Gå til innhold

Mat for hestejenter!


Anbefalte innlegg

Jeg og en venninne skal begynne å bli litt sunnere, og hele september skal vi skjerpe oss ekstra mye for å få en ordentlig kickstart!

Når det kommer til trening skal vi gå masse, både med hestene og hundene, og så har vi tilgang til treningsapparater. Vi skal prøve å være veldig aktive :)

 

Men det er ikke det jeg ser på som et "problem" (kom gjerne med tips til mer trening likevel). "Problemet" er jo at for oss hestejenter er det utrolig vanskelig å spise sunt!

I stallen er det vanligvis en vannkoker, og da har vi ikke mye å gå utifra.

 

 

Så det jeg vil ha, er en liten liste på noen måltider; frokost (enkel og rask, bor på hybel, ikke det beste kjøkkenet akkurat), lunsj som er vannkokervennlig eller en type matpakke, og noen mellommåltider som er greie å ha med seg i stallen og ellers i løpet av dagen :)

 

Middag er ikke noe jeg bør tenke på da jeg spiser hjemme eller hos venninna mi til vanlig :)

 

 

På forhånd TUSEN takk for svar!!!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det første du kan gjøre er å droppe dårlige unnskyldninger for ikke å spise sundt.

 

Grovbrød eller knekkebrød med f.eks kjøtt, ost, paprika, kyllingpostei etc... Unngå mellommåltider, men hvis du må så spis en gulerot, et eple eller en banan.

 

Ikke bruk tekokeren til noe annet enn å koke te.

 

Ikke tenk at du skal ha en kickstart måned eller en diettmåned eller noe slikt tullball. Du skal legge om livsstilen din og da må du legge deg å et nivå som du klare å ligge på i årevis. Fullstendig stopp på alt som er godt gjør bare at du sprekker. Det du allikvel kan slutte helt med er ting som godteri, brus junkfood og andre tuper tomme kalorier. Suget etter dette forsvinner etter en måned uten.

 

Hvis du skal kose deg kan du kjøpe en kartong med appelsinjuice som ikke er fra konsentrat. Du kan også lage en bolle med havregryn som du putter rosiner, 1 banan og litt syltetøy og melk i som kos.

Lenke til kommentar

Det er ikke unnskyldninger, jeg kan helt fint spise sunt, det er min feil. Men det er grunner til at det er vanskelig å spise regelmessig. Og det jeg mener med mellommåltider er at jeg gjerne vil spise noen små måltider mellom de 3 hovedmåltidene, som man også skal (lite og ofte).

 

Det jeg skal for å skjerpe meg skikkelig denne måneden er altså å ikke spise noe godteri, sjokolade, potetgull, is, kake, noe sånt tull, bare droppe det fullstendig. Får jeg søtsug er det grønnsaksdip (gulrøtter, agurk, blomkål, osv). Det er like bra som godteri, om ikke bedre :) Jeg bruker den sunne kesamen til dette, så det er faktisk ikke så usunt med dipen heller :)

 

Det er vanskeligere for hestejenter å spise jevnt, og ikke bare frokost og middag, som det er nå for meg. Jeg har omtrent aldri mat hjemme så med dette vil jeg da handle noe enkel mat jeg kan pakke med til stallen :)

Endret av nanoO
Lenke til kommentar

Grunnen til at jeg fraråder småspising er at det bare er sundt å vise viljestyrke ved å stå i mot søtsuget. Dette gjør at søtsuget blir mindre i lengden noe som er utrolig deilig. Jeg kunne drikke 2 colabokser om dagen før, men nå har jeg aldri lyst på cola lenger.

 

Det som teller til syvende å sist når man skal gå opp eller ned i vekt er kalorier inn mot kalorier ut. Dette er noe det er vanskeligere å holde styr på hvis du småspiser hele dagen. Sleng heller inn flere ordentlige måltid. Spiser du grovbrød eller knekkebrød med kjøttpålegg vil du ha mer stabilt blodsukker enn hvis du koker diverse dritmat i vannkokeren som posesupper, potet på boks eller nudler.

