Gå til innhold

Tips: MSI GX660, 15" gamerbærbar med ATI HD5870 og FullHD skjerm!


OC-Freak

Anbefalte innlegg

Jeg vet ikke, det er lenge siden jeg gransket sidene til Sager nøye. Det alle disse, inkludert norske Multicom gjør, er å hente inn grunnkonstruksjonen til maskinene sine fra Clevo, og setter dem så sammen med det kundene måtte ønske av hardware. De setter så sitt eget navn på dem, og selger dem videre. Det finnes meg bekjent ikke en eneste Clevo som er solgt til en privatkunde, med Clevo-navnet på. Det finnes til og med forhandlere som videreselger Sager-maskiner... som altså er Clevo.

 

Du kan jo for eksempel sammenligne de maskinene du ser hos Sager, med dem som du ser på Clevo's sider; Clevo - og se om du ser noe som ser mistenkelig likt ut ... ;).

 

PS. Ikke alle Multicommaskinene er Clevo; de selger noen som er laget av Compal også - men det finner du igjen i navnene på dem. Clevomaskinene heter Alishan, Xishan eller Kunshan.

Endret av thomit
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det jeg prøver å si er at det neppe er umulig å lage en SLI/Crossfire maskin med de riktige midlene. Å f.eks bestille deler fra ebay eller andre forbrukere/bedrifter som har deler tilgjengelig er en mulighet. Kjøling er jo ikke et veldig stort problem, er bare å kjøpe en ekstra heatpipe med skjermkortet. Strømtilførsel er jo en enhet som kan kjøpes etter bruk. En strømtilførsel som gir deg tilstrekkelig med energi til bruk av SLI eller Crossfire er ikke akkurat en veldig sjeldenhet. Vet om en del maskiner som tilbyr tilstrekkelig med strøm som kan støtte to skjermkort, og også der hovedkortet har to sokkler, klart for SLI/Crossfire, mens det ene skjermkortet samtidig er tatt ut for å spare på kostnader. Når det gjelder spørsmålet ditt om pcer som tilbyr SLI/Crossfire er dette bare et eksempel av mange:

http://www.sagernotebook.com/product_customed.php?pid=29175&action=customize

 

Det virker som at du trur man kan ta en hvilken som helst laptop å sette inn et ekstra skjermkort, så lenge det er en 17" :) Det kan du dessverre bare glemme.

 

Selv om laptopen har støtte for et skjermkort nr.2, er det ikke bare å kjøpe et ekstra på ebay. Du vil også trenge en SLI-kabel, ekstra vifte osv. Et slikt oppgraderingskit selges ikke manuelt enda, så vidt jeg vet, så du blir nok nødt til å kjøpe SLI/Crossfire når du kjøper laptopen.

Lenke til kommentar

Eneste jeg påpeker er at hvis man for eksempel går til innkjøp av en 17", er det da virkelig så umulig å "bygge" på den. Hvis du ser på stasjonære pc'er, så har man jo et veldig stort marked av entusiaster som bygger maskinene opp fra scratch. Tror ikke at man bare kan putte inn et skjermkort i en 17" å tro at alt skal gå bra, men finnes det virkelig ingen muligheter for å kunne modifisere eller bygge egne bærbare? La oss si at jeg har en bærbar pc der hovedkort og kjøling ikke er tilstrekkelig i forhold til en SLI/Crossfire konfigurasjon. Er det da virkelig så umulig å kjøpe et ekstra Nvidia eller ATI kort, i tillegg til heatpipe, nytt hovedkort med 2 sokkler og tilstrekkelig med vifter som sørger for stabile temperaturer?

Lenke til kommentar

Ja. For det første skal du finne plass inni en eksisterende laptop, til alt det som kommer ekstra. Og så bytte hovedkort? HK på laptop'er er ikke standardiserte i fysisk utforming på noen måte, de er utformet etter den spesifikke bærbarmodellen de sitter i - kan gjerne sitte på flere separate printplater til og med... i flere lag ... hist og pist, der det finnes plass. Skal du bytte HK på en 17-tommer fra produsent X, er du dermed avhengig av at produsent X faktisk lager et nytt HK til deg som passer! Lite sannsynlig, gitt, dersom du da ikke selv har kunnskap og produksjonsutstyr til å lage et selv ....

 

Dette er ikke som stasjonære pc'er, som nettop er beregnet på at brukeren skal kunne modifisere, bytte, utvide. Hvis du vil ha mulighet for å kjøre i SLI eller CrossFire i en bærbar, så er du pent nødt til å ha et chassis som er beregnet for det i utgangspunktet, med tilhørende HK, strømforsyning, kjølesystem og BIOS.

 

Dette har sklidd rimelig langt fra topic i tråden, så det blir min siste kommentar ang. dette.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...