Gå til innhold

MF DOOM - Albumguide og diskusjon


CypheroN

Anbefalte innlegg

He's the villain, and what about him?

 

MF+DOOM.jpg

 

Dette er en albumguide til hip-hop-artisten MF DOOM (Siden 2009 bare DOOM). MF DOOM (Daniel Dumile, født 1971) er en rapper fra New York, USA. Han har gjort drøssevis av solo-album under forskjellige dekknavn, samt vært med i flere collaborations og/eller hip-hop-grupper.

 

Jeg skal ta for meg hovedutgivelsene MF DOOM har vært med på. Jeg har droppet instrumentale album (under navnet Metal Fingers har han laget mange instrumentale låter; de fleste er allerede eksisterende låter med vokalen fjernet), remix-album (F. eks Madvillain - Madvillainy 2: The Madlib Remix) compilation-album, LIVE-album og EP-er. Jeg skal heller ikke vurdere platene til noen av gruppene har han har vært med i, hvor det er tre eller flere personer med. Det blir for omfattende, og ikke noe "DOOM-guide" lenger. Det er uansett nok å deale med fra før av. (Det kan hende jeg tar for meg noe av dette senere, men det får bli, ja, senere. Vi får se hvor moro dette er).

 

Rotete oppsett, men slik er altså DOOMs diskografi, når alt småtteriet er fjernet. DOOM er alene på alle albumene utenom Madvillain (DOOM + Madlib) og DANGERDOOM (DOOM + Danger Mouse)

 

  • MF DOOM - Operation: Doomsday (1999)
  • King Geedorah - Take Me To Your Leader (2003)
  • Viktor Vaughn - Vaudeville Villain (2003)
  • Madvillain - Madvillainy (2004)
  • Viktor Vaughn - Venomous Villain (2004)
  • MF DOOM - MM..Food (2004)
  • DANGERDOOM - The Mouse and The Mask (2005)
  • DOOM - Born Like This. (2009)

 

 

MF DOOM - Operation: Doomsday (1999)

 

post1213901285945319669.jpg

 

MF DOOM's debutalbum har klassikerstatus i hip-hop underground-miljøet. Et klassisk album fylt med utrolige beats, skits og tekst som kommer rett fra hjertet til vår kjære Metal Face. Det kan vel kalles konseptalbum, selv om dette kan tolkes litt forskjellig. Egentlig er alle DOOMs album konseptalbum, for han er en slags konseptartist. Han ER MF DOOM, en skurk basert på Doctor Doom (fra tegneserien Fantastic Four), som gjør ugang i byen med sine "ill beats". Det første man før høre på plata er en skit (The Time We Faced Doom) hvor byens hovedkvarter får en telefon fra den onde skurken DOOM. Han er skurken, og han elsker det.

 

Men det gjør ingenting, fordi denne skurken har gitt oss dette albumet. Med 14 låter og 5 skits får vi servert en interessant story hvor DOOM introduserer oss til hans univers. Han er smart, ond, og en seig rapper. Dette er skikkelig old school, kanskje ikke i hip-hop-sammenheng, men i DOOM-sammenheng. Syv låter ut i albumet kommer en av albumets beste låter Tick, Tick... hvor DOOM viser sin humor. Den starter med å nevne "path of Jesus", "Look in the devil eyes", men mot slutten er navn som Obi Wan Kenobi nevnt, og når han synger "'Cause I'mma slow it up, speed it up, slow it up, speed it up", skjer nettopp dette med beaten og teksten. DOOM er en leken og tøysete fyr, men han har fortsatt et skyhøyt nivå på låtene sine, både tekstmessig og produksjonsmessig. Han leker seg igjennom albumet. Albumet åpner fantastisk, har en bra midt, men det er de tre-fire siste låtene som er rosinen i pølsa.

