Gå til innhold

Oska-Travel til Tyrkia - Tilbud gjennom Aftenposten


Anbefalte innlegg

Idag (11/10-2010) var det et vedlegg med Aftenposten, med "Tilbud til Aftenpostens lesere". Det var et 'nesten-for-godt-til-å-være-sant-tilbud' fra Osaka-Travel, 8 dager inkl fly og 4/5 stjerners hotell til Tyrkia for 1990,-, frokoster og utflukter inkludert...

Noen som har erfaring med Oska-Travel?

 

Jeg forsøkte å google, men fant absolutt ingenting... annet enn hjemmesiden deres. Noen som har hørt om disse, eller som har erfaring. Må si at førsteinntrykket mitt er litt skepsis.....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Røde flagg:

 

1) Tilbyr charter-reiser, men er ikke medlem av Reisegarantifondet.

2) Betaling til bank-konto og ikke med kreditt-kort

3) Skriver "Anbefalt av anerkjente, erfarne reisejournalister!" uten å vise til navn eller artikler. Hvorfor holde dette hemmelig om det stemmer?

4) Skriver de er "anbefalt" av en rekke siter som er tyske, sveitsiske eller østerrikske og som ikke nevner eller linker til siten.

5) Domenet registrert 22. september og selskap registrert 28. september så de "erfarne reisejurnalistene" og sitene de sier anbefaler dem har neppe fått reist med dem.

6) sier de gir "Reisegarantibevis" som bare er noe oppdiktet tull.

7) Pegasus Airlines som de sier man flyr med flyr ikke fra oslo.

8) Man får ikke navn på overnattingssted.

9) Påstår at en organisasjon "sponser" reisen og den organisasjonen finner man ikke om man søker på nettet.

10) Hvorfor skal tilbudet være begrenset til leser av Aftenposten?

11) "5-stjerners trygghetsgaranti!" er bare oppdiktet tull.

12) Selskapet som tilbyr reiser er ikke registrert i momsregisteret.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Oppgitt nummer for bedriften er 852 26 599. Dette nummeret gir kun pausemusikk. Jeg avbrøt ganske tidlig i tilfelle dette nummeret er dyrt. Ved søk på Gule Sider ledes man kun videre til Phonect AS.

 

Telefonnummeret har blitt benyttet i minst ett svindelforsøk på nettet ved en tidligere anledning (2007):

Dette trenger selvfølgelig ikke bety noe annet enn at noen har valgt et tilfeldig nummer, men likevel mistenkelig.

Lenker til svindelforsøk(tysk tekst, men dere skjønner poenget):

http://www.motor-talk.de/forum/masche-im-inet-t1594105.html

http://www.123recht.net/forum_topic.asp?topic_id=97937&ccheck=1

 

Mvh

Eirik

Lenke til kommentar

Hei!

 

Dette er et offisielt svar fra Teamet i OSKA AS – det er vi som har dette tilbudet ute. Siden det har kommer en del spørsmål ser det dessverre ut som om vi ikke har vært flinke nok til å kommunisere 100% tydelig.

 

La oss først og fremst forsikre dere følgende: Vårt tilbud er en hel reell reise til en god pris!

 

Litt informasjon og fakta:

 


  •  
  • Vår telefonnummer 852 26 599 fører til et norsk Call Center, som håndterer kundeforespørsler fra oss. Det er et såkalt 8-sifra stadsuavhengig nummer som det koster kun vanlig takst å ringe til, akkurat som for eks et Oslo-nummer som begynner med 22. Som hos de fleste Call centre kan det noen gang være litt større pågang og da spiller de en pausemusikk, men de svarer så rask de kan og det koster som sagt kun vanlig norsk fastlinjetakst. Send oss gjerne en e-mail hvis du vil kontakte oss helt uten telefonkostnader. Etter det vi har erfart har nummeret ikke vært i bruk før. Vi har i hvert fall fått tildelt dette nummeret først for noen uker siden.
  • Reisene skulle i utgangspunkt sikres med en reisesikring i EU, noe som er også lovlig i Norge og som en rekke operatører gjør. Etter vi fikk noen spørsmål om dette har vi dog ombestemt oss og er i prosessen med det norske Reisegarantifondet for å registreres der. Det tar noen dager å få dette på plass, men vi sender ikke ut en eneste faktura til kunder før reisesikringen er klarert på en ordentlig måte. Kunder som bestiller bes selvfølgelig om å vente med alle innbetalinger til de har mottatt en faktura fra oss.
  • Ja, vårt selskap er nyregistrert. Dette rett og slett for at vi er ny i Norge. Reisegruppen som står bak har hat lignende tilbud ute i det tyskspråkige markedet i mange år og har hvert år flere titusen ferierende i Tyrkia. De har nå bestemt seg å teste det norske markedet med dette ekstra gode tilbudet.
  • Overnattingssteder garanteres å være 5 stjerne-hoteller i de stedene som er nevnt i reisebeskrivelsen (4-stjernes i Pamukkale). Bildene som viser eksempelhotellene er fra de reelle hotellene man samarbeider med. Vi har selv vært der nede og sett på disse – det er flotte anlegg. For at man ikke vet eksakt hvor mange som melder seg på til hvilken dato har man booket kontingenter hos disse hotellene. Det kan selvfølgelig alltid skje at noen reisende ikke kommer eksakt til det hotellet på bildet for at et hotell er fullbooket. Da får de i hvert fall et annet 5 stjernes hotell i nærheten (4 stjerners i Pamukkale). Vi garanterer altså kort sagt 5-stjerners hotellopphold i Kemer og i Belek-distriktet og 4 stjernes i Pamukkale, akkurat som det står i beskrivelsen.
  • At brosjyren er litt selgende formulert, innrømmer vi gjerne – det er tross alt markedsføring. Men det avgjørende fakta er at selskapet og personene som står bak oss har fraktet mange mange fornøyde turister til Tyrkia, samarbeider med de organisasjonene som er nevnt og at vi rett og slette selger flotte reiser til rimelige penger.

