Gå til innhold

Dine tanker om religion?


Anbefalte innlegg

Lager denne tråden fordi jeg noen ganger har en trang til å bare blåse ut hva jeg føler og hvordan jeg opplever religion i verden i dag. (Skrev dette opprinnelig i en annen tråd, men fant ut at den egentlig passer bedre som en egen tråd.) Siden slik frustrasjon skjelden hører hjemme i andre tråder tenkte jeg at det kunne være fint å ha en tråd som kun omhandlet den frustrasjonen... :)

 

Hva er DINE tanker/frustrasjoner over religioner og hva er dine ønsker for den verdnen vi lever i og hvordan vil du at den skal se ut om la oss si hundre år? Blås det ut, så ærlig du bare kan bak nicket ditt da tråden er ment som en "frustrasjonstank" over dine meninger akkurat NÅ!

 

 

Starter med mine egne tanker:Tenk hvordan verden hadde sett ut hvis ALLE var enige om å bruke den kunnskapen og den viten vi har isteden for å sitte på hver vår "tue" og hevdet at min gud er større en din? Da kunne vi sluppet mye dritt da, for da hadde vi bassert våre valg på VITEN OG KUNNSKAP isteden for idiotiske religiøse doktriner. For ikke å snakke om hvor mye drit som ligger foran oss for å bekjempe den nye pesten i verden, nemlig islam... De er like arrogante og ignorante som de kristne var i den kristne "storhets" tiden, de evner ikke å høre på fornuft og nekter plent å tenke seg at ting kan ha en annen løsning en den forbanna pedofile profeten satt og fant på!

 

Å som jeg hater religion og dens evne til å stupidisere mennesker!, Mennesker som ellers kunne levd i fred og fordragelighet med hverandre isteden for i disse undertrykkende fengslene som får eller OK mennesker til å gjøre grusomme, tankeløse og totalt bortkastede ting for disse jævla gudene de ikke har så mye som en drit å vise til engang... Blir så eitrende forbannet på denne pesten som har omsvøpt verden i to tusen år og som vi ikke har lært en DRITT av!! Fremdeles løper det idioter rundt og innbiller seg at ALT vil bli SÅÅÅ mye bedre bare vi gjør som den eller den guden sier at vi skal gjøre UTEN tanke på at det meste av dette religiøse pisset ikke er innenfor noen fornuft i det hele tatt! Alt religiøst er bare dratt ut av ræva på en eller annen lettlurt tufs som ikke skjønte at hjernen spilte ham et puss, eller ikke forsto at han drømte når han våknet opp siklende og dette skrev han ned og innbilte folk at hadde skjedd....

 

Jeg vet at fred ikke vil komme i min tid, til det er det ALT for mange religiøse skaller som tenker med hemoride blomsten de sitter på både i USA og i den islamske verden (Ånei da, de er faan ikke et hår bedre borte i USA, vi må ikke la oss lure til å tro at de religiøse biggottene der borte er bedre fordi de ikke bor i hus bygget av kumøkk eller fordi de flyr rundt i samme klær som oss, de er like ille, kanskje til og med værre, enn taliban og resten av den religiøse dritten, det er bare det at de skjuler det bedre og at vi på en måte er mer vennlig innstilt til kristendom. Men de er like hakke sprø de som det de mest gale imamene er, tro ikke annet)

 

Men en dag håper jeg at menneskene vil komme til vettet og heller møtes over ting som kan hjelpe oss med kunnskap og viten i hånd enn over disse hersens ødeleggende og destruktive religionene... HVIS det er noe igjen av verden innen den tid da såklart, det ser faan med dårlig ut... Islamsk terror er i ferd med å vise sitt stygge hode over hele linja om dagen og den dagen den vestelige verden bestemmer seg for at nok er nok syntes jeg synd på den muslimske verden, for da kommer de antagelig ikke til å stoppe før ALLE muslimer er utryddet for å være HELT sikre på at trusselen fra helvette er utryddet, ned til siste spebarn. Du finner ikke noe som er så brutalt og voldelig som europeere og amerikanere (Som for det meste er utvandret fra nettopp europa...) på krigsstien nettopp fordi vi har så håpløs lang trening i det....

 

Leste for litt siden om noen opptak fra flere moskeer nede i england der ignorante imamer satt og diskuterte hvordan de ikke ville stoppe før alle, muslimer og ikke muslimer, var styrt av dem... Det blir jo en koselig verden, omtrent som å rygge tilbake til middel alderen i europa, der alt og alle ble forfulgt over disse fordømte påstandene i de religiøses bøker... For en verden!

