører hundene våre og samboeren min som valser rundt i leiligheten. Men jeg klarer ikke fysisk å ta opp øyelokkene eller å reise meg opp av senga. dersom jeg har forberedt meg på at jeg må på jobb tidlig da går det til en viss grad,..men når jeg har fri er det umulig å komme seg opp til normal tid.

på slike dager kan jeg godt sove over 12 timer i strekk dersom jeg ikke blir ristet våken.

 

plages ikke med tett nese nei.

og når jeg fryser på hender og føtter så er det ikke overflatekulde, kjenner meg bare gjennomkaldt der (ikke iskald, men en merker det godt om jeg tar handa mot magen f.eks)

vet ikke om føttene e like kalde, men de er kalde de også.

 

jeg har alltid vært naturlig slank, og har derfor aldri fokusert på vekt og kosthold. har alltid vært glad i middagsmat, og kaker liker jeg ikke. middagen er høydepunktet i dagen synes nå jeg. og ja, jeg vil si vi spiser godt og sundt. mye kylling, grønnsaker, ris og ikke minst saus=) kalorier teller jeg ikke, og har ikke planer om å b gynne med det heller.

av prøvene som ble tatt mente legen også at kostholdet mitt var bra.

sykler flere ganger i uka så fort asfalten er bar, men det hjelper ikke noe det heller.

 

Postet av anonym: ec7398ed8187d3510d788498ce76909d

Lenke til kommentar

Jeg synes det var veldig interessant å lese om dette, da jeg sliter med noe lignende selv (ikke helt det samme, da jeg ikke sliter fullt så mye med søvnbehov). Fikk bare skummet gjennom noen av tingene som ble skrevet her nå, men skal definitivt lese alt nøyere senere, når øynene er litt mer våkne.

Dere må gjerne lese litt om sykdomshistorien på bloggen min (link under), og komme med idéer/forslag til meg også. Var mange som hadde mye fint å komme med her.

I mitt tilfelle har jeg allerede vært gjennom både ekstremt høyt og veldig lavt stoffskifte, for nå å være tilbake til det normale, så jeg vet litt om begge deler. Nå har jeg som sagt ikke lest så nøye her enda, men en ting å tenke på er at selvom legen sier at stoffskiftet er innenfor det normale, så kan det være for lavt/høyt for deg. Ser at du har begynt med medisiner, men ikke har fått noen særlig virkning, vil bare nevne at jeg merket forrandring allerede etter et par dager/maks en uke.

Jeg har nå vært gjennom EKG, MR, ultralyd, røntgen, avføringsprøver og utallige blodprøver uten noen funn - noe som iogforseg er bra, men det hadde vært godt å få et svar snart!

Lykke til videre!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Om man ikke finner svar etter en stund, så er det bare å hoppe over på private klinikker. Norge henger så grusomt etter på flere områder.

 

Jeg selv ga opp det offentlige etter 2 år med ingenting, tok 1 mnd hos Lillestrøm Helseklinikk.

 

Jeg har diagnosen ME og ingen organer fungerer som det skal.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

tid for en ny oppdatering.

Har tatt mr av hodet, og alt normalt der.

Har byttet fastlege (da min fastlege har hat permisjon i 2-3 år nå og var på tur tilbake- så jeg syntes det var like greit å bare bytte til en kvinnelig først som sist. har jo bare hatt vikarer til nå, så for meg utgjør ikke det noen forskjell)

 

Har nå fått en meget hyggelig og oppegående fastlege.

Har vært hos henne noen ganger og pratet om dette som jeg har skrevet her tidligere.

Hun spurte om hva jeg tenkte det kunne være, og jeg sa som sant var at jeg vet ikke Hva det er- men misstenker ME.

 

Hun sier at hun har en misstanke til det også, men at det er en utelukkelsesdiagnose- og det er en hel haug med testes og slikt som må gjøres underveis.

Håper jo at de finner noe som kan settes et plaster på og blåse litt, sånn at det blir ok (satt på spissen)

Men ansett hva det er så kjenner jeg at det komemr til å bli en lettelse å ha et navn på det. slik at det ikke bare er meg som er lat, som ikke gidder å feste, dra på tur og div. hele tiden.

at jeg faktisk kan si til svigers at jeg ikke ligger på sofaen fordi jeg er lat, men fordi (insert reason here) om dere skjønner.

 

har vært og tatt nye blodprøver nå. 16 ampuller ble fyllt opp og sendt ut for videre testing. har ikke hørt noe fra legen min om de enda, men regner med at om en- to uker så kommer svarene.

 

ellers har det vært en veldig dårlig periode nå.

 

har ikke hatt jobb siden februar. noe som i og for seg er deilig, og samtidig kan jeg kjenne på det å ha noe energi når jeg er hjemme- kontra det å alltid komme trett hjem etter jobb.

Men, jeg har ikke så veldig mye mer energi... den siste mnd har jeg vært konstant utslitt.

vi var på valsekurs en søndag denne mnd. og det tok en uke å komme seg etter det kurset (som var på to timer) bare sov og sov og sov hele uka.

 

nå i helga var vi i konfirmasjon,.... og jeg var så sliten at jeg måtte legge meg i 8-9 tia, og sov til neste morgen da vi skulle kjøre hjem med påfølgende 7 timers soving i bilen også. det er jo ikke normalt.

 

er så sliten av å være sliten.

 

jeg komemr til å gå gjennom denne dignostiseringen med det offetnlige helsevesenet i første omgang. håper jo de finner ut her hva det er. men gjør de ikke det så må jeg vel bare få skrapet smanne penger for privat hjelp. men som sagt, jeg har tro på at det offentlige kan hjelpe.

 

Postet av anonym: 6f8145ad7bd8b2b14e84640d54e7fca1

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...