Gå til innhold

Mobilen ble ødelagt på vei til service, hva gjør jeg nå?


Dammed

Anbefalte innlegg

Heisan.

 

Så her er min historie, jeg måtte sende inn min HTC HD2 på service fordi det var noe galt med skjermen.

 

Etter et par dager kom retur konvolutten og et info ark med diverse info om service kostnader osv. Hvor det bla stod:

 

"Du er selv ansvarlig for at mobiltelefonen/delen er forsvarlig pakket så ikke støt og slag kan bli påført under postgang. Bruk helst den konvolutt vi sender deg. Moobi har ikke ansvar for skade skjedd under postgang."

 

Jeg ble litt nervøs siden HD2en har en ganske stor skjerm, så jeg ringte inn Moobi sin kundeservice hvor en kundebehandler forklarte at så lenge man pakker den godt inn så skal det gå bra, så spurte jeg han om brevet var forsikret på noen måte, da ble jeg forklart at det er forsikret via posten.

 

Greit nok tenkte jeg, så pakket jeg mobilen godt inn i bobleplast og sendte den med den konvolutten som kom fra Moobi.

 

Mobilen kom frem og selvsagt var skjermen knust. Posten sier at de breva er ikke forsikret og Moobi tar ingen ansvar og viser til det info arket som kom med retur konvolutten.

 

Hadde jeg visst at breva ikke var forsikret så hadde jeg brukt en ekstra 120kr på en smartpost eske som er forsikra.

Så siden jeg fikk feil informasjon fra en av kundebehandlerne fra Moobi, så sitter jeg nå med en mobil til 4000kr som er ubrukelig.

 

Er løpet kjørt eller har jeg noen forbrukerrett på min side?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er riktig at avsender har ansvaret for at en postforsendelse kommer fram, hel og uskadd.

Om du sender som rekommandert på eller postpakke, er forsikring av innholdet inkludert, opp til en viss sum.

Men om Posten Norge AS eller mottaker behandler din forsendelse skjødesløst, utviser grov uaktsomhet, er det sjølsagt deres ansvar, men kan være vanskelig å bevise.

Du skriver at du pakket inn varen i bobleplast, og det skal egentlig bety at den under normale omstendigheter skulle ha nådd uskadd fram til mottaker. Posten pleier å si at skjøre gjenstander skal pakkes inn "mykt innerst og stivt ytterst". Du burde med andre ord ha hatt noe stiv papp utenpå bobleplasten.

Å slå fast hvem som har opptrått uaksomt her, er vanskelig. Har du vitne som har sett deg pakke inn varen, står du langt sterkere.

Sjøl om du bare brukte bobleplast, ser jeg for meg at det burde ha vært tilstrekkelig i et tilfelle som dette og at Posten har behandlet din forsendelse uforsvardlig dårlig. Det vil da være Postens ansvar, men det er altså å bevise det som er vansken.

Du er også blitt feilinformert av mottaker med hensyn til erstattning, og å bevise at de har uttalt dette, er antakelig like vanskelig, men om du kan det, kan de være ansvarlig for skadet gjenstand.

Jeg synes at du ikke skal gi deg uten kamp og Forbrukerrådet er beste plassen du kan starte. Forklar det hele i en e-post til dem (som du finner på www.forbrukerportalen.no) og høre hvordan de vurderer ditt tilfelle. Det er mye skjønn som kommer inn her, og medhold fra Forbrukerrådet kan være avgjørende.

Lenke til kommentar

Ja og det har jeg prøvd, jeg har sendt skriftlig mail til dem hvor jeg har forklart hva som har skjedd og de brukte det info arket som "beskyttelse".

 

Så er det noen lover som kunne hjelpet meg her med tanke på at jeg hadde teknisk sett en muntlig avtale med kundebehandleren?

 

edit:

 

Jeg kan selvsagt ikke bevise at de har uttalt seg slik siden det var over telefon, men fra og med nå så skal jeg ta opp alle mine samtaler i tilfelle noe slikt skulle skje på nytt.

 

Skal prøve å sende en mail til dem. Takk for et bra svar. :)

Endret av Dammed
Lenke til kommentar

En muntlig avtale kan være vanskelig å bevise. De kan f eks hevde at du må ha hørt feil og at de ikke kan lastes for det.

Men om du, som følge av opplysninger fra kundebehandler, lot være å sende på en måte som gjorde at gjenstanden hadde vært forsikret, har de ansvar for det.

