Gå til innhold

Hvilket kamera bør jeg kjøpe?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Alle dagens speilreflekser "dslr" er bra,du vil ikke merke noe spesielle forskjeller angående bildekvaliteten.

 

Uten og være mer spesifikk vil du få like mange anbefalinger som det er dslr-brukere her på forumet :)

 

Skal du få et fullverdig utbytte av et dslr må/burde du lære deg det grunnleggene så som fokusering,blender,lukker og iso,hvis du ikke skal lære deg dette og bare bruke autofunksjonene vil du få mere "keepers" med et godt kompaktkamera.Det blir litt som og kjøpe en kokkekniv,du blir ikke automatisk en fem stjernes kokk,du klarer å skjære opp maten men resultatet blir ikke like delikat.

 

Så hva skal du hovedsakelig bruke kameraet til,tilfeldige snapshot,natur,sport,familie,fyllefester eller skal dette bli en ny hobby hvor du er villig til å kjøpe en "mengde" objektiver for og få de ultimative bildene.

Er video viktig for deg,bare husk at video på dslr er ennå i nybegynnerfasen og funker ikke like god som et normalt videokamera for en som ikke forstår konseptet.

Lenke til kommentar

Det er ikke meningne å være for negativ, men ut fra de ytterst sparsommelige opplysningene du kommer med så lure jeg på hvorfor du i det hele tatt vurderer speilrefleks?

DU ber om "tips" men uten grunninformasjon så er det vanskelig å gi tips. Jeg kunne selvsagt anbefalt Canon 7D, som jeg personlig synes er "amazingly" bra, men jeg vil heller bare henge meg på det som Nautica skriver og ikke anbefale noe spesielt kamera.

 

Grunnen til at jeg er såpass negativ, er at jeg har opplevd flere som tror at alt blir "rosenrødt" med ett speilrefleks men som blir skuffet etter å ha brukt ett slikt kamera en liten stund. Ett speilrefleks krever etter min mening mer av brukeren enn ett kompaktkamera. Det blir ofte gjort så mye "bearbeiding" i ett kompaktkamera att noen (meg selv innbefattet) blir skuffet over sine første bilder med speilrefleks. Jeg bestemte meg utnytte mulighetene med speilrefleks og etterarbeiding, så i dag ville jeg ikke gått bort fra speilrefleks, men jeg er forsiktig med å anbefale speilrefleks uten å ha "sondert" ønskene/behovene til den som vurderer en slik anskaffelse.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takker for intelligente innspill fra alle. Trådstarters første innlegg ble muligens en smule "fjortiss" om han skal være helt ærlig. :)

 

Foreløpig slenger jeg meg på Trondsters innlegg.. Det er viktig å prøve kua før man kjøper den! Det blir som å bestille bil på Finn.no uten å ha prøvd den først. Alt må prøves for kjøp. Alt.

 

Jeg har alltid elsket å ta bilder, av absolutt alt, og i alle settinger; Edderkopper i spindelvev, konserter, mennesker, biler og fly, natur, selvportrett, ja, listen er uendelig lang. Har brukt speilrefleks før. Dette var på 80-90 tallet, før digitalens innmarsj. Det ga mersmak. Og jeg har aldri helt fått utfoldt mitt kunstneriske meg med digicomp'ene. Nå er det på tide å anskaffe seg et godt kamera man kan ha i mange år. Litt av poenget med å kjøpe et godt førstegangskamera er jo at det skal være tilfredsstillende selv når jeg har blitt virkelig proff. Dette blir spennende!

 

Kommer tilbake med input etter tester i butikker.

 

Mvh.

Thomas

Lenke til kommentar

Og - kjøp flere objektiver. Høres ut som om du vil være interessert i å skyte som hobby, og unngå derfor superzoomer som 18-200. Veldig fleksible - joda - men det er de aller dårligste objektivene optisk sett.

