Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Swissvax. Noen erfaring og anbefalinger?


Klykken-

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har bare lest godord om Swissvax-produktene, og har lyst til å prøve dette for å se hvordan det faktisk er. Jeg har en BMW 320CD (se bilde), så jeg lurer på hva dere som har prøvd det anbefaler? Jeg tenkte i første omgang på voksing av bilen.

 

Hvilken type voks anbefales, hvor ofte vokser dere bilen i året, og hva er den beste metoden å påføre voksen på (hva trenger jeg i tillegg til selve voksen for det beste resultatet)?

 

Jeg har tidligere brukt Autoglym polish som jeg har vært relativt fornøyd med, og har polert den 3-4 ganger i året stort sett. :)

 

Vasking før voksingen tror jeg jeg skal klare fint uten problem, men gjerne kom med tips her også.

 

Har sett litt kjapt her: http://www.swissvax.no/index.php?option=com_content&view=article&id=39&Itemid=70

Endret av Kongklykken
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siden så meget bra ut. Dummies-guidene virker midt i blinken for meg, med bilder, detaljer og beskrivende tekst! :) Skal ta en nærmere titt etter jobb. Ser ut som om bilvask/polering/voksing kan bli en dyrere affære fremover. Men slik det ser ut er det nok verdt det!

 

Hvordan beskytter dere bilen på vinteren når det er konstant minusgrader da? Regner med alt arbeidet som er gjort på sommeren virkelig synes da, men det varer vel ikke helt til neste sommer vil jeg tro. Jeg tenker vasking og annet.

 

Bilen jeg hadde før den jeg har nå så jo ut som jo nesten ut som om noen hadde løpt rundt med stålkost på etter en vinter med salting og grusing... Det vil jeg gjerne slippe i fremtiden.

Endret av Kongklykken
Lenke til kommentar

 

Hvordan beskytter dere bilen på vinteren når det er konstant minusgrader da? Regner med alt arbeidet som er gjort på sommeren virkelig synes da, men det varer vel ikke helt til neste sommer vil jeg tro. Jeg tenker vasking og annet.

 

Bilen jeg hadde før den jeg har nå så jo ut som jo nesten ut som om noen hadde løpt rundt med stålkost på etter en vinter med salting og grusing... Det vil jeg gjerne slippe i fremtiden.

 

Er nok ganske umulig å holde en bil som blir kjørt på norske vinterveier noe særlig ren og pen så veldig lenge :). En god voks reduserer skitten mye, og siden Swissvax er temaet så er det absolutt verdt å nevne voksen Swissvax Shield som bl.a inneholder teflon, og er derfor en innertier på vinterføre. Bruker selv denne nå på vinteren og er storfornøyd!

 

Vintervask må nok skje med plussgraderne på din side, i vaskehall eller tilsvarende. Mange bensinstasjoner har vaskehaller, og det finnes nok helt sikkert noen i ditt område! Sørg for å ha men en god avfetting og en god såpe.

Bare sørg får å få fjernet så mye skitt som mulig før du lar vaskehansken røre lakken (siden du har kikket litt på guidene på detailersclub vil jeg tro du har fått innprentet at biltema-svampen er fy-fy :!: ), så høyttrykksspyler er en selvfølgelighet og hvis du har tilgang til skumlanse til den er det helt toppers!

 

Og når det kommer til selve voksinga så er et godt tips å legge på i bare et tyyynt lag, og for økt holdbarhet (særlig på vinterstid) kan du gjerne legge på to lag med voks :).

Lenke til kommentar

Støtter forslag om Shield. Da gjerne Shield sett (har både denne og Blau-weiss til min E90)

 

I tillegg trenger du Cleaner Fluid, eller en annen lakkrens f.eks Chemical Guys Vertua Bond eller Cheimical Guys Ez-Creme Glaze.

 

Du vil også trenge noen microfiberkluter om du ikke har dette fra før. Swissvax MicroAbsorb er virkelig gode kluter til å buffe av voks med.

 

Legg på 2 lag om du har mulighet. Dette for å sikre full dekning :thumbup:

 

Legger ved en link til en wash & wax jobb jeg gjorde på en BMW. Er ikke noen fullverdig guide, men du bør kunne få noen tips om hvordan jobben kan gjøres BMW F10 Wash & Wax

Lenke til kommentar

Har prøvd en del vokser, og så langt så er det to vokser som har skilt seg positivt ut. Nemmelig Swissvax Shield og Dodo Juice Blue Velvet Pro

 

Shield er også gullegod å bruke om sommeren. Det er ikke slik at du trenger en voks til vinter og en annen til sommer. Shield har som sagt litt teflon i seg og skal frastøte skitt bedre. Personlig merker jeg ikke særlig til dette på min bil, men varigheten er veldig god.

 

Produsenter lover gull og grønne skoger når det gjelder holdbarhet, men selv så har jeg vel ikke opplevd at en voks har klart seg lenger enn maks 3mnd. hvis du ikke overdriver med kjemikalier.

 

De fleste vokser som blir solgt her er gode vokser. Og sef. det meste annet av produkter:

www.scandicshine.no

www.swissvax.no

www.bsbildeler.no

www.blankbil.no

www.autobahn-bilpleie.no

 

Personlig kan jeg ramse opp noen produkter jeg selv er skikkelig godt fornøyd med (er mye som er knallbra, men nevner kun ett produkt av hver):

 

Såpe:

Chemical Guys Citrus Wash & Gloss

 

Avfetting:

Surfex HD

 

Felgrens:

P21S Power Gel

 

Wash Mitt:

Mothers

 

Bøtte:

Hvilken som heslt med gritt guard

 

Voks:

SV Shield

 

Polering:

Alt fra Scholl

 

Maskin:

Flex DA

 

Gummilister/plastikk:

SV Pneu

SV Seal Fead

 

Clay:

Riccardo (Gul)

 

Glassrens:

Scholl ICE9000

 

Interiør:

CG Grean Clean

 

Utstyr:

Skumkannon (veldig underholdende og effektiv!!!)

 

 

Er vel det jeg kom på i farten... :)

Lenke til kommentar

Se der ja. :p Setter pris på tipsene, folkens. Har litt mer peiling på hvordan jeg skal gå frem nå, men må lese meg opp litt på dette her. Er jo skikkelig stas med en bil som har så dyp glans at folk måper. :D

 

Maskinvoksing er det som er tingen, eller? Altså med en maskin som imiterer håndbevegelser, bare "x ganger" fortere.

 

Ser for meg at det blir en dyr investering i første omgang. :D Men det er vel en liten pris å betale på lang sikt.

Endret av Kongklykken
Lenke til kommentar

Aha, ok. Som sagt, jeg har aldri gått så grundig tilverks som eksemplene dere viser til her, og jeg har aldri brukt voks, clay. Bare avfetting, bilshampoo, svamp og polish til et par hundringser.. :p

 

Nesten så jeg skammer meg av å si noe slikt når jeg ser hva som faktisk er mulig!

Endret av Kongklykken
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...