 

 

 


  • 1. The Time We Faced Doom (Skit) – 2:04
    2. Doomsday – 4:58
    3. Rhymes Like Dimes – 4:18
    4. The Finest" – 4:01
    5. Back in the Days (Skit) – 0:45
    6. Go With the Flow – 3:36
    7. Tick, Tick... – 4:04
    8. Red & Gold" – 4:42
    9. The Hands of Doom (Skit) – 1:50
    10. Who You Think I Am? – 3:24
    11. Doom, Are You Awake? (Skit) – 1:12
    12. Hey! – 3:46
    13. Operation: Greenbacks – 3:46
    14. The Mic" – 3:02
    15. The Mystery of Doom (Skit) – 0:21
    16. Dead Bent" – 2:22
    17. Gas Drawls" – 3:43
    18. ? – 3:09
    19. I Hear Voices, Part 1

 

 

 

Beste låter: Doomsday, Tick, Tick..., Dead Bent, Gas Drawls, ?, I Hear Voices, Part 1

 

Karakter: 8/10

 

 

 

King Geedorah - Take Me To Your Leader (2003)

 

post1213901285945400853.jpg

 

Take Me To Your Leader, DOOMs andre (konsept)album, og allerede nytt artistnavn (selv om dette er, i følge DOOM, "en annen person" (eller egentlig er det vel selve monsteret, King Geedorah?)). King Geedorah er (i massemedia) et monster kjent fra de japanske monsterfilmene om Godzilla. DOOM, eller King Geedorah, sampler gjennom albumet små lydklipp fra forskjellige monsterfilmer, mens han rapper om alt mellom himmel og jord. Mange av sangene handler om Geedorah selv, monstre, folk som blir angrepet av monstre, etc. Det overaskende med albumet er at tekstene imellom alle skits'a om monstre og fare, handler ofte om noe absolutt annet.

 

For eksempel, på låtene Krazy World og I Wonder funderer DOOM den forferdelig onde verden vi lever i, hvorfor mennesker gjør onde handlinger, etc. I Wonder er dessuten en svært personlig låt (vil jeg tro) for DOOM, da den handler blant annet om hans avdøde bror. Jeg synes hoppingen mellom sammfunnsproblemer og japanske overnaturlige monstre er en fin humorstrek fra DOOM (selv om jeg tror det er en fin parallell her. Jeg siterer låt nr fem Monster Zero: The entire human race, will perish from the world. With the monster Geedorah passes…) Monster Zero er også albumets vendepunkt, hvor man kan høre mange forskjellige personer som er usikre på hva som skal skje, nå som jæveldragen med tre hoder har ankommet jorda, etter å ha terrorisert Planet X. DOOM imponerer meg hver gang jeg hører igjennom dette albumet - han er utrolig bestemt. Og selv om dette albumet allerede er syv år gammelt, vil jeg tro det høres ganske nytt ut for de som hører det for første gang. Et fantastisk album.

 

 

 


  • 1. Fazers – 3:17
    2. Fastlane – 3:08
    3. Krazy World – 4:43
    4. The Final Hour – 0:49
    5. Monster Zero – 5:15
    6. Next Levels – 3:47
    7. No Snakes Alive – 3:32
    8. Anti-Matter – 3:26
    9. Take Me to Your Leader – 2:08
    10. Lockjaw – 1:03
    11. I Wonder – 3:38
    12. One Smart Nigger – 2:39
    13. The Fine Print – 4:29

 

 

 

Beste låter: Fazers, Krazy World, Monster Zero, Next Levels, Lockjaw, I Wonder (#1, helt utrolig låt)

 

Karakter: 9.5/10

 

 

 

Viktor Vaughn - Vaudeville Villain (2003)

 

post1213901285945460583.jpg

 

"Viktor Vaughn is like MF DOOM from another dimension" sa MF DOOM i ett intervju når han introduserte sin nye karakter. Navnet stammer fra Victor Von Doom, det 'ekte' navnet til Fantastic Four-karkateren Dr. Doom. DOOM har sagt i flere intervjuer, at når 'han er' Vik Vaughn, så tenker han annerledes. Han går inn i karakter, akkurat som skuespillere når de skal filme. Vik Vaughn ain't fucking around.