 

Så til før vi begraver religion til bedre er det og det beste hadde vært om vi kunne gjort det så fredelig som mulig, slik som her i landet der kristendom forsvinner litt etter litt i kampen mot kunnskap og viten, men går ikke det er jeg redd vi ser frem til en blodig krig. An they wil find a lot of atheists in foxholes..

 

Vel, det var det, deilig å få noen frustrerte tanker ut av hodet på morran. Men det er det JEG tenker alle de påståtte gudene de fleste her på jorden er ufornuftige nok til å tro på... Tenk for en verden det hadde vært uten all denne religiøse dritten, som både har vært og som like sikkert som at sola står opp i morgen, kommer i fremtiden?

Endret av RWS
  • Liker 9
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg synes det er helt utrolig at de religiøse ikke ser at religioner er oppfunnet av uvitende, maktsyke mennesker.

 

Når jeg kom meg ut av kristendommen som 13-14 åring, og begynte å tenke over den med andre øyner, kan jeg ikke fatte at det går an å tro på det.

 

Bare det paradokset at det finnes så mange religioner, og at under halvparten av jordens befolkning følger den rette religionen, uansett hvilken det er, er jo nok i seg selv til å skjønne at alt bare er tull.

 

At vi skal dømmes for evigheten på bakgrunn av om vi tror eller ikke tror på noen/den rette guden i vårt 70-80 årige liv her på jorden, er jo helt meningsløst.

 

Den kristne guden er i tillegg allmektig, allvitende og det vil dermed si at vi ikke kan velge selv om vi vil tro på ham. Vi er skapt slik vi er og dette vet han før vi blir født.

Likevel skal han dømme oss til evig pine!!!

EN SKIKKELIG GOD GUD!

 

Det er bare å innse det:

GUD FINNES IKKE!!

  • Liker 2
Lenke til kommentar

GUD FINNES IKKE!!

Åja, daså. Hvordan fant du ut det da?

 

Vitenskap kan uansett brukes til å bevise at universet sannsynligvis har en skaper.

 

Hva høres mest logisk ut? At universet ble skapt av ingenting, eller at det hadde en skaper? Det er for meg mer sannsynlig at NOE skapte alt enn at alt ble skapt av absolutt ingenting.

Alt logikk som motsier en allmektig, allvitende og GOD skaper, har fått meg til denne konklusjonen.

 

Hva er mest sannsynlig:

Universet oppsto av ingenting

Eller gud oppsto av ingenting og skapte universet av ingenting?

Occam's razor!

Endret av Tobben70
  • Liker 3
Lenke til kommentar

GUD FINNES IKKE!!

Åja, daså. Hvordan fant du ut det da?

 

Vitenskap kan uansett brukes til å bevise at universet sannsynligvis har en skaper.

 

Hva høres mest logisk ut? At universet ble skapt av ingenting, eller at det hadde en skaper? Det er for meg mer sannsynlig at NOE skapte alt enn at alt ble skapt av absolutt ingenting.

 

Nå har vi hatt DEN diskusjonen i alle andre tråder og siden det ikke var dette jeg forespurte med tråden kan du godt lage en tråd om dette syntes jeg. Har du ikke noe å si som omhandler trådens evne, som er din frustrasjon ang. religion er det vel ikke uhøffelig av meg å be deg om å lage din egen tråd om gud eksisterer eller ikke, er det vel? Så gjør heller det du :)

Endret av RWS
Lenke til kommentar

Til religiøse:

Om det skulle finnes en mann i universet med skjegg som har skapt oss så bryr han seg nok uansett fint lite om oss her på Jorden.

Å tro at denne skjeggete mannen hører på dere religiøse og heler dere og alt mulig rare greier dere finner på er jo heeeelt vanvittig...

En bitte bitte liten planet lang ute i melkeveien et sted i universet blandt billiarder av andre planeter med alle mulige livsformer og VI ER VERDT NOE????

