Gå til innhold

Fornuftig blitztilbehør for en blitznybegynner? (Softbox, bouncer, reflektor, ...?)


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har endelig konkrete planer om å gå nedover den lange blitzveien som fort kan ende i et helt lite hjemmestudio. Begynner med en SB-600 til mitt Nikon D300, og lurer straks på hvilken softbox jeg skal velge. Har planer om å bruke dette håndholdt og kanskje også på kameraet. Burde jeg kanskje også kjøpt en bouncer i tillegg som jeg kan bruke når jeg vil ha blitzen på huset for å få litt større avstand? Noen reflektorer kan også komme godt med etterhvert...

 

Setter pris på tips om konkrete produkter som har et fornuftig pris/ytese -forhold, er som alltid på jakt etter det billigste, men at det samtidig har en viss kvalitetsfølelse over seg. Pleier å handle brukt, men siden enkeltproduktene ikke nødvendigvis er så dyre så lurer jeg på å styre unna brukthandel i denne sammenhengen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På kameraet kan kanskje en sådan fungere :)

 

Jeg spanderte på meg et dobbelsett med paraplyer,stativ og fester fra denne Ebay-selgeren.

 

Kvaliteten er ikke den beste,men behandler man de litt forsiktig så holder de en god stund.Vil også anbefale og kjøpe gjennomsiktige paraplyer hvis du holder på med portrettfotografering da disse ikke gir så harde skygger.

 

Dette er en veldig billig inngangsbillett for studio-nybegynnere :)

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Takk for info! Jeg glemte vel egentlig å spesifisere det: Jeg tenker å bruke utstyret mest håndholdt ute i felten først, og har ikke tanker om å lage et hjemmestudio i første omgang. Derfor er et greit med utstyr som er sammenleggbart og greit å frakte med seg. Har tittet på Speedlight Prokit, men vet ikke om det ser helt bærbart ut. Noen som har erfaringer med dette, eller lignende sett? Kanskje greit med noe laget i stoff som bare kan brettes sammen i stedet.

Lenke til kommentar

Jeg har en enkel Photoflex medium softbox + canon sin helt vanlig off camera kabel for å bruke blitzen av kamera som jeg bruker om jeg skal veeeldig light weight og skyte portretter. Her er ett eksempel: http://www.cruelphotography.com/blogg/wp-content/gallery/portrett/u1c4189.jpg koster vel ca 1000,- for softboxen + adapteren (som lar deg bruke den til on cam blitzer) og 300,-ish for kabelen.

Lenke til kommentar

Kva med ein 40 kroners paraply? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5123 Gratis frakt og alt, eg har kjøpt ein, fungerer heilt OK. Seffølgelig kan du ikkje rekne med premium byggekvalitet på ein digns til 40 kroner. Når eg søkte opp denne, fant eg denne karen her også! http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14409 Skal bestille den no å sjå kordan den blir. (80 kroner ca)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...