 

Vik Vaughn er teoretisk sett en yngre person enn DOOM. Det er DOOM fra en annen dimensjon, men også på en annen tidslinje. Han er i tidlig 20-åra, og rapper om det som opptar Vaughn selv. Fordi det er teksten som er viktig når Vaughn er på scenen. Dette er ikke DOOM med ville beats, men unge Viktor Vaughn som har en historie å fortelle. Vik krangler med restauranteiere (Raedawn), havner i bråk grunnet salg av narkotika (Lactose And Lecithin) og sliter med kjærlighetslivet (Let Me Watch). Dette gjør hele Vik Vaughn-karakteren ganske interessant, og det hele er ganske schizofrent.

 

 

 


  • 1. Overture - 0:34
    2. Vaudeville Villain - 2:31
    3. Lickupon - 2:44
    4. The Drop - 3:25
    5. Lactose And Lecithin - 2:34
    6. A Dead Mouse - 3:55
    7. Open Mic Nite, Pt. 1 - 4:09
    8. Raedawn - 3:00
    9. Let Me Watch - 4:27
    10. Saliva - 2:28
    11. Modern Day Mugging - 2:43
    12. Open Mic Nite, Pt. 2 - 3:13
    13. Never Dead - 3:27
    14. Popsnot - 4:39
    15. Mr. Clean - 2:13
    16. G.M.C. - 3:33
    17. Change The Beat - 6:55

 

 

 

Beste låter: Vaudeville Villain, Lickupon, Let Me Watch, Saliva, Never Dead

 

Karakter: 8.5/10

 

 

 

Madvillain - Madvillainy (2004)

 

post1213901285945558183.jpg

 

Madvillain er MF DOOM og Madlib. Og det er det aller beste MF DOOM noen gang har vært med i. Madvillainy leverer tjueto spor som jeg føler oppsummerer MF DOOM ganske greit. Jeg føler at dette albumet er mer DOOM enn Madlib (og det ikke bare pga coveret), men fordi det dyrker hans fascinsjon for superskurker og seige rim. Noe av det som gjør MF DOOM spesiell er at han bare rapper i vei til beaten, isteden for å bry seg om intro og vers. Og akkurat det, er enda klarere enn før. Etter åpningsporet (skit) kommer den 1 minutt og 57 sekunder lange låta Accordion hvor DOOM rapper til trekkspill. Og fy faen som det funker - allerede her briljerer DOOM. I de neste tjue sporene briljerer han videre. Også Madlib da. Han sampler trekkspill, jazz, Castlevania, Sun Ra, Humphrey Bogart og lyden av folk som trekker inn weed fra vannpipe. Kult? Ja. Uansett hvor du leter, om det er i DOOMs verden eller utenfor, så vil du ikke finne noe som ligner på dette. Dette er unikt; Madvillainy er en moderne klassiker.

 

Jeg kjenner mange som liker dette albumet, og alle har så og si hver sin favorittlåt. Det er fordi det er så høyt nivå gjennom albumet. Untatt King Geedorahs I Wonder og Viktor Vaughns Let Me Watch så finner du resten av favorittene mine her. Det er også en haug av andre kule folk som er med på plata, blant annet Viktor Vaughn (Dvs. MF DOOM……) og Quasimoto (Madlib med pitchet stemme. Disse gutta liker å ha flere aliases.) Medaphoar, Stacy Epps og Wildchild er andre (ekte) personer som deltar på albumet. Albumet avslutter med helt sinnsyke låter. Eye inneholder kvinnelig vokal (Stacy Epps) til en udødelig beat, ALL CAPS er et eventyr av en låt som t.o.m. har egen

, mens Supervillain er den beste beaten jeg vet om, min personlige favorittbeat. T.o.m. J Dilla har ingen som når opp til denne. Nesten, men akkurat ikke. Og det sier faen meg sitt. Jeg elsker Madvillainy. Denne er sikret på min personlige all time topp 5-liste.