Du kan si at de har desinformert deg, og mener du at du har beviser for det, kan de være erstattningspliktige. Altså at de har opptrått uaktsomt ved å gi deg ukorrekt informasjon.

 

Ga Forbrukerrådet deg medhold? Da synes jeg du skal ta saken videre. Men vær oppmerksom på at videre saksgang kan koste deg mer enn de 4000 kronene for telefonen om du er uheldig.

 

Så du han som her oppe anbefalte deg å forhandle? Det kan godt være det smarteste alternativet for deg.

Lenke til kommentar

En muntlig avtale kan være vanskelig å bevise. De kan f eks hevde at du må ha hørt feil og at de ikke kan lastes for det.

Men om du, som følge av opplysninger fra kundebehandler, lot være å sende på en måte som gjorde at gjenstanden hadde vært forsikret, har de ansvar for det.

Du kan si at de har desinformert deg, og mener du at du har beviser for det, kan de være erstattningspliktige. Altså at de har opptrått uaktsomt ved å gi deg ukorrekt informasjon.

 

Ga Forbrukerrådet deg medhold? Da synes jeg du skal ta saken videre. Men vær oppmerksom på at videre saksgang kan koste deg mer enn de 4000 kronene for telefonen om du er uheldig.

 

Så du han som her oppe anbefalte deg å forhandle? Det kan godt være det smarteste alternativet for deg.

 

Utgangspunktet for diskusjonen burde vel heller være at det er slik moobi håndterer reklamasjon. De sender en servicepose som ikke beskytter i nevneverdig grad, og legger ansvar på kunden.

Avhjelp på sin side skal foregå slik at kundens risko minimeres, slik jeg leser fkjl. §30. Siden dette er måten moobi håndterer avhjelp, og kunden ikke gis andre andre alternativer, der feks komplett refunderer norgespakke, så synes jeg det er rimelig at Moobi også er den som står nærmest å bære ansvar skulle noe skje.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er litt vanskelig å holde en muntlig avtale for enkelte. Etisk sett på er en muntlig avtale like gjeldene som en skriftlig. Jeg ville lagt skylden på posten, men de sier jo da det er du som har ansvaret, Om du selv mener mobilen var bra pakket inn hadde jeg gått videre med saken. IKKE gi oppe!

Lenke til kommentar

En muntlig avtale, er like bindende som en skriftlig -og når begge partene som har inngått avtalen er enige om hva som er avtalt er det ikke noe problem.

 

Men når begge partene ikke er enige om hva som er avtalt, slik som i denne saken -så er det den som hevder at avtalen er inngått som må bære bevisbyrden for avtalen. Det er ofte vanskelig i muntlige avtaler, om man ikke har vitner eller lydopptak.

 

At en så stor leverandør av mobiltelefoner sender ut emballasje som ikke holder mål, for å så legge ansvaret på kunden er egentlig ganske hårreisende, dersom det er tilfellet. Slik jeg ser det, bør de da være den nærmeste til å bære ansvaret for hva som skjer. Men jeg kjenner ikke lovverket godt nok til å forsvare meningen min opp mot dette.

 

Men du har i utgangspunktet følgende muligheter:

1. Kommunisere med butikken, og bli enig med dem, om en løsning dere begge er fornøyd med.

2. Gi opp

3. Klage saken inn for forbrukerrådet, de kan da gi en uttalelse og forslag til løsning. Dersom dere ikke blir enig kan saken bringes inn for forbrukertvistutvalget (tror jeg).

4. Du kan bringe saken inn for forliksrådet. Dette er Norges laveste domstol og koster ikke så veldig mye (860 kroner). Dersom du vinner saken der, vil du gjerne også få tilbake disse pengene.

Lenke til kommentar

Fikk svar fra forbrukerrådet og det er som følger:

 

Takk for henvendelsen.

 

Vi gjør oppmerksom på at vår e-post svartjeneste er ment å være en kortfattet

rådgivningstjeneste, slik at vi av den grunn ikke kan konkludere i din sak,

men gi deg innledende råd og veiledning. Vårt syn er basert på din

fremstilling av saksforholdet, andre opplysninger vi eventuelt ikke kjenner

til og som kan være relevante, vil kunne medføre et annet resultat.

---

Jeg forstår det slik at du har sendt en vare tilbake til selgeren i

forbindelse med en reklamasjon, men at varen ble skadet under transporten

eller ikke kom frem til selgeren.