 

Dere er velkommen til å ringe eller maile eventuelle spørsmål som vi skal svare på fortløpende. Kontaktinformasjonen finner dere på hjemmesiden www.oska-travel.no

 

Siden tilbudet er reelt vil vi forresten gjerne takke for formuleringen 'nesten-for-godt-til-å-være-sant-tilbud' – flott kategorisering...

 

Vi beklager om kommunikasjonen vår ikke har vært godt nok og om dette har skapt spørsmål og usikkerhet. Vi ser frem til å sende de første fornøyde kundene til Tyrkia i slutten av November!

 

Teamet hos OSKA AS

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei igjen!

 

Etter vi nå har vært på markedet i noen måneder vil vi fra Oska-Travel gjerne komme med litt tilleggsinformasjon:

 

  • Bare noen dager etter oppstyret rundt det første tilbudet ble vi medlem av det norske Reisegarantifondet. Det har også VG fått med seg i en ny artikkel: ”Tyrkia tur skal nå være trygg ”: http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=10025654
  • Det er nå mulig å betale med kreditkort hos oss for de som ønsker dette.
  • Vi tilbyr nå også reiser fra Bergen og Trondheim.
  • Når det gjelder flyselskap jobber vi sammen med de renommerte selskapene Corendon Airlines, Pegasus Airlines eller Turkish Airlines – dette for å kunne tilpasse flystørrelse og kapasitet til hvor stor våre reisegrupper er. Noen datoer flyr vi med fullcharter, der vi booker et helt fly, noen ganger booker vi plasser på eksisterende rute- eller charterfly. Dette er vanlig praksis i turoperatørbransjen.
  • Vi har hatt de første gruppene i Tyrkia og har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Vi ser frem til resultatene fra kundetilfredshetsundersøkelsene.

 

Ellers er det bare å kontakte oss via våre websider eller å ringe, så svarer vi gjerne på alle spørsmål!

 

Teamet hos OSKA AS

Endret av oska_as
Lenke til kommentar

Hei,

fint om du kan svare her da flere sikkert lurer på tilbudet.

 

-Det står fremdeles på websiten. "Anefales av anerkjente, erfarne reisejournalister". Kan du vise til noen publiserte artikler hvor dere anbefales eller er dette kun oppdiktet? Etter hva jeg kan skjønne stod dette på websiten også før dere hadde den første turen.

 

-Det har blitt framsatt påstander at man må betale "bot" om man ønsker å slappe av på hotellet eller bade istedenfor å bli med på shoppingtur hvor arrangør får prosenter av omsetningen. Stemmer dette? Har vært med på noe lignende i Tyrkia, shoppet man ikke nok ble man bare tatt med på neste "kickback-butikk".

 

-Selskapet OSKA AS ble registrert 28. september og skriver "Vi har hatt de første gruppene i Tyrkia" idag så påstanden "Vi har solgt våre reiser i det tyske markedet blant annet i samarbeide med følgende partnere ......" som lenge har stått på websiten er kanskje ikke helt korrekt?

 

 

Jeg er ikke ute etter å "ta dere", men det er mye som blir skrevet som ikke helt henger på greip. Når dere kommer med lite trolige påstander så er det naturlig at folk blir skeptiske.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...