Gå til innhold

Spillertråd - Yaw Ihle Amankwah


Step_up

Anbefalte innlegg

yaw-ihle-amankwah.png

 

 

Yaw Ihle Amankwah

 

Posisjon:Midtstopper

Fødselsdato:07.07.1988

Fødested:Bergen

Nasjonalitet:Norsk

Høyde:195

Vekt:85

Sivilstatus:Ugift

Spillernummer:25

Debut:07.06.2008

Kontrakt:2010

 

 

Yaw trente med Brann flere ganger i løpet av sommeren 2007. Den fysisk robuste midtstopperen fra Fana ble kjøpt i juli 2007. Brann betalte Fana 280.000 kroner i utdanningskompensasjon og vil betale en ytterligere sum ved et visst antall kamper samt gi Fana en prosentandel ved et eventuelt videresalg.

 

- Dette er en spiller vi tror det er verd å satse på. Han har potensial til å utvikle seg til å bli en god tippeligaspiller. Yaw har gode fysiske forutsetninger for å lykkes, og han er ambisiøs. Det liker vi, sa Branns sportslige leder Roald Bruun-Hanssen da unggutten ble signert.

 

Yaw fullførte 2007-sesongen for Fana på utlån fra Brann. Men i 2008 var Yaw medlem av Branns A-stall og fikk en håndfull kamper. Han debuterte i cupkampen mot Austevoll og fikk senere sin Tippeliga-debut mot HamKam på Briskeby.

 

Med små utsiktert til fast spill i 2009 valgte han utlån hos Alta IF for å få matchtrening. Det skyldes den tøffe konkurransen fra Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson og Kristian Flittie Onstad.

 

Til 2010-sesongen var han tilbake og innstilt på å kjempe for plassen. Sigurdsson og Onstad var borte - og Yaw hadde utviklet seg det siste året og ble dermed blant dem trener Steinar Nilsen ønsket å gi tillit.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...