 

Det er ditt ansvar å pakke varen og å sende den på en forsvarlig måte. Det

betyr at du ikke kan holde selgeren ansvarlig for skader som oppstod som følge

av at varepakkingen eller forsendelsen ikke har vært forsvarlig.

 

Når du skal sende en vare tilbake, anbefaler vi deg å ta kontakt med selgeren

på forhånd for å spørre om hvordan han vil at det skal gjøres. Vær nøye med å

pakke varen godt inn, slik at den ikke blir skadet under transporten. Ta

gjerne bilde av hvordan du har pakket inn varen, slik at du i ettertid kan

bevise at den var godt pakket. Dersom varen er av en viss verdi, kan det av

bevismessige grunner lønne seg å sende varen som sporbar pakke via posten.

 

Du kan selvfølgelig sende en srkiftlig klage til selger, men det vil trolig

lvære vanskelig for deg å dokumentere at du har fått beskjed om at pakken er

forsikret.

 

Du kan lese mer om dine rettigheter om forbrukerkjøpkjøp på våre

internettsider:

 

http://forbrukerport...kjop_fra_butikk

 

----------------------------------------------------------------------------------------

 

Mitt tips er at skal man sende inn dyre gjenstander som skal repareres så ikke stol på de som skal ha varen, men send det alltid i en pakke/brev som er forsikret av Posten og ta bilde av hvordan du pakket det inn.

 

Jeg gir opp saken fordi det er ikke mulig for meg å bevise at jeg fikk beskjed om at breva er forsikret. Så det blir en ny Mobil, siden Moobi skulle ha 2700kr for å reparere den så er det billigere å kjøpe en ny mobil.

Endret av Dammed
Lenke til kommentar

Jeg syns det svaret virker noe tynt - Moobi sin servicerutine er den konvolutten de sender ut. De velger den løsningen for å gjøre det enkelt og billig, samtidig som de legger ansvaret over på kunden. Andre dekker jo returkostnader, der feks komplett/mpx har returpunkter eller dekker norgespakke, en løsning som langt bedre dekker kundens behov for sikkerhet.

Sånn sett kan en jo argumentere at løsningen moobi gir kundene, og ikke opplyser om at norgespakke er mulig, dermed burde tilsi at de også burde bære ansvaret om det feiler.

 

Jeg har vanskelig for å se på generelt grunnlag at en bedrift som selger denne løsningen til kunder, skal høres med at når kundene så langt det er mulig sikrer gjenstanden, men blir bedt om å sende i hva som i utgangspunktet er en rimelig usikker transportmåte - da er selv skyldig om noe går galt?

 

Servicekonvolutten er jo ikke sporbar - hva skjer da om varen kommer på avveie inn? Er det kundens ansvar fordi selger sa at slik gjøres det?

 

jeg ville tatt saken videre og argumentert, svaret på mailen vitner om overfladisk lesing og liten interesse for spørsmålet saken reiser, slik jeg ser det.

 

 

Når det er sagt; jeg forutsetter jo at telefonen ble sendt inn godt emballert slik TS har beskrevet.

Lenke til kommentar

Moobi ja. Vi (min jobb) bruker moobi som servicetjeneste for våre kunder.

 

Så jeg har vært mellommannen i ett par saker hvor moobi har fucka opp ting.

 

En kunde sendte mobilen kjøpt via oss, til service hos moobi, så fikk de brev tilbake at mobilen var totalskadet og at de hadde kastet den. WHAT? Mobilens taster var ødelagt liksom... Men det kan jo så klart være en mobil av eldre versjon (husker ikke hvilken det var) og at de ikke hadde noen måte å bytte ut dette utstyret.

 

En annen gang hadde kunden sendt inn mobilen pga knust skjerm, kunden var klar over at de måtte betale for service osv.

 

så fikk de også en tilbakemelding om at mobilen var totalskadet pga fuktskader :p

Lenke til kommentar

I såfall virker det som er det Posten som er skyld i dette. I såfall så er det avsender (deg) som må ta dette opp med Posten.

 

At du ble fortalt at konvolutten du ble tilsendt var forsikret, er jo noe du må ta med Moobi. Men det blir jo ord mot ord.

 

Men hvorfor er alle så fokusert på posten? Kunden fulgte selgers anvisning for avhjelp, moobi bruker posten, de sender konvolutt med en returordning uforsikret og uskikket for dyre gjenstander slik vi ser her - men likevel mener du kunden skal kontakte posten? hvorfor?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...