 

Utrolig at dere ikke selv innser det. :nei:

Lenke til kommentar

Jeg personlig ser på religion som en måte for lite reflekterende mennesker å forklare alt de ikke forstår i verden. Tenk dere at alt som går ann å vite, naturlover, historie, ja, all kunnskap, får plass i et høyt glass. Luften i dette glasset tilsvarer religiøs overtro, og vann tilsvarer vitenskap. I fortiden, når mennesker hadde tilnærmet ingenting av det vi idag kaller vitenskap, var glasset tomt. Vi visste lite, og det meste ble forklart vha religion. Etterhvert som vitenskap har fått sitt inntog i samfunnet de siste par hundre år, så har glasset blitt mer og mer fylt med vann. Desto mer som kaan forklares vitenskapelig, desto mindre trenger å forklares med religion.

 

Personlig tror jeg nok aldri vil bli helt fullt, da jeg ikke tror alt kan forklares med vitenskap. Men jeg har heller intet behov for å vite ALT. Og jeg har iallefall ikke behov for å fylle inn tomrommet med "God did it!" i de tilfeller hvor jeg ikke vet. Selv om jeg ikke vet idag, betyr ikke at jeg ikke vet imorgen. Hvis guder virkelig fantes, og skapte mennesket i det håp om at vi skulle tro blindt på dem, hvorfor har de skapt meg med en naturlig trang til å finne forklaringer på hvorfor ting er som de er?

 

Jeg er åpen for at det er mer mellom himmel og jord enn hva vi kan se idag, men tror ikke nødvendigvis det er snakk om guder. Iallefall ikke de guder vi kjenner til idag, da de rett og slett er for usannsynlige. Likte forklaringen på gudetro i seriene Babylon 5 og Stargate, hehe.

 

Hørte et sitat på et forum et eller annet sted, "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic....". Synes det beskriver prinsippet fint. Bare fordi vi ikke har teknologi til å leke guder med hverandre, betyr ikke det at andre ikke har det :D

 

-Erik

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Til religiøse:

Om det skulle finnes en mann i universet med skjegg som har skapt oss så bryr han seg nok uansett fint lite om oss her på Jorden.

Å tro at denne skjeggete mannen hører på dere religiøse og heler dere og alt mulig rare greier dere finner på er jo heeeelt vanvittig...

En bitte bitte liten planet lang ute i melkeveien et sted i universet blandt billiarder av andre planeter med alle mulige livsformer og VI ER VERDT NOE????

 

Utrolig at dere ikke selv innser det. :nei:

Så du har tenkt så stort og innsett (!) faktisk, at Gud ikke finnes? Poenget ditt er syltynt må jeg si. Om Gud finnes, så burde favorittfargens hans være blå, men siden den tilsynelatende er gul, så kan det ikke finnes noen Gud! Hvis det finnes en Gud, hvordan vet du at han må ha samme forhold til tid og rom som oss?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er litt av en naiv tanke å tro at om religion hadde fordampet fra verden, ville det blitt fred og harmoni i hele verden.

 

Først og fremst er det ekstremt viktig å skille de forskjellige religionene fra hverandre. Islam er ikke det samme som kristendom i ny drakt. I Islams verden ble jorden skapt for menneskenes skyld.

 

Heldigvis finnes det ikke "hellig krig" i kristendommen. Og dropp det gode gamle korstog-argumentet. Ifølge Bibelen er meningen med livet nestekjærlighet til, og ta vare på mennesker, dyr og natur. I Bibelen ble menneskene nemlig skapt for jordens skyld.

 

Det er også en myte at kristendommen er anti-vitenskapelig. Det eneste er at kristne har en tendens til å rekke opp hånden når det skjer noe som de anser som umoralsk i vitenskapens navn. Kan nevne abort og dyreforsøk som eksempler. Sålenge vi fortsatt har litt ytringsfrihet i landet, er det bare fint om noen sier fra når de ser umoralsk.

 

Mennesker hadde hverken vært fredeligere eller lykkeligere i en kristendomsfri verden.

Endret av MikkelRev
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Først og fremst er det ekstremt viktig å skille de forskjellige religionene fra hverandre. Islam er ikke det samme som kristendom i ny drakt. I Islams verden ble jorden skapt for menneskenes skyld.

 

Det er riktig at det er store forskjeller mellom de patriarkalske religionene som oppstod i området rundt midtøsten, men det er da også en klar sammenheng mellom dem. Jødedommen, Kristendommen og Islam er alle Abrahamske religioner, det at kristne fremdeles bruker det gamle testamentet og at Islam snakker om Jesus, er et tegn på en sterk nærhet mellom religionene.

