Gå til innhold

Drar jeg nytte av en ssd? [Hjelp]


Concker

Anbefalte innlegg

Hei. Siden SSD disker har sunket en god del i pris iløpet av det siste året har jeg begynt og tenke på om jeg kanskje burde investere i en slik disk, problemet er bare at jeg ikke helt klarer finne ut av om jeg virkelig har bruk for dette? Og eventuelt hvor mye raskere det blir til mine bruksområder av en pc.

 

Først litt om min hardware:

 

Hovedkort: Asus Maximus Formula II [ROG] http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=354875

CPU: Intel q9550 som er klokka til 3.5GHz akkurat nå, men skal opp igjen til 4.2ghz igjen.

Grafikkort: ATI RADEON HD5850 som er klokka til 850MHz på core og 1.1GHz på memory

Minne: Crucial pc2-6400 2gb + Kingstone pc2-6400 2gb Fordelt på 4brikker.

OS: Windows 7 64bit.

 

 

Så er da spørsmålet om jeg har bruk for en ssd. I dag så brukes pc'n mest til spill, film, musikk. samt litt photoshop og vanlig surfing. Og fungerer egentlig per i dag helt fint til det, jeg har 0 problemer med og spille spillene i full hd og 4x AA uten lagg. Har vel rundt 85fps i bad company 2 og godt over 800 i CSS. Og med tanke på at mine steam spill alene begynner nærme seg over 200gig så vil jo en 80gig ssd gjøre at jeg blir nødt til og fjerne en god del av spill og programmer jeg har installert.

 

Så er det da om ssd'n virkelig vil gjøre pcen min dramatisk kjappere? da jeg synes pcen er rask og god allerede, det tar ikke unormalt mye tid og åpne verken programmer eller spill. Og siden jeg har max internnett her på 3mbs så er jeg veldig usikker på om loading tiden i multiplayer spill vil synke med mye? Greit nok at ssd disk vil gjøre at pcen starter mye kjappere og at du kan åpne word kjappere, men jeg sliter med og finne bruksområder for en ssd som gjør at den passer for mitt bruk? Da det er mest spill, film og musikk det går i.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du vil ikke merke særlig høyere ytelse i form av FPS, men mye annet blir merkbart bedre. I tillegg forsvinner mesteparten av knatringen.

Du trenger ikke å ha Steam på samme drev som Windows, så det er ikke noe problem. PC-en min var ganske heftig fra før, men jeg merker likevel et stort ytelsessprang etter overgang til SSD. Nå er det knapt noen forsinkelse i det hele tatt i Windows. Ting skjer når jeg klikker på dem.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Du vil ikke merke særlig høyere ytelse i form av FPS, men mye annet blir merkbart bedre. I tillegg forsvinner mesteparten av knatringen.

Du trenger ikke å ha Steam på samme drev som Windows, så det er ikke noe problem. PC-en min var ganske heftig fra før, men jeg merker likevel et stort ytelsessprang etter overgang til SSD. Nå er det knapt noen forsinkelse i det hele tatt i Windows. Ting skjer når jeg klikker på dem.

 

 

Fps vet jeg så klart ikke har noen innvirkning. og spill vil du jo ikke få noe bedre ytelse på i form av mindre loading time heller så lenge de ligger på en annen disk som ikke er ssd. er "alt dette andre" jeg gjerne vil vite mer om. Noe må jo støtte prislappen på en ssd kontra normal harddisk. Støy messig har jeg aldri hatt noen problemer med mine harddisker da de er lydløse. Forsinkelser i windows er vel ganske minimal uansett?

Lenke til kommentar

"Alt dette andre" er all slags data som skal skrives til eller hentes fra SSD'en. Ytelsesforbedringen synes jeg er godt merkbar i nesten alt jeg foretar meg på pc'en. Oppstart av OS og programmer, filflyttinger og kopieringer, databasebehandling, jobbing i AutoCad, PhotoShop, Maya og Premiere ... generellt sett en merkbart mer "snappy" og responsiv datamaskin i alt jeg foretar meg. Hvis du bare er opptatt av spilling, er det vel tvil om en SSD vil "lønne seg", den er jeg med på.

 

Om alt dette er verdt merkostnaden for deg, er det bare du som kan avgjøre. For meg er det ingen tvil - jeg går aldri tilbake til snurredisk som system/programdisk. (Ja, jeg kaller det fremdeles disk jeg, for enkelhets skyld...)

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Det anbefales sterkt å foreta en clean installering av OS på den nye SSD'en, For eksempel vil Windows 7 "vite" at det dreier seg om en SSD, og konfigurere seg selv i forhold til dette, ved at enkelte tjenester og funksjoner blir endret - f.eks. vil automatisk defragmentering av SSD bli slått av. Og med Windows XP er det sterkt anbefalt med en clean install, pga av andre, mer alvorlige problemer.

 

Gå først inn i BIOS og endre diskbehandlingsmodus fra IDE til AHCI, hvis man har mulighet, (for ytelsens skyld, men det er ikke så veldig farlig dersom man ikke har valget i BIOS - ikke alle har det) - deretter installeres OS på vanlig måte, og så er det bare å flytte filer over fra den gamle disken.

Endret av thomit
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Aldri opplevd problemer.

Siden jeg har XP, har jeg ikke TRIM.

 

Er defor avhengig av rensing på SSD'en.

 

Når ytelsen har gått ned (sjekker med AS SSD), kjører jeg HDDErase 3.3 på SSD'en.

Booter så opp med OS'et som jeg har installert på vanlig snurredisk.

OS'et kloner jeg deretter over til SSD'en.

Gjør dette ca hver 3 mnd.

 

Angående Alignment.

Det programmet jeg linket til tar hensyn :

aahoig.png

Endret av johome
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...