 

 

 


  • 1. The Illest Villains - 1:55
    2. Accordion - 1:57
    3. Meat Grinder - 2:12
    4. Bistro - 1:08
    5. Raid - 2:31
    6. America's Most Blunted - 3:54
    7. Sickfit - 1:22
    8. Rainbows - 2:52
    9. Curls - 1:36
    10. Do Not Fire! - 0:53
    11. Money Folder - 3:03
    12. Shadows Of Tomorrow - 2:36
    13. Operation Lifesaver aka Mint Test - 1:30
    14. Figaro - 2:26
    15. Hardcore Hustle - 1:22
    16. Strange Ways - 1:52
    17. Fancy Clown - 1:56
    18. Eye - 1:58
    19. Supervillain - 0:53
    20. ALL CAPS - 2:10
    21. Great Day - 2:17
    22. Rhinestone Cowboy - 4:02

 

 

 

Beste låter: Accordion, America's Most Blunted, Rainbows, Eye, Supervillain, ALL CAPS

 

Karakter: 10/10

 

 

 

Viktor Vaughn - Venomous Villain (2004)

 

post1213901285945670956.jpg

 

Fortsettelsen på Viktor Vaughn-historien kom bare ett år etter Vaudeville Villain. Venomous Villain fikk ikke den samme responsen som det første albumet, og jeg mener det samme som kritikerne. Hadde det vært et MF DOOM-album, hadde det kanskje fått bedre respons. Men siden alle måler det opp mot det fantastiske Vaudeville Villain, så har det nesten blitt en usynlig utgivelse blant fans. Dog albumet har fått bra krtikk fra undergrunden for å være mer obskurt, så har albumet mye mer skits og mindre rap enn Vaudeville, noe som også trekker ned for alle. En skuffende utgivelse, til tross for kule feats som Kool Keith (Dr. Octagon).

 

 

 


  • 1. Viktormizer - 2:48
    2. Back End - 3:33
    3. Fall Back/Titty Fat - 3:33
    4. Doom On Vik - 1:53
    5. R.A.P. G.A.M.E. - 4:20
    6. Dope Skill - 2:17
    7. Dope Skiller - 2:51
    8. Haberdashery - 0:22
    9. Ode to Road Rage - 2:48
    10. Bloody Chain - 4:00
    11. Strange New Way - 0:32
    12. Pop Quiz - 3:58

 

 

 

Beste låter: Viktormizer, Dope Skiller, Ode to Road Rage, Bloody Chain

 

Karakter: 6.5/10

 

 

 

MF DOOM - MM..Food (2004)

 

post1213901285945608707.jpg

 

 

Dette albumet handler om to ting. Mat og hip-hop. MF DOOM er overvektig (han var det i alle fall rundt denne tiden, ~2004), og han liker ikke å skjule det. Mat er godt, det. Og han er jo en skurk. Han skal jo ikke føre noe moralpreken. Han skal slafse i seg den gode frokostblandingen, drikke den tjukke melka og spytte ut hip-hopen. Andre underteamer enn mat og hip-hop er horer, hasj, kompiser, festing og andre morosaker. Når DOOM er DOOM, så har han det moro. Dette er ikke intelligent på samme måte som King Geedorahs Take Me To Your Leader og Madvillains Madvillainy. Han synger om dritt, og det funker. Det er ikke like bra, men det er - så absolutt - fett nok.

 

 

 


  • 1. Beef Rapp
    2. Hoe Cakes
    3. Potholderz
    4. One Beer
    5. Deep Fried Frenz
    6. Poo-Putt Platter
    7. Fillet-O-Rapper
    8. Gumbo
    9. Fig Leaf Bi-Carbonate
    10. Kon Karne
    11. Guinnesses
    12. Kon Queso
    13. Rapp Snitch Knishes
    14. Vomitspit
    15. Kookies

 

 

 

Beste låter: Hoe Cakes, One Beer, Kon Karne

 

Karakter: 7/10

 

 

 

DANGERDOOM - The Mouse and The Mask (2005)

 

post1213901285945626172.jpg

 

DANGERDOOM er MF DOOM og Danger Mouse - en allerede etablert artist i undergrunnsverden med album som The Grey Album (Jay-Z's The Black Album pluss The Beatles' The White Album samplet sammen) og som den bedre havldelen i gruppa Gnarls Barkley. DANGERDOOM regnes mange å være "MF DOOM for noobs", og det er forståelig. Det er et "tegneserie-album" og ikke et forsøk på å starte et nytt Madvillain. DOOM rapper i vei, mens Danger Mouse sampler forskjellige sketsjer og klipp fra tv-serier fra kanalen Adult Swim, derav ofte kalt "DOOM for Adult Swim fans" (et svar fra de som kaller det "DOOM for noobs"). Flere kjente artister med på albumet, som Talib Kweli, Cee-Lo og Ghostface Killah rapper på en låt hver. Det som er synd med denne platen, er at den er ekstremt ujevn. Den første halvdelen er en ren 9er, mens andre halvdel er utrolig svak i forhold. Likevel en kul plate jeg ofte vender tilbake til - men jeg hører sjelden gjennom hele.

