Gå til innhold

Gratis hjemmeside program for nybegynner ?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har anskaffet et web-hotell, men kjenner ikke til HTML programmering, og trenger tips om et enkelt og brukbart program for å lage hjemmeside, helst gratis.

 

Trenger ikke være avansert, skal ha inn bilder og skrive noe tekst. Fint om det er mulig å laste opp til webhotell uten bruk av ftp eller andre vanskelige metoder......

 

Noen tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Disse sakene er meget enkelt faktisk.. men men.

 

Hva slags side ønsker å du å lage? :new_woot:

Hvilket webhotell har du skaffet deg?

 

Du må nok bruke Filezilla (et gratis program, google it) ved å laste opp sidene :whistle:

Her skriver du inn ftp, brukernavn, passord, port 21 og opplaster filene.

 

Viktig at første sida heter index :tease:

 

Jeg trenger også forslag til software der jeg kan utarbeide web-sider.

Henger meg på, noen forslag? Mine gamle programmer er faktisk utgått :blush:

Lenke til kommentar

Selv bruker jeg joomla (joomla.org). Er fantastisk enkelt, og vil du ikke bruke penger på design kan du bruke de som følger med. Inne på adminstrator->templates kan du velge ulike design og justere farger slik du vil ha det.

 

Selv er jeg grønn på webdesign og koding og alt det der. Har 3 joomla sider, hvorav 1 er betalt design fra templatemonster. Her kan du se mine resultater:

 

ebnorway.com topicrandom.com berheim.no

 

Lærer noe nytt hver gang jeg setter meg ned med joomla. Kan være en del frustrasjon av og til, men du får utrolig mye hjelp på forumene deres (http://forum.joomla.org/) Kjempe bra community.

 

Hvis du ikke vil bruke FTP kan du installere programmet via fantastico (hvis du har det) gjennom cpanel.(dinside).com/no - I fantastico kan du se flere programmer, går utifra wordpress er best hvis du ikke er fan av FTP program. Med det sagt vil jeg si at FilleZilla er lett å lære seg.

Lenke til kommentar

Har du vurdert å lære deg html/css/javascript? Det anbefales i alle fall på det sterkeste dersom du er interessert i webdesign. Da får du mye mer kontroll over siden din (min personlige erfaring), samtidig som at det ikke er så mye vanskeligere å lære seg, enn program som joomla. (For html/css/javascript se f.eks. http://www.w3schools.com/)

 

Til ditt spørsmål om program for å laste opp til web-hotellet, henger jeg meg på battlefield og anbefaler filezilla (http://filezilla-project.org/), eller FireFTP (http://fireftp.mozdev.org/) som er en plugin til Firefox, selv om du ville unngå FTP. Personlig kan jeg ikke komme på en enklere metode å laste opp filer til en server på, enn ved bruk av FTP, da det i bunn å grunn bare er å koble seg til serveren og velge hvilke filer du vil laste opp, og trykk 'last opp'.

 

Uansett hva du bestemmer deg for, vil jeg ønske deg lykke til med webside utviklingen. :)

 

EDIT: La til noen linker. :)

Endret av javanuben
Lenke til kommentar

Takk til alle for gode tips. Ser av "skole-linken" at HTML ikke så vanskelig som jeg antok, så tror jeg satser på å skrive noe enkelt i en editor.

 

Likevel er jeg nysgjerrig på om det finnes noe gratis html generator programvare som lar meg laste opp resultatet til mitt eget webhotell - og ikke bare til det hotellet som eier av editor programvaren tilbyr.

 

Om jeg går for å editere selv, hvilke håndbok eller nettsted anbefales for oversikt over de mest nødvendige kommandoer? Skal bare ha inn endel tekst, noe linker og bilder - alt i en enkel tre-struktur.

Lenke til kommentar

Takk til alle for gode tips. Ser av "skole-linken" at HTML ikke så vanskelig som jeg antok, så tror jeg satser på å skrive noe enkelt i en editor.

 

Om jeg går for å editere selv, hvilke håndbok eller nettsted anbefales for oversikt over de mest nødvendige kommandoer? Skal bare ha inn endel tekst, noe linker og bilder - alt i en enkel tre-struktur.

 

HTML og CSS er enkelt å lære, men det er ikke alltid like enkelt å vite hvordan man skal bruke kodene for å lage en hjemmeside. Jeg har en guide på Lag en hjemmeside som du kan ta en titt på. Der har jeg forsøkt å vise konkret hvilke koder man trenger og hvordan man bruker dem for å lage en hjemmeside. Der har jeg også flere kodeeksempler for en enkel side.

Lenke til kommentar

Takk for mye bra svar, til og med egen lærebok - men dette blir for komplisert likevel.

 

Så det er nok en real gammeldags generator jeg trenger, men virker som de ikke er så vanlige lenger, finner den i alle fall ikke på Telenor sin login side for kunder, det lå en slik der for en tid tilbake.

 

Tips om generatorer med maler for å lage enkle hjemmesider der man ikke låser seg til å laste opp til et eller annet gratis-domene-hotell?

Lenke til kommentar

google har en.

 

Fint, jeg fant den. Sites.googles.com

 

Men; Hvordan lagrer jeg ferdig kode på mitt eget webhotell (URL) og ikke på den som standard dukker opp - se mitt spørsmål over der jeg tok opp dette, ettersom et problem med slike generatorer er at de benytter egne webhotell for ferdig kode.

Lenke til kommentar

Et sted å lage kode (brukte det før) er NVU.

 

Når det gjelder å laste opp internettsider (kan si at NVU også kan gjøre dette), men (ivertfall med filezilla) så tar du bare å skriver inn brukernavn, passord og port (som filezilla sier), så er port 21 det vanligste for ftp. Så er det bare å velge filer og dobbeltklikke på dem (eler høyreklikke og velge "last opp fil". Filezilla er også på norsk.

 

Husk at den siden som skal komme opp når du skriver urlen (ikke url med /), skal hete index.

Endret av herdon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...