 

Det som er like interessant i et større perspektiv, er likhetene mellom nesten alle religioner i verden. De arketypiske symbolene som går igjen i nær sagt alle religioner er gjenstand for mye forskning. I tillegg er det interessant å se på den gradvise overgangen fra animistiske religioner til panteistiske og senere de rent monoteistiske religionene, det finnes en progresjon her. Man kan vanskelig hevde at kristendommen oppstod i et vakum, og det er ikke til å unngå at i fortolkningen av skriftene ofte legger merke til paralleller mellom kristendommen og andre religioner.

Endret av ChaosPredicted
Lenke til kommentar

Personlig har jeg sluttet å akseptere at tro ikke trenger beviser. Dvs. alle kan tro hva de vil for sin egen del, men skal det være noe å disktuere, å tenke over, å ta hensyn til, så må det være noe mer enn ingenting.

 

Jeg antar at aksepten av at tro og religion ikke trenger beviser, har blitt sterkere etterhvert som vitenskapen har fått større og større kontroll på ting. Gud står ikke lenger for fjell og daler, regn og snø, tornadoer og orkaner, vulkaner og jordskjelv, Sol og Måne. Ikke engang livets utvikling. Vi trenger ikke lenger magi for å forklare verden rundt oss. Derfor har Gud også mistet sitt grunnlag. Derfor trenger ikke Gud beviser. Hvis han gjorde det, så ville ingen ha grunn til å tro.

 

Men det sitter langt inne. Det sitter virkelig langt inne. I tusener av år så har vi fortalt hverandre om disse skapningene som om vi faktisk visste noe, og det ligger i oss å tro i dag. Selv om vi har uendelig mye bedre alternativer. Det hjelper ikke hva du legger foran dem. Det må en egeninnsats til for å komme seg ut av troen. De har det fint og godt, eller kanskje ikke, men de er redde for å gi slipp på det de absolutt vet må være sant. På det som har vært selvfølgelig og åpenbart hele livet. Evt. siden de fylte det tomrommet de hadde før de slo seg til ro med en tro.

 

Tro er greit nok det, inntil det sperrer for virkeligheten. Inntil det begrenser deg, og fører til at du vil begrense andre, fordi vi har nok med tro. Vi skal ikke lære noe nytt. Barna våre skal ikke få oppleve en større verden enn oss selv. Universet med sine milliarder av galakser, galakser med milliarder av stjerner, stjerner som kan ha planeter helt lik Jorden, det er for skremmende. Vi skal ha oversikten, vi skal vite alt. Dvs. vi ønsker å tro at vi allerede har oversikten og allerede vet alt, vi vil ikke møte på eller utforske det ukjente. Gud er et altfor enkelt valg.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Starter med mine egne tanker:Tenk hvordan verden hadde sett ut hvis ALLE var enige om å bruke den kunnskapen og den viten vi har isteden for å sitte på hver vår "tue" og hevdet at min gud er større en din?

(..)

Jeg vet at fred ikke vil komme i min tid, til det er det ALT for mange religiøse skaller som tenker med hemoride blomsten de sitter på både i USA og i den islamske verden

Mener du at med bare areligiøse mennesker ville det vært fred og rettferd på jorden?

Lenke til kommentar

Vil si at TS oppsummerte min egen mening VELDIG godt i førstepost :)

Jeg har selv vært kristen, men da jeg leste personlig om Evolusjon og big bang osv, og ikke bare noe de kristne vennene mine forklarte, så jeg jo med en gang at religion er jo blåst!

Verden trenger ikke nødvendigvis å være så lettfattelig som eks kristendommen skal ha det til. Vis man også tenker på hvor mange muligheter det finnes for at liv skal oppstå (set at vi ikke vet hvordan det oppstår), så er det naivt å ikke tenke på hvor stor sjangsen faktisk er! Dessuten hadde vi jo ikke vært her og kunnet spørt oss om dette spørsmålet vis det ikke var for at vi var "lottovinnerne"

 

Ikke for å kapre denne tråden, men hvordan hadde du som kristen reagert vis jeg kom på skolen i en tskjorte med et ateistisk utsagn? Ser for meg at det hadde blitt mange reaksjoner (selfølgelig ikke fra alle), men er ikke dette på lik linje som folk som går med "KRIKK" osv klær?

Lurer bare...