 

 

 


  • 1. El Chupa Nibre – 2:40
    2. Sofa King – 2:57
    3. The Mask – 3:12
    4. Perfect Hair – 2:03
    5. Benzie Box – 3:00
    6. Old School – 2:40
    7. A.T.H.F. – 3:03
    8. Basket Case (Burton, Dumile) – 2:35
    9. No Names – 3:07
    10. Crosshairs – 2:27
    11. Mince Meat – 2:33
    12. Vats of Urine – 1:48
    13. Space Ho's – 3:29
    14. Bada Bing – 4:35

 

 

 

Beste låter: El Chupa Nibre, Sofa King, The Mask, Benzie Box, Old School

 

Karakter: 7.5/10

 

 

 

DOOM - Born Like This. (2009)

 

post1213901285945711503.jpg

 

DOOM var borte i flere år etter DANGERDOOM. Noe som er merkelig, siden han ga ut flere album i året i en ganske hektisk periode (2003-2005). Men i tidlig 2009 kom han tilbake, nå som bare DOOM. Med Born Like This. leverer han et litt morsomt, men mest intenst og aggressivt album. Han er ikke tilbake for å rappe om mat og horer denne gangen.

 

Dette albumet ble møtt på forskjellige måter. Selv om de fleste store kritikerne ga albumet en god rating, så har det blitt sett på som «dårlig» av mange i ettertid. Det synes ikke jeg. Det er et smart album. Men det er også DOOMs vanskeligste album å høre gjennom. DOOM leverer hardcore rap med repetive beats. Han har et budskap, og du får det opp i trynet. Hva skal man egentlig si til det her? En kar som kaller seg for DOOM, med en metallmaske på ansiktet hver gang han møter media. Med en sterk fascinasjon for dop, superhelter og tegneserier, leverer han gang på gang solide album. Beatsa kunne kommet rett fra RZA, mens lyrikken er hard og kunne kommet rett fra Wu-Tang-gutta selv (og det ironiske er at både Raekwon og Ghostface Killah er gjesteartister på albumet). DOOM er en stjerne. Albumet starter med råe beats og gode lyrics - og slutter på samme måte. En av de siste låtene, That's That, er en av DOOMs aller beste låter noensinne: "Can it be I stayed away too long? Did you miss these rhymes when I was gone?"

 

Jeg gir albumet lik rating som jeg har gitt debuten - men det er fortsatt de to albumene som er mest ulike - med ti år i mellom dem.

 

 

 


  • 1. Supervillain Intro - 0:55
    2. Gazillion Ear - 4:11
    3. Ballskin - 1:30
    4. Yessir! - 2:33
    5. Absolutely - 2:43
    6. Rap Ambush - 1:28
    7. Lightworks - 1:52
    8. Batty Boyz - 3:16
    9. Angelz - 3:05
    10. Cellz - 4:21
    11. Still Dope - 2:39
    12. Microwave May o - 2:26
    13. More Rhymin' - 1:38
    14. That's That - 2:15
    15. Supervillainz - 2:48
    16. Bumpy's Message - 1:35
    17. Thank Yah - 1:14

 

 

 

Beste låter: Gazillion Ear, Ballskin, Batty Boyz, Angelz, That's That, Supervillainz

 

Karakter: 8/10

Endret av CypheroN
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-105082

Gleder meg forøvrig til "Swift & Changeable", collab mellom MF Doom og Ghostface Killah. MF Doom og J Dilla står for produksjonen, mener jeg å ha lest.

