Gå til innhold

GET 25mbps, men internett lagger værre! Hjelp?!


pastortom

Anbefalte innlegg

Heisann, har jobbet og lekt meg med data siden jeg kunne gå, for omkring 24 år siden, og har hatt mange erfaringer rundt internett leverandører, modemer, routere og oppgradering i hastigheter osv.. Men man kanke få med seg alt :) Så jeg har ett par problemstillinger vedrørende nettverk og internett generelt jeg håper dere kan hjelpe meg med..

 

1) Hadde store problemer med torrent deling og det å nedlaste samtidig, generelt torrent aktivitet og vanlig internett surfing, osv, så jeg ble anbefalt å kjøpe meg en DLINK DIR-615 router.. Og dette løste mange problemer, hadde strålende internett og hjemmenettverks-hastighet en god periode.. Men i det siste har internettet virket mere ustabilt enn vanlig (Har GET, og er vandt med at de er ustabile, men i dette tilfelle er det nok ikke GET sin feil), tilfeller hvor internett forsvinner helt, og jeg har feilsøkt problemet til routeren.. Hvis jeg restarter routeren, blir alt fint igjen... I en kort periode..

 

Slik det er nå, er internett hakkete, i den grad, at hastigheten kommer og går når jeg surfer.. Og hvis hastigheten er litt lav, kan den enklere kutte ut.. Enn om jeg f.eks. nedlaster en film på 3 megabyte i sekundet.. Hvis jeg f.eks. bare hører på nett radio, eller surfer youtube, uten å nedlaste noe annet, kan internettet kutte helt ut..

 

Hva kan problemet være? Jeg har forsøkt å resette routeren, oppgradere FW, osv, men finner ikke ut av det..

 

Spekulerer rundt følgende, gjerne kom med tilbakemeldinger direkte på dette:

 

A) Mister Routeren og modemet kobling av en eller annen grunn når lav aktivitet er tilstede? MAC ID kobling?

 

B) Er det noen prioriterings-protokoller som kan være ut av drift? Det ser ut som DIR-615 har en funksjon for å prioritere enten GAMING, INTERNET, AIDISK eller VIDEO.. men jeg har ikke valgt noe av dette..

 

C) Kan Firefox fucke opp internettet? Hjemmenettverket? Eller sette routeren ut av drift? Jeg har brukt Firefox i en meget lang tid, og har likt det, men i det siste har det virket mere og mere ustabilt.. SPESIELT i sammenheng med ADOBE FLASH sider, som Youtube osv.. Tok en liten test nå, hvor jeg åpnet 192.168.1.1 , dvs ROUTEREN via Firefox, og det tok nøyaktig 28 sekunder å loade siden.. Med Chrome tok det 2 sekunder, som vanlig.. Hva er galt? Så ufattelig frustrerende.. Bruker ingen firewall.. eller addons til Firefox..

 

 

 

 

2) Youtube er ett rent helvette slik situasjonen min er nå.. Hver video bruker 30 sekunder på å i det hele tatt starte å loade/buffre.. Og når den først begynner, så loader den bare 10-15% av videoen.. og så stopper helt.. SELV I 240P.. Jeg har 25 megabit i sekundet internett hastighet.. og den klarer ikke å buffre 240P en gang.. 320P , 480p, 720p eller 1080p er det bare å glemme.. Man skulle tro 3 megabyte i sekundet-internett-hastighet var bra nok for selv 1080p.. Men neida, den klarer ikke 240p engang.. Ingenting..

 

Samme problem skjer i både Firefox og Chrome.. Er dette routeren min? Hva er galt? Hjelp?

 

Håper noen har tips å komme med her.. Formaterte nylig pcen, og la inn Windows 7, som jeg har brukt før også.. Har i5 CPU, 4gig ram, raptor OS disk, veldig ny pc generelt.. Den skulle takle internett surfing og video buffring MYE bedre enn hva den gjør.. Er ett EKSTREMT frustrasjons-moment..

 

Håper noen kan hjelpe meg her :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

DIR-615 er en billigrouter og vil derfor slite ved torrentbruk. Det finnes masse gode moderne routere med mye RAM, so takler slik trafikk uten problemer. Det du kan prøve, er å sette ned antall forbindelser i torrentprogrammet. Prøv f.eks max 50 connections global. Slå også av DHT i torrentprogrammet. Begrens upload og download, slik at linjen ikke blir makset.

Lenke til kommentar

Dere misforstår begge to..Jeg har drevet med data en god stund, jeg kan litt, dette er ikke ett "vanlig" problem.. Jeg tror det er router-fuckup.. Ellerno, instillinger, jeg må fikse på..HASTIGHETSSTEST = 3 megabyte i sekundet.. 25mbps, helt fin.. La7dfa, hele poenget med at jeg kjøpte denne routeren, var fordi den skulle klare torrent fint, denne routeren er spesielt laget for å takle tourent, samtidig som en surfer vanlig..Problemene jeg nå har, har ingenting med torrent å gjøre..Med torrents har den vært helt strålende..Problemet mitt er at hastigheten/tilstedeværelsen av internett går opp og ned.. Er noe muffins.. Begynte å skje etter at jeg endret litt på WIFI instilingene..En annen merkelig ting, er at denne routeren ikke klarer å koble med bærebare pcer overhodet.. Den takler iPhonen min helt fint, men ikke bærebare pcer..

Lenke til kommentar

Hvis du fremeles har problemer med trådløs, uten at torrentprogrammer står på, så stiller saken seg andeledes ja. Slå av og på routeren, for å fjerne evt iptabeller etter torrents. Står routeren på et rimelig luftig/kjølig sted? Varme kan få trådløsdel i router til å konke. DIR-615 har en ganske stor andel av feil, så kan være en reklamasjonssak. Har du siste firmware? De fleste DIR-615 støttes av DD-WRT firmware, så kan godt hende at det kan løse problemet ditt. Routeren har forresten 32MB RAM og 400MHz CPU, så HW specs er ikke så gale egentlig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...