Gå til innhold

– Alle nordmenn skal få mobildekning


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En milliard delt på 10 000 folk, det er 100 000 per person, ganske mye penger.

 

AtW

 

Eller om hver normann betaler ca 1000 kr hver så skulle vi kunne fåt dekning over hele landets flate areal...

 

Det flate arealet er vel begrenset til østlandet. Store deler av Norge består vel av kupert terreng :)

Endret av -Oddis-
Lenke til kommentar

Skrivefeil i artikkelen:

I følge Teknisk Ukeblad vil har Telenor regnet ut at det vil koste én million kroner om hver eneste nordmann skal få dekning på mobilen sin.

 

100 000 kr per person er mye penger. Ennå mer blir det per husstand dersom man skulle forsynt en hver fjellgård og hus i havgapet med vei, vann, kloakk og strøm. Jeg skjønner at Liv Signe trenger en trygg sjarmoffensiv i media etter å ha vært ute i hardt vær i det siste, men 100% dekning på mobilnettet er idiotisk bruk av penger etter min mening, i likhet med 100% dekning med vei, vann, kloakk og strøm.

 

Redigert: Hver eneste nordmann har dekning på mobilen sin, om man bare er på riktig plass. ;)

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
De bor nemlig i grisgrente strøk, (...)

Litt språklig småpirk: heter det ikke "glissgrendte strøk", som i "glissent bebodde grendestrøk"?

 

 

 

EDIT:

Det hadde sneket seg med en "d" for mye i glissent... Skriveleifer er åpenbart ikke forbeholdt amobil! ;)

Endret av Dunsay
Lenke til kommentar

En milliard er mye penger. Ca like mye som 2500 sykehjemsplasser koster årlig.

 

Regnskogfondet var og er en viktig sak. Mobildekning til noen skarve titusner er ikke viktig. Kanskje du vil gi beskjeden til de 2500 eldre, sykehjemstrengende som må vente ennå lengre på plass fordi noen som bor bortgjemt vil ha mobildekning helt hjem i stua?

 

Når man skal gjøre politiske beslutninger om hvor man skal bruke penger så er det viktig at man veier pengebruken opp mot andre gode formål å bruke pengene på. Det finnes så mange gode formål at selv 10 ganger statsbudsjettet ikke kunne oppfylt alle ønskene. Den vanskelige jobben er å velge hvilke gode formål som ikke skal få penger. Mobildekning til den siste prosenten av befolkningen er et slikt godt formål.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Regnskogfondet var og er en viktig sak. Mobildekning til noen skarve titusner er ikke viktig. Kanskje du vil gi beskjeden til de 2500 eldre, sykehjemstrengende som må vente ennå lengre på plass fordi noen som bor bortgjemt vil ha mobildekning helt hjem i stua?

 

Kanskje du vil fortelle folk i eksempelvis Åfjord at det øyeblikket de blir utsatt for en ulykke vil de ha større sannsynlighet for å ikke få hjelp i tide, fordi de er mindre verdt for en regjering enn all publisiteten de fikk av å dumpe flerfoldige milliarder inn i et miljøtiltak som ikke har andre fordeler enn "litt bedre magefølelse"

 

Mobildekning er viktig, kanskje til og med prekært i land med våre værforhold, å si noe annet er naivt.

 

Og hva sykehjem angår har vi ikke arbeidskraft tilgjengelig til stort flere sykehjem, mest fordi at sykehjemsansatte får betalt i knapper og glansbilder, og blir langtidssykemeldte ved fylte 40 av all belastningen.

Samtidig sponser AS Norge talibanskoler i pakistan med begrunnelsen "fordi det inviterer til dialog"

 

Arbeiderpartiet skal frelse verden, Norge er det ikke så farlig med.

Ser jo at Jens sikter på en eller annen EU-kommisjonsstilling etter statsministervervet, og alle de såkalte "nyttige miljøtiltakene" bare skal bidra til å forbedre CV'en til beslutningstakerne.

 

Forøvrig var jo biodieselsaken en god indikasjon på hva de EGENTLIG mener om miljøet.

 

Puh, end rant.

Endret av Lilac1
Lenke til kommentar

AS Norge bør sørge for at folk flest har tilgang på vei, vann, kloakk, strøm, post, mobildekning, internett osv, men ett sted må grensa gå for hvor mye penger man skal sponse de dyreste innbyggerne med. Jo nærmere 100% man kommer jo dyrere blir det å tilby disse tjenestene til den siste gruppen. De siste 10000 innbyggerne koster altså 100 000 kr/person for bare mobildekningen. Dersom man gir 9000 av disse mobildekning så, så blir kanskje prislappen for de siste 1000 kanskje 500 000 kroner per pers. Går man videre til det bare er de 100 dyreste personene igjen så koster det kanskje 2 000 000 kr å bygge mobilnett til hver av de.

 

Ett sted må grensa for bosettingsgalskapen gå. Om folk vil bo på en berghylle 10 mil fra folk så får de versågod å hente posten sin selv ved nærmeste vei, bygge kraftlinjer selv, sette opp sine egne mobilmaster osv om de ønsker det. De bør ikke få muligheten til å tappe statskassa for store beløp bare fordi de bosetter seg på utrolig kronglete plasser.

 

Et land med mer enn byer er bra, men det finnes grenser for hvor spredt det er gunstig at folk bor. Idiotisk bosetting bør ikke belønnes med statlige subsidier i hundretusenkronersklassen.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...