 

Hvilket merke hadde du da du skjøt analogt? Har du enda optikk? Billige zoomer fra 80-90-tallet blir fine brevvekter, men gammel fastoptikk kan være fin..

 

Kikk på:

-Normalzoom (17-50 eller deromkring)

-Fast normalobjektiv (Sigma 30/1.4)

-Fast 50mm (50/1.4)

-Makroobjektiv (fast 90-105mm eller deromkring)

-Telezoom (50-250 eller lignende)

-Blits

-Stativ

 

 

Og - du kan få mye på bruktmarkedet - spesielt av optikk!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Det er realistisk sett bare ett kamera man kan kjøpe nå for tiden.. Med mindre man er superprogg med supermye penger! Det beste kameraet for "amatører" er Canon EOS 7D! :) Det eneste jeg ikke liker med det er at det ikke har fri LCD! :p

 

Totalt sett er nok 7D fortsatt det beste cropkamera du får tak i, men spørsmålet er om du trenger alt det har,som feks værtettingen,skuddtakten og ikke minst den gode autofokusen. Klarer du deg med litt "dårligere" finnes det mange andre som gir samme bildekvalitet, som feks 60D- D7000- K-5 osv.

Lenke til kommentar

Det er ikke noe problem å bli kvitt penger hvis du skal kjøpe deg nytt kamera. Jeg var i din situasjon for en liten stund siden, og brukte god tid på å bestemme meg. Jeg valgte 60D før 7D fordi kameraet er godt nok. Bortsett fra at 7D er bedre værtettet er det jeg som er det "svake leddet i kjeden ikke kameraet" Du kommer langt med sunn fornuft når det gjelder værtetting, holder ikke det tar jeg ikke bilder.

 

Tilbudet på Lefdal/Elkjøp på 60D er svært godt, du får med et objektiv som er mye bedre enn det kit objektivet som vanligvis følger med.

 

I tillegg trenger jo du en god del ekstra, så kommer jo alt det man ikke trenger, men har lyst på.

 

Sol/motlysblender er lurt å ha, disse koster litt orginalt, dette er noe du også kan kjøpe billig på ebay. Solblendere trenger ikke være orginale. Uv filter bør du unngå.

 

 

Minnekort må du ha, og skal du ta opp video må du kjøpe de raskeste minnekortene.

f.eks.

SanDisk Secure Digital Extreme III SDHC 16 GB 30MB/s Edition 720,-

SanDisk Secure Digital Extreme III SDHC 32 GB 30MB/s Edition 1494,

 

Kamerabag må du ha, her har jeg ikke kommet med noe forslag, da det finnes et utall av varianter. De kommer i alle prisklasser.

 

Jeg fant fort ut at batterigrep/vertikalgrep er noe for meg. Det er ikke for å få bedre kapasitet, men fordi det er mer behagelig å ta bilder vertikalt. Jeg har også store hender. Vurderte uorginalt, men etter gode råd herfra valgte jeg orginalt. Canon BG-E9 Grep EOS 60D 1384,-

 

Jeg valgte å ta med et batteri til, for å kunne utnytte grepet best mulig, Dette er strengt tatt unødvendig. Canon LP-E6 batteri til EOS 5D MkII,EOS 60D og EOS 7D 600,-

 

Skal du ta bilder inne bør du ha blits, blitsen i kameraet er ikke god nok, Canon Speedlite 430 EX II 1975,-

 

Objektivet som følger med har et brukbart zoomområde, det tilsvarer 27 - 136 på et gammelt speilrefleks. Vil du ha mer vidvinkel eller tele mener jeg det er lurt å kjøpe flere objektiver i stedet for å kjøpe en superzoom. Så vidt jeg kan forstå er Canon EF-S 55-250mm f4-5.6 IS 1990,- noe av det beste i budsjettklassen. 55 - 250 tilsvarer 88 - 400. Vil du ha mer vidvinkel er vel Canon EF-S 10-22mm f/3,5-4,5 USM 5985,- et godt valg, selv om det er dyrt. Så mye vidvinkel er dyrt. 10-22 tilsvarer 16-35.

