Gå til innhold

Pusse opp hus og selge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er vanskelig å spekulere i sidan dette vil variere mykje med kor mykje du må ut med for å kjøpe huset, kor mykje som må gjerast, kor mykje du kan gjere sjølv og kor bra resultatet blir.

 

Det som utgjer mest er kva slags tidsaspekt du ser for deg her. For å kunne selge boligen skattefritt så må du ha budd i boligen i eit år før du selger.

Kjøper du eit hus og selger det vidare før du har budd i boligen i eit år så må du skatte av gevinsten.

 

Dersom du er flink til å pusse opp og er villig til å bu "på ein byggeplass" så kan du nok tjene litt på dette, men det blir nok vanskelig å bruke dette som einaste inntekt. Dersom du spekulerer i dette så vil du også være sårbar for endringer i boligprisane og kanskje spesielt sårbar i forhold til kva pris du får når du kjøper og selger bolig. Du må også ha ein del fri kappital til å kjøpe matriell til oppussingsprosjektet.

 

 

Så det er litt avhengig av kva som er motivasjonen for å gjere dette og kva du er i stand til å gjere.

Dersom du er nevedyktig og du likevell skal bu i Oslo/Akershus området så kan du ved hjelp av oppussing og eit seinare salg komme gjennom året utan dei heilt store utgiftene til bolig, men å gjere dette som næringsveg trur eg er vanskelig sidan du då må skatte av gevinsten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...