Lenke til kommentar

Starter med mine egne tanker:Tenk hvordan verden hadde sett ut hvis ALLE var enige om å bruke den kunnskapen og den viten vi har isteden for å sitte på hver vår "tue" og hevdet at min gud er større en din?

(..)

Jeg vet at fred ikke vil komme i min tid, til det er det ALT for mange religiøse skaller som tenker med hemoride blomsten de sitter på både i USA og i den islamske verden

Mener du at med bare areligiøse mennesker ville det vært fred og rettferd på jorden?

Må først si "I am not Iron Man". Tror det har hendt en del ganger at jeg har svart på svar til RWS, men bare fordi jeg har noen umiddelbare tanker jeg vil dele.

 

I dagens verden, hvis vi plutselig ble kvitt religion, så ville det blitt en langt fredeligere verden, ja. Det er ikke all ondskap som er forårsaket av religion, men mye av ondskapen tillates ved at de som faktisk utøver den får folket med seg ved å si at Gud er på deres side.

 

Vi vil være nærmere fred på jord, men de samme jævlene som står for krig og vold i dag vil fortsatt være der, og vil fortsatt gjøre det de kan for å skaffe seg makt og gjøre hva de ønsker. De vil bare ha mistet sitt viktigste middel for å overbevise andre, hvis alle mennesker krevde mer enn ingenting til forsvar for alvorlige handlinger.

Lenke til kommentar

Ikke for å kapre denne tråden, men hvordan hadde du som kristen reagert vis jeg kom på skolen i en tskjorte med et ateistisk utsagn? Ser for meg at det hadde blitt mange reaksjoner (selfølgelig ikke fra alle), men er ikke dette på lik linje som folk som går med "KRIKK" osv klær?

Lurer bare...

Jeg hadde vel ikke reagert på det. Det er jo ikke noe spesielt med påskrifter for det ene eller andre. Det jeg synes er interessant er å høre - om det ellers faller naturlig - om vedkommende står for det de bærer på seg. Om det et overveid valg, eller om det bare var den t-sjorten som lå øverst i skapet den dagen.

 

Folk får tro hva de vil for meg, med som med andre ting i livet hender det jo at jeg gjør meg mine refleksjoner.

Lenke til kommentar
Det er riktig at det er store forskjeller mellom de patriarkalske religionene som oppstod i området rundt midtøsten, men det er da også en klar sammenheng mellom dem. Jødedommen, Kristendommen og Islam er alle Abrahamske religioner, det at kristne fremdeles bruker det gamle testamentet og at Islam snakker om Jesus, er et tegn på en sterk nærhet mellom religionene.
Jødedom, kristendom og islam er relativt nært beslektede religioner ja, men det er likevel fundamentale og viktige forskjeller mellom dem, blant annet den jeg hintet til i mitt forrige innlegg i denne tråden. Det blir uansett galt å gi kristendom indirekte skylden for jihad, fordi det er religion det også. Det er viktig å ha tungen rett i munnen.

 

 

Det må en egeninnsats til for å komme seg ut av troen. De har det fint og godt, eller kanskje ikke, men de er redde for å gi slipp på det de absolutt vet må være sant. På det som har vært selvfølgelig og åpenbart hele livet. Evt. siden de fylte det tomrommet de hadde før de slo seg til ro med en tro.
Hvorfor skal man streve etter å få et tomrom?

 

Tro er greit nok det, inntil det sperrer for virkeligheten. Inntil det begrenser deg, og fører til at du vil begrense andre, fordi vi har nok med tro.
Hvilke begrensninger er det man har som kristen?

 

 

Jeg har selv vært kristen, men da jeg leste personlig om Evolusjon og big bang osv, og ikke bare noe de kristne vennene mine forklarte, så jeg jo med en gang at religion er jo blåst!
Så du er altså ikke klar over at kristendom fint kan gå hånd i hånd med både big bang og evolusjon? Det finnes riktignok noen kristne som ikke tror på en av delene eller begge deler, men det finnes også ikke-kristne som ikke tror på en eller begge deler.

 

 

I dagens verden, hvis vi plutselig ble kvitt religion, så ville det blitt en langt fredeligere verden, ja.
Hvis du med religion mener kristendom, så er nok svaret nei, ettersom Bibelen lærer nestekjærlighet overfor både mennesker og dyr. Og i tillegg er et viktig element å ta vare på naturen, i motsetning til menneskers grådighet som ødelegger jorden og behandler dyr som ting og uting.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...