 

Så kommer jo behovet? for macro, det er i hvertfall morsomt og du får fine bilder av små gjenstander med macro. Her er 2 forslag.

 

Canon EF-S 60mm f/2.8 USM Macro 3524,-

Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro 4274,-

 

Det er kjekt å ha et lyssterkt normalobjktiv også, feks

Canon EF 50mm f/1.4 USM 2954,-

 

Dette er bare noen forslag, og det mange her som vet mer enn meg om dette.

Endret av langevidar
Lenke til kommentar

Med fare for å bli tatt for og være fanboy :whistle:http://dxomark.com/i...r-the-Pentax-K5

 

Men når det er sagt er de fleste kamera gode nok for de fleste såfremt man ikke har spesielle behov!

 

Nå er jeg ikke tilhenger av fanboystempel på noen, og slettes ikke fordi de annbefaler det kamera de selv har, da de aller fleste har kjøpt det de mener er best for dem.

Når det så gjelder tester,så tar jeg det med en stor klype salt,spesielt når en test vises,eller en del av en test, dette fordi det som regel ikke er vanskelig å finne en annen test som sier at et annet kamera er bedre.

Slik er det og slik blir det , nettop derfor brukte jeg tidligere "Totalt sett" da det gir et riktigere bilde .

Om vi her på forumet stiller for å ta bilder og skal sammenligne disse, ja da er det ingen her som klarer å skille ut bildene uansett om de er tatt med K-5 . 7D. 60D. D7000, ja selv om en legger inn bilder tatt med 5D MKll eller D700 så vil jeg se dem som klarer å sortere ut alle riktig.

Hovedsaken er at en kjøper et kamera en er fornøyd med og som passer nettop til den personen og da blir grafer i en test helt uintresange . :cool:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hyggelig med så mange konstruktive innlegg folkens! Setter uendelig stor pris på det! Synd jeg ikke hoppet på Elkjøp's tilbud til 7995,- før de økte prisen til 9995,- da jeg tror 60D kanskje hadde vært bedre for meg (enn 7D) pga filmmulighetene. De har identisk videospecs, bare at 60D har vridbar LCD ikkesant? Jeg skal jo filme mye også! Vurderer å kjøpe videokamera ved siden av, men, penger penger. Det står egentlig mellom 60D og 7D nå. Jeg orker ikke å blande inn andre produsenter. Syntes Canon fungerer bra. Og så var det objektivene da. Jeg har kun ett gammelt objektiv liggende (tidlig 80-tall), men tviler på at det passer til de nye Canon-kameraene. Canon har ingen 7D-arvtager på vei da? ;)

Lenke til kommentar

Hyggelig med så mange konstruktive innlegg folkens! Setter uendelig stor pris på det! Synd jeg ikke hoppet på Elkjøp's tilbud til 7995,- før de økte prisen til 9995,- da jeg tror 60D kanskje hadde vært bedre for meg (enn 7D) pga filmmulighetene. De har identisk videospecs, bare at 60D har vridbar LCD ikkesant? Jeg skal jo filme mye også! Vurderer å kjøpe videokamera ved siden av, men, penger penger. Det står egentlig mellom 60D og 7D nå. Jeg orker ikke å blande inn andre produsenter. Syntes Canon fungerer bra. Og så var det objektivene da. Jeg har kun ett gammelt objektiv liggende (tidlig 80-tall), men tviler på at det passer til de nye Canon-kameraene. Canon har ingen 7D-arvtager på vei da? ;)

 

Kommer nok ikke noen arvtager til 7D i år nei, regner med at det først skal komme en 5D MK lll, objektiv, tja hva med Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM

Denne er vel mulig å få med i en pakke og skal være rimelig bra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...