Gå til innhold

Hvor farlig er mugg på matvarer?


Anbefalte innlegg

Hei,

Noen her som har greie på hvor farlig mugg på matarer er? Leste ett sted at om en hadde en matvare som det var kommet mugg på skulle en bare kaste hele for muggsoppen dannet sporer en ikke så inne i matvaren selv om den tilsynelatende var på ett område? Men er det dette nødvendig? Jeg har pleid å gjøre det bare for å være sikker.

 

Dersom en har en frukt som det er kommet noen muggflekker på skallet, bør en ikke spise den i det heletatt, eller holder det å skrelle den?

 

Dersom det er en muggflekk i ene enden på et brød, er andre enden fortsatt trygg å spise?

 

Er det noen måte å se om muggen er skadelig eller ikke, f.eks. på muggost spiser en jo mugg?

Endret av Onyx
Flettet sammen med dobbelpost.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Helt sikkert ufarlig hvis du skulle ha fått i deg myglede matvarer en gang eller to. Å spise et helt brød som har myglet derimot har jeg ingen formening om, men det kan umulig være noe godt. Generelt sett kan du ignorere datostemplinger, men hvis noe ser, lukter, eller smaker dårlig så er det bare til å kaste det. Unntaket kan være melk som har klumpet seg litt, så lenge det ikke er betong er det helt utmerket til å lage vafler av!

Endret av BlueBench
Lenke til kommentar

Mat som er muggen kan gjøre deg syk, og bør kastes, uansett. Hvem vil vel risikere dårlig mage eller kvalme? Dessuten smaker muggen mat ganske ... Muggent. Det nytter heller ikke å skjære bort de mugne områdene, fordi mugg er sopp, og soppen lager sporer som går LANGT innover i maten og ikke kan ses. Til nød kan man redde osten ved å skjære av en tykk skive, men "myk" mat, som syltetøy og frukt bør kastes fort, så det ikke "smitter" til andre matvarer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...