Gå til innhold

Ustabil maskinvare? EP-8RDA3+, XP2500, TwinMOS PC3200


hj82

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Etter mye prøving og banking av hodet i både veggen og kabinettdøra så søker jeg tips her. En fetter av meg har kjøpt seg ny pc og jeg skulle hjelpe han og sette sammen maskina.

 

Følgende hardware kjøpte han:

 

EPoX EP-8RDA+ hovedkort Socket A, nForce2 400/MCP-T

AMD Athlon XP2500+ 1.833 GHz 333 MHz

TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 512MB CL2.5

Western Digital Caviar 120GB IDE 7200RPM

++

 

Så kommer vi til selve problemet. Da vi først bootet pc'en så kjørte den på 1400 MHz. Greit nok tenkte jeg, gikk inn i bios og der sto FSB'en på 133. Tenkte at jeg skulle løse det problemet ved å kjøre den opp på 166 da 166 X 11 jo er 1826. Gikk så igang med installasjonen av windows. Det tok ikke lang tid før hele installasjonen frøs. Alt stoppet opp, vi rebootet og prøvde igjen. Etter sikkert 3-4 gangen ga vi opp. Tenkte kanskje vi kunne prøve med en litt lavere FSB og skrudde ned til 133. Og jaggu funka det på første forsøk. Så da fungerte windows, men dog på lavere hastighet. Straks vi kjørte opp bussen til 166 så stoppet den og restartet på fri vilje. Her ikveld prøvde vi diverse instillinger. Alt på default, aggressive og normale instillinger. Nå kommer den inn i windows på 1 av 10 forsøk.

 

Trenger desperat hjelp/tïps... noen som har vært borti noe lignende??

 

Mvh Henning

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

- cpu vifte feilmontert slik at det ikke blir full kontakt med kjernen, cpu fungere ofte på lavere fsb men ikke på normal fsb. Sjekk at 'hakket/sporet' under kjøleren står oppå cpu socketen som er høyere enn cpu kjernen.

 

- minne, enten defekt eller ikke helt kompatibelt.

Lenke til kommentar

Kan være at den går for varm eller at den tror det. Det er noe som heter ACPI Shutdown Temperature i bios. Den er normalt avslått, men hvis det er på slår maskina seg av automatisk når den når en forhåndsinnstilt temp. Det burde ikke være den som lager krøll, men alle muligheter må sjekkes :)

Det skal ikke så mye til før en "roter" det til i bios. Gå gjennom bruksanvisningen til hovedkortet steg for steg. Det er lett å overse noe.

 

Skal ikke mase mer, men bruk supporten fra der dere kjøpte maskina/delene, de er til for å "plages" :lol:

Lenke til kommentar
Ta og sett opp volten til 1.7 eller 1.75 det løste mitt problem :smile:

 

En AMD prosessor skal ha vært gjennom utallige tester for å se hva hastighet den kan kjøre på stock volt. Og da skal man ikke måtte kjøre opp volt mot Core på default FSB.

 

Tror heller på dårlig kjøling, evt. glemt å ta av den plast/papir saken som dekker til goopen! Det har et par kamerater av meg gjort. Samme symptom. Og om ribben står skeivt oppå socketen, så hadde nok CPU kjernen vært brent allerede. Men det kan jo være at den er det, og at du har en svinbra CPU som klarer å kjøre uten kjøling på kjernen.

 

-Chief- blink.gif

Lenke til kommentar

Heisann, jeg kan jo prøve å hjelp til. Har vært med på dette en del ganger.

 

Hva feilen kan være nøyaktig er vanskelig å svare på men som regel i slike tilfeller er det enten cpu'en eller minne så her er noen tips:

 

Sitter kjøleren riktig, er cpu'en for varm ligger den over 55-60 grader i bios, har du hatt på for mye eller for lite pasta. Skal bare være et tynt lag som så vidt dekker overflaten på CPU'en.

 

Prøv å start cpu'en på 166 og minne på 133.

Hvis ikke det går, prøv å sett opp VDIMM'en et hakk opp slik at du få 2.6V eller 2.7V. Prøv manuelt å sett innstillinger til 2.5,7,4,4,2 eller høyere. I utgangspunktet skulle det være mulig å sette 2.0,6,3,3,2 siden du kjører 166 istedet for 200 på "minne bussen". Prøv også og sett minnebrikka i en annen slott.

 

Sjekk bios oppdatering, det kan hende at det finnes en oppdatering til HK ditt som gjør at den blir mer kompatipelt og stabilt med flere type minnebrikker eller at den blir mere stabil med CPU'en din.

 

Hvis det ikke hjelper så kan du jo maile meg så skal jeg tenke ut noe annet

 

[email protected]

Lenke til kommentar
Hey.

Hadde nesten akkurat samme problem med samme HK(Hvis det er 8RDA3+ og ikke 8RDA+ ? :p ), RAM og xp2600.

Slet som bare det for å få maskina stabil. streika konstant uansett hva jeg gjorde.

 

Så tok jeg å oppdaterte Bios'en.

så nå funker maskina som en drøm :woot:

 

hmm...har ikke prøvd å oppdatere bios, men det skal jeg prøve. ;)

 

takker for kjapp respons med mange gode tips. sliter og jobber akkurat nå, men skal prøve i morra

Lenke til kommentar

problemet høres jo rart ut, har nesten samme system som deg selv: xp2500+, 8rda3+, 512mb twinmos pc3200 m/winbond (CH-5) og jeg har da ingen problemer. (har/hadde/solgt vannkjøling..) men uansett, prøv BIOS oppgradering, jeg merket mye mer stabilitet med den ved overklokking.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...