Lenke til kommentar

Ja det vet jeg men det jeg mente med mellommåltider var et måltid mellom hovedmåltidene ;)

Tror vi kan glemme primus, har verken penger eller interesse for å lage mat i stallen - uhygienisk og tidkrevende. Lette måltider som kan lages i stallen stemmer jeg heller for =)

Det er ikke noe som rett i koppen eller noe som helst som går an å spise?

 

Jeg vet ikke hvor mye kalorier jeg bør ha i meg jeg, men om noen kan noe om det så;

-155 cm høy

-63 kg

-Rir\trener med hest 5 dager i uken (jeg trener styrke på hesteryggen også, magemuskler, lårmuskler, leggmuskler, ryggmuskler! stort fokus på å ikke være svai når jeg rir og sitseffekt, da trenger man å bruke muskler, så på denne type ridning er jeg sikker på at man forbrenner dobbelt så mye kalorier som "vanlige" ryttere)

-Går 3 dager i uken (jogger noe også, men mest gåing)

 

Noen som vet hva jeg bør ha i meg og hva jeg vil forbrenne ved denne treningen? Noe mer enkel trening jeg kan gjøre utover dette?

Lenke til kommentar

All posemat er mat som kan spises til nød hvis man er på teltur eller liknende og annen mat ikke er å oppdrive, men ikke noe man burde spise på en daglig basis. Posemat inneholder stort sett mye salt og lite næring. Tomme kalorier som ikke gir deg noe annet en søtsug og kortvarig sultfølelse uten at du har tilført kroppen noen næringstoffer. They are not for eat m'kay?

 

I stedenfor jogging/ gåing anbefaler jeg intervalltrening eller løping. Kortere treningstid med høyere tempo. Dette gjør at du bryter ned kroppen, da forbrenner du kalorier når kroppen bygger seg opp igjen etter trening. Ved gåing stopper den økte forbrenningen når du stopper gåingen.

 

Du kan også komplementere ridnigen med pushups og et par lette manualer som du finner billig i de fleste sportsbutikker. Mer muskler = økt forbrennig = slank :)

 

Bruk kalorikalkulator for å regne ut ditt forbruk og samlet kalorimende på det du spiser i løpet av en dag

http://www.iform.no/pub/kat.php?id=9

 

For å gå ned i vekt må du natuligvis ligge med et kaloriunderskudd.

Lenke til kommentar

"Hestejenter er mennesker de og." Tenkte jeg når jeg så denne tråden.

 

Den eneste det går utover å spise dårlig, for mye eller kjapp, enkel mat, er deg selv.

 

Unnskyldninger om at du har dårlig tid blir jo bare nettopp det, unnskyldninger.

 

Stek kylling kvelden før og lag en salat å ha i en plastboks som du tar med deg, så har du masse god mat som er bra for deg. Spis så lite ferdigprossesert mat som mulig, spis ferske grønnsaker, kjøtt og frukt, gjerne økologisk. Mat som er så nærme sin naturtilstand som det kommer. Spis mindre brød, pasta, poteter, godteri, potetgull. Få heller i deg karbohydratene fra frukt (ta med deg et eple, druer, pærer, melon etc.)

 

Anbefaler artikkelen http://myrevolution.no/health-fitness-concept-kosthold/ eller stronglifts.com som andre har anbefalt meg her på disse sidene.

 

http://stronglifts.com/nutrition-101-definite-beginner-guide-healthy-nutrition/

Endret av excel2007
Lenke til kommentar

Er "hestejente" selv, og at du tilbringer mye tid i stallen er vel ingen unnskyldning for ikke å spise? :)

 

Ta med deg mat som du ville tatt med til lunsj på skole/jobb. Wraps, salat, "matpakke".. Alt dette kan jo varieres til det "uendelige". Ikke fall for fristelsen for "praktisk" mat som nudler, rett i koppen o.l.

 

En økt på hesteryggen kan ikke sammenlignes med økt styrketrening. Du bruker mye rygg/mage/lår, men ikke så mye som du burde om du trener. Rir du sentrert siden du fokuerer så mye på sits? Det er riktignok bedre for kjernemusklaturen enn "vanlig" dressur, så det er jo kjempefint! :)

 

Edit; skrivefeil.

Endret av Penance
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...