Endret av medlem-105082
Lenke til kommentar

Veldig ryddig og oversiktlig guide, keep it up :)

 

Skammelig og si at den eneste plata jeg har av DOOM er Operation: Doomsday.

Har vel mye og ta igjen..

Takk skal du ha! Operation Doomsday er flott, men har du hørt noen av de andre albumene (selv om du ikke har dem)?

 

-

Tre nye album har fått tekst under seg. Tok ikke riktig rekkefølge, fordi det var de jeg ville skrive om nå. Resten kommer snart. :)

Endret av CypheroN
Lenke til kommentar

Konge tråd!

Takker. ;)

 

Blir littt feil å kritisere ratings, men stusser allikevel litt over at MM.. Food-skiva blir ratet dårligere enn Born Like This.

Ja, det er personlige preferanser… Ratings blir litt feil i guider egentlig, siden det er litt for nøye. Det er bare min mening.

 

Har du forresten hørt Four Tet sine remixer av Madvillainy (deler av den), finnes mye snadder der.

Nei, faktisk ikke fått de enda. Gleder meg.

 

Gleder meg villt til konserten 3. nov nu

Heldig!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Morsomt at du lager en slik guide :) Dog, jeg må pirke litt (hehe, ofc...). Jeg ser der du skriver om Operation Doomsday at "Han ER MF DOOM", vet ikke helt hva du mener, men i intervju sier Daniel Dumile som regel alltid at han ikke ER karakterene, han bare spiller dem. Daniel Dumile er ikke DOOM, ifølge ham selv. Bra intervju her. Ellers stusser jeg litt på det du skriver om at du ikke vil ta med visse album, men velger å ta med King Geedorah albumet, hvor Doom rapper på bare 4 sanger (om jeg ikke husker feil). DOOM rapper hvertfall ikke på "I Wonder" og "Krazy World"...

 

Ratings kan jeg såklart ikke klage på, da det er helt subjektivt. Meeeen, hvis noen skulle ha interesse av det (ja, særlig) så kan jeg skrive mine karakterer.

 

MF DOOM - Operation: Doomsday (1999)

8/10

King Geedorah - Take Me To Your Leader (2003)

7/10

Viktor Vaughn - Vaudeville Villain (2003)

10/10

Madvillain - Madvillainy (2004)

9/10

Viktor Vaughn - Venomous Villain (2004)

5/10

MF DOOM - MM..Food (2004)

8.5/10

DANGERDOOM - The Mouse and The Mask (2005)

8.5/10

DOOM - Born Like This. (2009)

8.5/10

 

Jeg må forresten spørre/kommentere følgende utsagn om DangerDoom: Det som er synd med denne platen, er at den er ekstremt ujevn. Den første halvdelen er en ren 9er, mens andre halvdel er utrolig svak i forhold. Mener du at du ikke banger hodet til sanger som A.T.H.F., No Names, Crosshairs, Vats of Urine eller Space Ho's?!!

Lenke til kommentar

Morsomt at du lager en slik guide :) Dog, jeg må pirke litt (hehe, ofc...). Jeg ser der du skriver om Operation Doomsday at "Han ER MF DOOM", vet ikke helt hva du mener, men i intervju sier Daniel Dumile som regel alltid at han ikke ER karakterene, han bare spiller dem. Daniel Dumile er ikke DOOM, ifølge ham selv. Bra intervju her.

Jeg har ikke lest alle intervjuene som finnes med herr DOOM; det eneste jeg mener med utsagnet er at han er virkelig i rollen når han rapper til beatsa sine - han lever seg inn i rollen, det samme som Viktor Vaughn.

 

Ellers stusser jeg litt på det du skriver om at du ikke vil ta med visse album, men velger å ta med King Geedorah albumet, hvor Doom rapper på bare 4 sanger (om jeg ikke husker feil). DOOM rapper hvertfall ikke på "I Wonder" og "Krazy World"...

