Gå til innhold

hvordan lage hjemmestudio?


Anbefalte innlegg

Jeg har ett soverom på ca 4*4 meter som skal lages om til

fotostudio. I dag er det tapet på veggene og kun ett vindu, men jeg har bestilt glassdør og snekker til september for å få inn mer lys og slippe kunder inn i huset vårt. Det enkleste er kanskje å fjerne tapet, sparkle og male sponplatene på veggen.

 

Hadde vært kjekt å kunne bruke veggen som bakgrunn, og ha bakgrunner hengt i taket. Men hva er lurt å ha på veggene tro?

 

Er det noen av dere som har lagd eget hjemmestudio eller har tips å komme med? Setter pris på innspill :yes:

 

 

(btw. Har en annen tråd for anbefalt utstyr)

 

 

Edit: tilføyelse

Endret av dSRL
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er sånn smått i gang med å bygge et lite studio på loftet. Har masse gipsplater til overs som jeg skal bruke som bakgrunn på veggen. Pass på at veggen er høy nok så du har litt å gå på. Velger å ikke lage noen rundfonn ettersom det fort blir mye mer jobb å lage, men også å få den fin og jevn nok både i bue og maling. Men er jo enkelt å bruke papirruller på oppheng. Da blir det en jevn og fin rundfonn som du enkelt kan bøye slik du vil ha den der og da!

 

Et tips til hva du kan ha på veggene rundt er noen store isoporplater. Fungerer bra som reflektorer og skaper et fint og jevnt lys. Jeg jobber med musikkvideo og reklamefilm på si, og vi bruker stort sett alltid isopor som reflektorer opphengt på C-Stands i studioproduksjoner.

 

På veggene burde du ha en matt, helt hvit maling. Silkematt holder sikkert. Kan fort bli litt ujevnheter i det naturlige lyset du slipper inn om veggene rundt er for blanke. Det er hvertfall min erfaring.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...