Jeg ser på King Geedorah på en av hans største utgivelser, uavhengig av hvor mye han rapper. Det er et DOOM-album uansett, laget av mannen, ikke noe collab, og han er heller ikke gjestartist - det er hans album. Hvilke andre album (som jeg har valgt å ikke ta med) mener du jeg burde anmeldt? Special Herbs-serien? I og med at dette ofte er låter som eksisterer på andre album, bare instrumentale, valgte jeg å fjerne dette. Du må gjerne komme med et ønske om anmeldelse? :)

 

Ratings kan jeg såklart ikke klage på, da det er helt subjektivt. Meeeen, hvis noen skulle ha interesse av det (ja, særlig) så kan jeg skrive mine karakterer.

 

MF DOOM - Operation: Doomsday (1999)

8/10

King Geedorah - Take Me To Your Leader (2003)

7/10

Viktor Vaughn - Vaudeville Villain (2003)

10/10

Madvillain - Madvillainy (2004)

9/10

Viktor Vaughn - Venomous Villain (2004)

5/10

MF DOOM - MM..Food (2004)

8.5/10

DANGERDOOM - The Mouse and The Mask (2005)

8.5/10

DOOM - Born Like This. (2009)

8.5/10

Vik Vaughn er en favoritt hos mange, og det er forståelig. Selv setter jeg Madvillainy høyest, men det vet du vel alt. :thumbup: Og det kjente fenomenet om at Venomous Villain er mindre bra går også igjen her, ser jeg. Fine karakterer; ikke så veldig ulikt mine.

 

Jeg må forresten spørre/kommentere følgende utsagn om DangerDoom: Det som er synd med denne platen, er at den er ekstremt ujevn. Den første halvdelen er en ren 9er, mens andre halvdel er utrolig svak i forhold. Mener du at du ikke banger hodet til sanger som A.T.H.F., No Names, Crosshairs, Vats of Urine eller Space Ho's?!!

Dessverre, ja. Jeg lot mine personlige preferanser spille inn mest mulig, ovenfor bastant fakta. Bra, dårlig, det er opp til deg/dere å bestemme. Det er kun min mening, men det er vel ikke nødvendig å si.
Lenke til kommentar

Hehe, jeg kan bare ikke skjønne at du ikke liker Crosshairs! Seriøst, sett den på. Verdens mest geniale sample...

Nå skal det dog sies at jeg ikke har hørt så veldig mye på akkurat siste delen, nettopp fordi det kjedet meg første, andre og tredje gang jeg hørte det. Jeg skal prøve å gi det ett lytt til snart :).

 

--

Min favoritt instrumental fra DOOM, noensinne er

 

http://www.youtube.com/watch?v=m3LEXvEyj0Y

 

Aner ikke hvorfor akkurat denne er så fantastisk. Den er så bare "DOOMish" og "evil", som flere av youtubebrukerne skriver under videoen.

Endret av CypheroN
Lenke til kommentar

Ryktet nådde meg, så jeg måtte sprette ut av pensjonisttilværelsen for å kommentere, siden 'n Daniel er en av favorittene mine.

 

Ålreit guide, Cypheron, grei introduksjon, men den kunne trengt litt korrekturlesning. Og så lurer jeg på hvor nøye du egentlig har hørt på alt sammen? (Det er jo mye musikk.) Big Sturl har allerede nevnt at det ikke er DOOM som rapper på de to låtene du trekker fram fra Take me to your leader. Det er heller ikke DOOM som rapper på Tick, Tick. Merkelig at du ikke hører det.

Operation: Doomsday har forøvrig blitt gitt ut i to forskjellige versjoner, i 1999 og 2001. 1999-versjonen mangler I Hear Voices og har en epilog-skit der i stedet.

Litt for moro legger jeg ved mine egne karakterer også (som sikkert vil se annerledes ut i morra)

MF DOOM - Operation: Doomsday (1999)

9/10

King Geedorah - Take Me To Your Leader (2003)

8,5/10

Viktor Vaughn - Vaudeville Villain (2003)

10/10

Madvillain - Madvillainy (2004)

10/10

Viktor Vaughn - Venomous Villain (2004)

5/10

MF DOOM - MM..Food (2004)

7.5/10

DANGERDOOM - The Mouse and The Mask (2005)

7/10

DOOM - Born Like This. (2009)

7/10

Endret av Enok5000
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...